ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Çukurova Sanat Günleri...Sayı: 996 - 26.04.2010


Meğer çevrede ne çok Kozan hayranı varmış! Geçen pazar Kozan’a ilişkin “Fellini ve Kusturica çok kıskanacaktı...” başlıklı yazıma birbirinden keyifli tepkiler geldi. Elbet Kozan’a kaledeki o nikâh töreni için gitmemiştim. “Çukurova Sanat Günleri” çerçevesinde Adana ve Kozan’da birer konuşma yapmaya gitmiştim. Sözü Kozan’dan alıp Çukurova Sanat Günleri’ne geçmeden sinema ve televizyon filmleri, dizi çekenlere seslenmek istiyorum: Kozan’ı görün!.. Restore edilmeye başlanan konakları, arastası, ağları, bahçeleri, kaleleri, kuleleriyle doğal bir plato, harika bir film seti olabilir. Benden söylemesi...

1998 yılında Adana Sanat Günleri adı altında başlayan, üç yıl sürdükten sonra sürekliliği kesilen, sekiz yıllık bir aradan sonra, bu kez “Çukurova Sanat Günleri” adını alan etkinlik bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi.

Dört gün süren “Çukurova Sanat Günleri”nin bildiğimiz sanat etkinliklerinden farklı bir yapısı var: Sadece Adana’da değil tüm çevre kentlerde hatta sınır ötesinde de gerçekleşiyor. Örneğin bu yıl Lazkiye’de (Suriye’de) başladı, Mersin’deki törenle sona erdi. Açılışla kapanış arasında Adana, Kozan, Ceyhan, Tarsus, Silifke, Taşucu, Osmaniye, Gaziantep, Antakya, Harbiye, İskenderun’da çeşitli etkinlikler yer aldı.

Bence de bu, muhteşem bir düşünce. Yani sadece bir yerde değil de tüm yöreye yayma niyeti çok güzel... Hele son zamanlarda iller, ilçeler arası amansız çekişme, kıskançlık, takım tutmacılık göz önüne alınacak olursa, bu etkinlikleri tüm yöreye yayma ve sanat günlerini, dayanışmanın, paylaşmanın ortak harcı kılmak gerçekten harika bir düşünce. Ama eğer çalışırsa...

“Etkinlikler” dediğim, yazar, şair, gazeteci ve bu yıl özellikle dil üzerine çalışan öğretim üyeleri, araştırmacıların verdiği konuşmalar, konferanslar... Ayıp olmasın diye başkalarından değil, kendimden örnek vereceğim. Örneğin Kozan’da benim ve benden önceki tüm konuşmacıların dinleyicileri, on kişi ya vardı ya yoktu... (Sonradan anlaşıldı ki, etkinliğin yer aldığı Kozan Ticaret Odası, olayı “unutmuş!”) Elbet sayısal çokluk azlık değer ölçüsü olamaz ama, yine de insan emeğe, masrafa, çabaya, zamana üzülmeden edemiyor. Neyse ki, Mersin ve Antakya’da Adana’dakinden çok daha geniş ilgi varmış.

“Çukurova Sanat Günleri”nin mimarı, neferi, başlıca emekçisi, gazetemizin Adana temsilcisi Çetin Yiğenoğlu... Onunla konuşunca, “Çukurova Sanat Günleri”nin sadece etkinliklerden ibaret olmadığını görüyorum. Örneğin öncesinde ve sonrasında süren sergiler... Çukurova’ya ilişkin kitap ve dergi yayınları... Yerel basında sanat günlerine ilişkin müthiş bir seferberlik... Bu yıl Taha Toros’un aldığı, her yıl verilen “Çukurova Sanat Ödülü”... Bu etkinlikler aracılığıyla kurulan dış ilişkiler... Bu yılki Çukurova Sanat Günleri’nde, Fas, Suriye, Lübnan ve Filistin’den birer temsilci vardı.

Çetin Yiğenoğlu’nun vurguladığı gibi bunlar, yöresel rekabeti değil, bölgesel birlik ve dayanışmayı güçlendiriyordu. Bir bakıma “1071’den beri buralardayız” değil, “Bizim on bin yıllık geçmişimiz var” düşüncesini yaymaya yarıyordu.

Sadece çeşitli kuruluşların katkılarıyla varlığını sürdüren ve herkesin gönüllü çalıştığı “Çukurova Sanat Günleri”nin güçlendirilip sürdürülmesi en büyük dileğim. Ancak bunun için, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği, katılımcı bir program, örgütlü bir çalışma ve hedefin önceden belirlenmesi kaçınılmaz kanısındayım.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.