ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Muhsin Ertuğrul Sahnesi ve birkaç soru…Sayı: 934 - 27.01.2010


Konser salonları, tiyatro, opera ve bale sahneleri, bir ülkenin, bir toplumun gelişmesi için çok önemli mekânlardır. Bir ülkenin, bir toplumun gelişmişlik derecesini, o ülkenin elinde bulunan bu salonların niteliğine ve niceliğine bakarak ölçebilirsiniz.

Batı, bütün büyük savaşlardan sonra yıkılan şehirlerini ilk önce, tiyatro ve konser salonlarını yaparak imar etmiştir.

Tarihe bakarsanız bunu yüzlerce örneğini görebilirsiniz.

Yaklaşık doksan yıldır savaş yaşamadı ülkemiz.

Ama her nedense gelişmişlik belirtisi olan konser salonlarımızı, opera, bale ve tiyatro sahnelerimizi bir türlü çağdaş uygarlık düzeyine getiremedik.

Yıktık, yerine yenisini yapmak konusunda “adam sendeci” davrandık.

Bunların son örneği İstanbul’daki Muhsin Ertuğrul Sahnesi idi…

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi çok konuşuldu, çok tartışıldı.

Yetkililer "buraya cami yapılacak diye yaygara koparıldı, ama bakın sahneyi yeniden yaptık, bunu iddia edenler şu an utanç içinde ve sesleri çıkmıyor" havasındalar şimdi.

Bizzat Sayın Başbakan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin açılış töreninde bu ve buna benzer sözler sarf etti.

Televizyondan hepimiz dinledik

Medyadaki yandaş yazarlar bu tezi sürekli işliyorlar ve sahnenin yıkılmasına karşı çıkanların her nedense sesi pek çıkmıyor.

Ben de bu konuda aklıma takılan bazı soruları siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim:

1-Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yanına inşa edilen, kongre vadisi olarak adlandırılan bina için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin sahip olduğu alan kullanılmış mıdır? Ya da ne kadarı kullanılmıştır? Ayrıca oraya cami yapılacağını kim, ne zaman söylemiştir?

2-Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni inşa etmek için 17 milyon TL, yanındaki kongre binası için 300 milyon TL harcanmış. Yaptığı açıklamalarda Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni yeniden yapacağız deyip, oraya yapılacak kongre binasından neredeyse hiç söz etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, bugün, "Sizin için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi mi önemliydi, yoksa kongre binası mı önemliydi" diye sorulması gerekmez mi?

3-Ve son soruyu şeytan aklıma düşürdü: Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin yanındaki kongre sarayında IMF'nin ya da Dünya Bankası'nın toplantısı var denilerek ve güvenlik gerekçesiyle bazı temsillerin ya da diğer sanat etkinliklerinin iptali yoluna gidilir mi?

Cuma günü görüşene değin esen kalın…


Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.