ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1932
Şu an 5 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Şarkı söyleyemeyen en kral şarkıcılar...Sayı: 895 - 02.12.2009


Bayram sonrası ve yılın son ayının ilk buluşmasında ne yazayım diye kafa yorarken posta kutumuza düşen bir e-posta beni bu yazıyı yazmaya götürdü.

Onlar yeni nesil genç müzisyenlere ilham kaynağı oldu hep. Milyonları peşlerinden sürükleseler de ne kadar iyi şarkı söyleyebildikleri tartışılır. İşte müziğin aslında şarkı söyleyemeyen ama yine de idol olabilen devleri.

Yeni nesil müzisyenler onları örnek alıyor. Kendi tarzını yaratmaya çalışanlar, yeni yetme solistler, “nasıl efsane olurum” diye kafa yoranlar için, yollar onlara çıkıyor. Çünkü onlar yazdıkları şarkı sözleri, farklı yorumları ve hafızalardan silinmeyen besteleriyle müziğe yön veren isimler. Peki, bunca şöhrete ve bunca etkileyiciliğe rağmen müziğin ustaları ne kadar iyi şarkı söylüyor? Cevabını Telegraph  gazetesi verdi ve şarkı söyleyemeyen 10 büyük şarkıcıyı seçti. Bu unutulmaz ozanlar arasında tabii ki Bob Dylan başı çekiyor ve Lou Reed, Tom Waits, Leonard Cohen, Johnny Cash ve Nick Cave gibi isimler de listenin olmazsa olmazları...

Bob Dylan:
Bowie onun sesini “Kum ve yapıştırıcı gibi bir ses” diyerek tanımlamıştı. Eleştirmenlerin, yorumunu ve şarkı söyleme tarzını bolca eleştirdiği Dylan, aslında doğru notalarda şarkı söylüyor ancak eline gitar alan her sağır ozan onun gibi olmaya çalışıyor. Peki ama bu harika şarkılarla Dylan’ın şarkı söyleyebilmesi ya da söyleyememesi kimin umurunda?

Lou Reed:
Lou Reed şarkı mı söylüyor yoksa konuşuyor mu anlamak pek mümkün olmadı. Ama onun Velvet Underground grubuyla geliştirdiği bu kendine özgü tarzı yeni bir rock akımı yarattı.

Johnny Cash:
Genç bir şarkıcıyken bile sesi titrek ve kalındı ama doğru zamanda doğru notaya basardı ve söylediği her kelimeyi adeta yaşardı.

John Lydon:
Johnny Rotten da olarak tanınan Sex Pistols vokali, tiz sesiyle punk rock’ın en baba isimlerinden biri oldu. Pistols’ın ardından The Clash’in gitaristi Keith Levene ile Public Image Ltd. grubunu kuran Lydon, o zaman da izleyenleri büyülemişti.

Ian Dury:
Şarkı sözleriyle oynamayı seven Dury, konuşur gibi ve dümsüz söylediği şarkılarla İngiliz Rock and roll, punk rock ve New Wave’in en önemli isimlerinden biri oldu.

Leonard Cohen:
Cohen usta için tam olarak hiçbir zaman şarkı söyledi denemez, ama onun yazdığı ve şiir gibi okuduğu şarkı sözleri, müziğin bugünkü halini almasında rol oynadı. Cohen, tok ve duygulu sesiyle şarkı söylemeden unutulmaz bir vokal oldu bile...

Nick Cave:
Onun bariton sesinde müzikseverler acıyı keşfetti, çünkü kimse onun kadar içten söyleyemedi o şarkıları.

Siouxsie Sioux:
10 kişilik listeye giren tek kadın vokal olan Siouxsie Sioux, sınırlı ses aralığını zorlayarak punk ve goth’un kraliçesi oldu.

Jarvis Cocker:
Cocker, genellikle yaptığı gibi fısıldadığı zaman hiçbir problem yok, ama şarkı söylemeye başladığı zaman sesi, karaoke barda mikrofonu eline almış bir ergen gibi çıkıyor.

İşte sevgili dostlar durum bundan ibaret.

Cuma günü görüşene değin esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör

 

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.