ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1932
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ulusal Müzik SempozyumuSayı: 878 - 04.11.2009


Herşeyin tozduman olduğu, ulusal gündemin dakikalar içinde belki on defa değiştiği, genetiği değiştirilmiş hormonlu gıdaların gündemimizi allak bullak ettiği velhasıl karmakarışık bir ortam içinde haber ajanslarına düşen bazı haberler (ki bu haberlerin sayısı oldukça az) içimize su serpiyor biraz nefes almamızı sağlıyor sevgili dostlar.

İşte bunlarden birisi de, İzmir’de eğitimin önde gelen kurumlarından Yaşar, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, müzikal anlamda bir işbirliği gerçekleştireceği haberi.

Üniversiteler, Ege Üniversitesi Devlet Musikisi Konservatuarı’nın 25’inci kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında 5 6 Kasım 2009 tarihlerinde Ulusal Müzik Sempozyumu düzenleme kararı aldı.

DHA’nın haberine göre İzmir’in farklı üniversitelerin işbirliği ile ulusal bir müzik sempozyumu oluşturulmasının ana fikir olarak benimsendiği sempozyumun organizasyon komitesinde, Dr. Paolo Susanni, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Doç. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, Prof. Berrak Taranç, Prof. Dr. Gürbüz Aktaş, Yard. Doç.Ebru Güner Canbey, Yard. Doç. Dr. Onur Nurcan ve Prof. Turgut Aldemir yer alıyor.

Sempozyumun ilk olması nedeniyle oldukça heyecanlı olduklarını belirten fikir babası Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Paolo Susanni, birbirinden değerli müzik eğitimi veren üniversiteler ile müzisyenlerin bu amaçla bir araya geldiklerini söyledi.

Sempozyumun, önümüzdeki yıllarda diğer üniversitelerin katılımıyla daha da genişletilmesinin planlandığını da belirten Dr. Susanni, "Müzik alanında bu buluşmanın önemli bir açılım olmasını planlıyoruz. Sempozyumun sonucunu da bir kitapta toplayacağız. Müzikoloji, etnomüzikoloji, müzik teorisi ve kompozisyon dallarının yer alacağı sempozyuma, sanatseverleri bekliyoruz" dedi. Türkiye’nin dört bir yanından 40’ı aşkın sanatçı, müzikoloji, etnomüzikoloji, müzik teorisi ve kompozisyon konularında sanatseverlerle bilgilerini paylaşacağı sempozyum oturumları, iki gün boyunca Selçuk Yaşar Kampüsü ve Ege Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Cuma günü buluşana dek esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.