ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Çeşme'de zaman makinesi...Sayı: 830 - 20.07.2009


Fuat Akyol’un kendisi tam bir nostaljik müzik tutkunu. Öyle ki dj kabinine geçtiğinde başka bir dünyada yaşamaya başlıyor, kimi zaman yemek yemeyi bile unutuyor. Akyol’un da, 45’liğin de elektiriği mekana gelenlerle tutmuş olmalı ki bugün iş adamından öğrencisine, doktorundan mimarına, sanatçısından gazetecisine çok geniş bir yelpazede müşteri kitlesine ev sahipliği yapıyor.

Kültürel buluşma

Özellikle gençlerin büyük bir keyif ve istekle gelip nostaljik şarkıları dinlemeleri ise başka bir açıdan sevindiriyor Akyol’u; “Bir zamanlar babalarının, annelerinin dinlediği şarkılarda onların duygularını keşfediyorlar” diyor. Hatta ailece gelenler, anneler ve babalar günü gibi özel günlerde anne ve babasıyla gelenler olduğunu anlatıyor: “Kızı ya da oğlu alıyor annesini geliyor. Onun döneminin müziklerini şimdi birlikte dinliyorlar. Ya da bir işadamı bir öğrenciyle buluşup konuşuyor. Öyle farklı ve geniş bir yelpazeden gelenler var ki, kuşak olarak da aynı şey geçerli. Tam bir kültürel buluşma oluyor.”

Çağan Irmak’ın “Issız Adam” filmiyle birlikte hakkında en çok konuşulan ve yazılan mekanlardan biri olmuştu 45’lik. “Filmden sonra bizi müze gibi görmeye başlayanlar oldu. O filimden sonra 45’liklerin satıldığı ve nostaljik şarkıların dinlenmeye başlandığı yanılgısına düşünler gibi” diyor Akyol. Neyse ki artık o çemberi kırıp dışına çıktıklarını ve gerçek dinleyici kitlesiyle yeniden buluştuklarını söylüyor.

45’liğin Nişantaşı ve Etiler gibi semtlerde açılması için de teklifler geldiğini ancak hiçbir zaman “cebindeki parayla adam sayıldığın yerlerde” olmayacağını vurguluyor Akyol. Kaygıları var, oralarda dinleyiciye istediği “duyguyu” veremeyeceğinin farkında. Bodrum gibi bir çok yazlık beldeden de teklif gelmiş Akyol’a. Onları da reddetmiş. Tek kabul ettiği yer Çeşme’deki Lemon Beach&Hotel olmuş. 11 Temmuz’da Ajda Pekkan ve Sezen Aksu Gecesiyle kapılarını açtı Çeşme 45’lik. Çeşme’de gece hayatının kulüp üzerine kurulu olduğunu, farklı bir ses getirilmesi gerektiğini söylüyor Akyol, “Bizim müziğimiz de dönem müziği ve duygu yüklü müzikler. Benim ticari bir kaygım yok. Olsaydı bugüne dek çok büyük yerler açar, büyük paralar kazanabilirdim. Ama o zaman ruhunu kaybederdi 45’lik. Onun için Çeşme dedim” diyor.

Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Nilüfer dışından 80’den yukarısını çalmıyor Fuat Akyol. Dönem müziği yapıyor. 60’ların, 70’lerin ve 80’lerin yerli ve yabancı müziklerini dinletiyor misafirlerine. “Bazen deniyorum” diyor: “90’ların herhangi bir parçasını çaldığımdan gelenlerin yüzü buruşuyor.”

Çeşme 45’lik de İstanbul 45’lik gibi devam edecek. Aynı konsept geçerli oradada. Dün Issız Adam’ın bilinmeyen müzikleri çalındı; Ayla Dikmen, Nil Burak ve Semiramis Pekkan’ın parçaları dinlendi. Bugünse ünlü koleksiyoncu Hakan Eren, 45’lik müzik kültürününen güzel örneklerini sunacak. Mekan yeni olduğu için Fuat Akyol zamanının çoğunu Çeşme’de geçiriyor şu günlerde. “İstanbul oturdu artık. İyi bir işletmecimiz de var. Ben bir süre daha böyle, bir orada bir burada olacağım” diyor.

İstanbul için de yeni projeleri var Fuat Akyol’un. “Salı günleri plak gecemiz olacak kışın. Çarşambaları benim gecem zaten. Perşembe günleri konsept gecesi. Ayrıca başka dj’lerin geceleri de olacak. Daha önce yapılan sanat müziği geceleri tekrarlanacak. Aynı şeyleri Çeşme’de de yapacağız” diyor.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.