ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Boğaz, mehtap ve caz...Sayı: 826 - 14.07.2009


Dün Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ni takip eden müzikseverler bir kez daha gördü ki caz dinlemek için Esma Sultan Yalısı’ndan daha güzel bir yer bulmak gerçekten zor. Yalı, geçtiğimiz akşam yumuşacık sesiyle Melody Gardot’yu ağırladı. Boğaziçi Köprüsü’nün ışıkları maviden yeşile döner ve dolunayın ışıkları boğaz suları üzerine düşmüş dans ederken seslendirdi şarkılarını 1985 doğumlu sanatçı. Büyülü bir atmosferde gerçekleşen konserde rüzgâr hafif hafif dağıtırken saçlarımızı, Gardot altı kişiden oluşan orkestrasıyla müzikseverlerin karşısındaydı tüm zarafetiyle...

Gardot müziğe uzun yıllarını vermemiş olsa bile, 1970’lerden beri müziğin içinde olan Joe Jackson konserine nazaran kalabalık bir izleyici kitlesi doldurdu Esma Sultan Yalısı’nı. Oturanlar olduğu gibi, konseri ayakta izleyenler de vardı ve yaş ortalamasının büyük olduğundan olacak ki konser herhangi bir uğultuyla bölünmedi. Konseri izleyenler arasında Türk müziğinin önemli isimlerinden Leman Sam ve hem oyunculuğu hem de müzisyen kimliğiyle dikkat çeken Timuçin Esen de vardı. Bütün gün bıkmadan Melody Gardot dinleyebileceğini söyleyen Sam, konseri ilgiyle dinledi.

Gardot, gömleği, yeleği, şapkası ve gözlüğüyle şık ve gizemli olmasına rağmen bir o kadar da sıcak ve konuşkandı. Hemen hemen her şarkı arasında izleyicilere ufak hikâyeler anlatan Gardot, İstanbul’a ne kadar hayran kaldığını içtenlikle dile getirdi. İstanbul’a geldiği için çok mutlu olduğunu ve İstanbul’un, hayatında gördüğü en güzel şehirlerden biri olduğunu söyleyen Gardot, “İnsan hayatında çok güzel şeyler yaşadıktan sonra yaşanacak şeyler bitmiş tükenmiştir, bu da onun artık ölebileceği anlamına gelir. Bu kadar güzel bir şehir olan İstanbul’u gördükten sonra, ben de artık ölebilirmişim gibi hissediyorum” dedi.

Melody Gardot, ezan okunurken konserine ara vermeyi de ihmal etmedi. Saat 22.00’da başlayan konsere iki şarkı çaldıktan sonra ara veren sanatçı, “Bu sabah erken saatlerde daha önce hiç duymadığım bir sesle şaşkınlıkla uyandım. Hayatımda duyduğum en güzel seslerden biriydi. Biraz sonra yine o sesi duyacağız, o yüzden konsere kısa bir ara vereceğiz” dedi. Geri döndüğündeyse bir gitarını bir piyanosunu konuşturarak müzikseverlere güzel dakikalar yaşattı.    

Sanatçı, ilk albümü Worrisome Heart ve 2009 tarihli ikinci albümü My One And Only Thrill’den seslendirdiği şarkıların yanı sıra klasik haline gelmiş sevilen şarkıları da seslendirdi. Gardot’nun izleyicileriyle sohbeti sırasında “Bill Withers sever misiniz?” sorusuna yalnızca birkaç kişiden alkışla cevap gelince genç sanatçı konuklarına “Sadece iki kişi mi Bill Withers’ı seviyor?” diyerek takıldı. Bunun üzerine dikkatli ve Withers’a aşina izleyiciler sıradaki şarkının ne olduğunu anlayınca birkaç kişiden daha alkış geldi. Ardından özgün bir girişle başladı Gardot, Ain’t No Sunshine’a. Şimdiye kadar pek çok sanatçı tarafından seslendirilen şarkıyı, genç müzisyen de kendine özgü yorumuyla başarıyla seslendirdi. Büyükannesine dair bir hikâye anlattıktan sonra My One and Only Thrill albümünde yorumladığı 1939 tarihli klasik Over the Rainbow’u büyükannesine ithaf ederek seslendirdi. Şarkı ve konser sonrasında büyük alkış toplayan Gardot, bis yapmayı da ihmal etmedi. Konser sonunda izleyicilere iyi dileklerini iletip yeniden görüşmek istediğini söyleyerek sahneyi terk ederken, cazseverler de Esma Sultan’dan memnun ayrıldı.

../..

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.