ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Santana, Türk müziği hakkında neler söyledi?Sayı: 823 - 09.07.2009


Latin-Rock tarzının temsilcilerinden Carlos Santana,İstanbul’u, "Bu gezegende bir farklılık yaratmak isteyen pek çok ruhun kolektif bir gönüllülük ortaya koyduğu bir şehir" olarak niteledi.

Konser vermek için geldiği İstanbul’da The Marmara Oteli’nde gazetecilerle bir araya gelen Santana, müzikal kariyeri açısından bir başlangıç, orta ya da son bulunmadığını, kariyerini sadece sevdiği şeylerin devamı olarak gördüğünü belirtti.

Avrupa müziği dinleyerek büyüdüğünü, büyüme çağımda blues dinlemeye başladığını, bu müziğin doğrudan kalpten geldiğini söyleyen Santana, "Bugün pek çok müzisyen var, bilgisayarlar sayesinde müzik yapabildiklerini zannediyorlar. Ama bu müzik değil, bu bir tür ’hoş kirlilik"’ dedi.

Teknolojiye karşı olmadığını, ancak bir kalp ameliyatı yapmak için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiği gibi müzisyen olmak için de insanları harekete geçirebilmek, hissetmelerini sağlayabilmek gibi bazı koşullar bulunması gerektiğini kaydeden Santana, şöyle konuştu:

"Eğlence ve şov dünyası ile müzik arasında büyük bir fark var. Ben gerçek bir müzisyenim. Şu anda kariyerimde bulunduğum yer konusunda ise, bir rengim olmadığını düşünüyorum. Bir bayrağım yok, buraya ABD’yi temsil etmek için gelmedim. ABD’nin yaptığı birçok şeyi onaylamıyorum. Ben daha çok su gibi bir müziğe yoğunlaşıyorum. Suda, bütün renkler oradadır ama suyun kendisi berraktır."

"HİPPİ, GÖKKUŞAĞININ TÜM RENKLERİNE ÖVGÜLER DÜZEBİLEN KİŞİDİR"-

Hippi döneminin günümüzün müzik ve yaşam tarzı üzerindeki etkilerine ilişkin bir soru üzerine Santana, şunları kaydetti:

"Hippi, uzun saçları olan, banyo yapmayan ve dünyadaki bütün kadınlarla birlikte olmak isteyen kişi değildir. Benim için hippi, dini ya da siyasi otoriteyi sorgulayan herkestir. Çünkü din ve siyaset her zaman cevap değildir, genellikle sorunu daha da yoğunlaştırır. Çözüm, merhamet, iyi yüreklilik, acıma, sabırdır. Bunlar daha çok kadınların sahip olduğu özelliklerdir. Amerika’da şunu yeni yeni öğrenmeye başladık: ’Nazik olmakta bir sorun yok... Bu seni eşcinsel yapmaz ya da erkekliğini kaybetmezsin’. Hala çok erkeksi iken, dinlemeye de hazır olabilirsin. Bazen kadınlar sorunlarını söyler ama bunları çözmen gerekmez. Bazen sadece dinlemen yeterlidir.

Ben bir hippiyim, her zaman hippi oldum. Ama ilkelerim var. Ben gitmeden önce bu dünyanın farklı şekilde düşünür hale gelmesini istiyorum. Kadınlar ve erkekler için eşit olmasını istiyorum. Eğer ayağınızı bir kadının boynuna basıyor ve kendini sandalye gibi hissetmesini sağlıyorsanız bu bir din değildir. Eğer gerçekten ritüellerinizi yerine getirmek istiyorsanız, merhametli ve adil olmanız gerekir. Benim için hippilik çok önemli, sahte bir Hollywood filmi değil, gerçek bir şey."

Santana, 1969 yılında ilki düzenlenen Woodstuck festivalini temsil edenlerden biri olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 61 yaşında pek çok farklı grupla çalabildiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Carlos Santana, "Benim için hippi gökkuşağının tek bir rengine değil, tüm renklerine övgüler düzebilen kişidir" dedi.

Alıntıdır
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.