ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Modern zamanlarda punk...Sayı: 792 - 27.05.2009


Elektronik punk grubu Post albümü Su Yolunu Bulur’u internet sitesinde ücretsiz olarak yayınladı. Grup müziğinin kaostan beslendiğini söylüyor

Gerilmenin manası yok, hayatı biraz da akışına bırakmak lazım deriz ya bazen, müziğin de öyle bir etkisi olur insan üzerinde.

Kendinizi ritme teslim eder götürdüğü yere gidiverirsiniz. Erdem Tunalı, Aytuğ Aksakal, Salih Topuz ve Burak Serter’den oluşan Post bu akışa davet ediyor dinleyenleri. Siz ritmi yakalayın, nasılsa Su Yolunu Bulur diyorlar.

Bilmeyenler için nedir Post? Nasıl bir müzikal oluşumdur?

E.Tunalı:
Live electronic-electro-punk, post-punk tarzlarında müzik yapan grup üyelerinin ‘’hadi artık bir şeyler yapalım’’ demesiyle, benim bilgisayarın başına geçip kompozisyonları yazmaya başlamam, Salih Topuz’un eline bagetlerini alması, Aytuğ Aksakal’ın vokalleri oturtması ve gruba en son katılan Burak Serter’in bass line’ı biçimlendirmesiyle, 2006 yılının bir pazar gününde doğdu.

Kendi parçalarınız var fakat coverlarla dikkat çekiyorsunuz...

A. Aksakal:
Kendi parçalarımızı çalmak ayrı bir heyecan çünkü onları biz yarattık.

Dinleyiciler ücretsiz olarak internet sitenizden indirebiliyorlar. Bunun maddi bir getirisi yok sanırım...

E. Tunalı:
Biz sadece paylaşım için müzik yapıyoruz ve internetten bedava şarkı indirmek bizce teknolojinin bize sunduğu en iyi olanaklardan biri. Biz ülkemizin müzikal standartlarını yukarıya çekmeye çalışan özgün bir proje yaratmaya karar verdik ve bu sebeple bizimle aynı kaygılara ortaklık eden ve sadece ticari amaçlar gütmek yerine kaliteli iş yapma çabasında olan Noiseist Records kuruldu dostlarımız tarafından. Biz gerek vizyonumuz gerekse eğitimimizle bugüne kadar müzik adına yarım yamalak yapılan işlere bir alternatif üretmeye çalışıyoruz.

Electronik alt yapısı güçlü, kategorileri harmanlayan bir müziğiniz var.

E. Tunalı: 
Genel olarak kaos’tan ve gürültüden besleniyoruz. Ben Art of Noise akımının en büyük hayranlarından biriyim. Dünyadaki sanatsal evrim artık biçime yönelik devam ediyor. Çünkü orijinallik artık kendini biçimde sunabiliyor. Post ise bu zengin frekans denizinde, özgür iradesine göre formlarını, müziklerini yaratan bir grup. Kısacası o anda müzik ne istiyorsa onu vermeye çalışır Post.

Uluslararası bir festivalin tanıtım müziklerini de yapmışsınız...

B. Serter:
Evet, ultra kısa film festivali Art by Chance’in tanıtım reklam müziği de bizzat Post’a ait.

Bu çalışmalar müziğiniz için ne kadar önemli? Nasıl bir özen gösteriyorsunuz?

A. Aksakal:
Günümüzde ses ve görüntü nihayet dans müziğinin yardımıyla da olsa istediğimiz anlamda birleşti. Şimdi artık audio-visual sanat eserlerine her yerde rastlayabiliyoruz. Bizim için de görüntü ve ses, birbirinin tamamlayıcısı. Bir ses duyduğunuzda siz istemeseniz de bilinçaltınız bir imaj oluşturuyor. Bu gibi şeyler artık üniversitelerde bilim olarak okutuluyor. Post da pek tabii bu bilinçten ayrı tutmuyor kendini. Dostlarımız Digimind ekibiyle, klipler ve görsel şovlar üzerine yoğun olarak çalışıyoruz.

Müziğinizi tanımlarken bir takım felsefi söylemlerden ve akımlardan örnekler veriyorsunuz. Ayrıca Beckett tarzı bir sentezden de söz ediyorsunuz. Bu farklı disiplinler sizi nasıl besliyor?

E. Tunalı:
Post sadece müzik değil, sanat yapmak isteyen bir grup. Yaptığımız şey bir sanat eseri ve bunun hakkını vermek bizler için önemli. Kimse dış dünyaya kulaklarını kapatıp müzik yapıyorum ben diyemez. Müzik bizim için kolektif bir olgu. Bence her sanat eseri öyle.

Bize göre öznel ve nesnel bir olgu olduğu için de dayandığı nokta Schelling felsefesi. Schelling sanat eserini ve sanatçıyı mutlakla özdeşleştiren bir filozoftu. Birey olarak da bunun aynısını hissettiğimizi söyleyebiliriz.

Modernizmin getirdiği bütün yabancılaşmayı hemen her gün günlük hayatımızda yaşıyoruz. İşte bu noktada Post kendisine soruyor: “Peki ya ötesi?”. Hiç bir idealizme bağlı kalmadan ve yargıya varmadan, özgürce, gürültüyle cevap vermek istiyor Post.

Bu rastlantısallıkta, Godot’yu bekliyor.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.