ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 27 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Aaa! Ben bu parçayı biliyorum!Sayı: 753 - 27.03.2009


Gecenin geç bir saatinde eve geldiğimde kendimi yorgun ve bitmiş bir vaziyette yatakta buldum. Kendime gelip gözlerimi açtığımda ise sabah olmaya bir, iki saat kalmıştı.

Yani geciktim sevgili Mavi Nota okurları yeni sayıyı hazırlamak için. Bu nedenle kusurama bakmayın tamam mı?

Bugün kısaca şu tanıdık melodiler konusuna değineceğim.

Hani bir yerlerden tanıdık olup da başka isimler altında televizyon ya da radyoda bir program jeneriğinde ya da ne bileyim bir program aralığında dinlediğimiz melodilere.

Siyaset Meydanı’nın bir dönem jenerik müziği olarak kullanılmıştı bu parça. Ben o zamanlar çok aramıştım bu parçayı. ATV’ye yazmıştım, İstanbul’da Beyoğlu’nda ve Ankara’da müzik evlerinde sorup durmuştum bilen var mıdır acaba diye. Ama bir bilen çıkmamıştı. Daha sonra bir gün tiyatroda aynı oyunda birlikte çalıştığımız bir koreografın  müzik çalarında dinlemiştim ve tabii öğrendim kimindir bu parça.

Parçanın adı Türk Süiti Op.44 ama bu isminin yanında pek çok yerde Siyaset Meydanı müziği olarak da geçiyor. Dağhan Baydur tarafından bestelenmiş olan bir orkestra süiti. Dağhan Baydur’u Beatles Alaturka adlı projesinden ya da Müzik Eserleri Sahipleri Grubu (MSG) Başkanı olması nedeniyle tanıyor olabilirsiniz.

Esin Afşar’ın Atatürk adlı bir albümü var. Bu albümün açılış ve kapanış parçası olarak iki defa yer alıyor albümde ve iki parçanın arasında biraz fark var (benim ilk fark ettiğim bir tanesinde vurmalıların kısmen daha baskın olduğu). Ayrıca Müzikotek tarafından yayımlanan İstanbul adlı albümde de bulunabilir bu parça.

Haydi, biraz meraklandırayım sizi bugün, meraklandırayım ve gidip araştırın bu güzel ve bir o kadar başarılı bestelenmiş müziği.

Dinleyin.

Bana hak vereceksiniz ve iyi ki durup dururken gündemimize düşürmekte iyi ettiniz diyeceksiniz!.

Ne yapayım başka, neyi yazayım?  Ülkemizin her geçen gün ağırlaşan sosyal, siyasal, ekonomik gündemi içinde yer alan, tatımızı tuzumuzu kaçıran olayları mı yazayım yoksa kültür bakanı ile piyanist Fazıl Say arasında her geçen dozu yükselen o meşhur tartışmayı mı yazayım? Yoksa başka bir şeyi mi? Bunların hiçbirini yazmak istemediğimden böyle hoşluklar yaratarak en azında bu yazıyı okuma süresi içinde geçici hoş zamanlar yaratmak istedim.

Pazartesi günü görüşene değin esen kalın.


Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.