ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 6 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


“Flütü çalması şart olduğu için çalıyor…” Sayı: 655 - 03.11.2008


Yılın son iki ayına girdiğimiz şu günlerde ülkenin gidişatındaki belirsizlik, güneydoğuda çığırından çıkan gösteriler, son doğalgaz zammı, doğal gaz zammına neden olduğu ileri sürülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve onun pişkin yanıtları vs, vs derken ortalık toz duman…

Kültür ve sanat alanında posta kutumuza düşen haberler bu toz tuman ortam içinde yüreğimizi bir hayli ferahlatıyor.

İşte bunlardan birisi de Şefika Kutluer ile ilgili olarak posta kutumuza düşen DHA etiketli haber içimizde ılık ve tatlı rüzgârlar estiriyor. Söze girmeden önce bu haberde yer alan ünlü flüt sanatçımız Şefika Kutluer’i ben de zevkle dinlediğimi albümlerini diskoteğimde özenle bulundurduğumu belirtmek istiyorum.

American Record Guide eleştirmeni Steven Ritter’in “Flütü çalması şart olduğu için çalıyor. Çünkü o, flüt için yaratılmış” diye tanımladığı dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer yeni bir albüme imza atıyor sevgili okurlar. Sanatçının “Mevlana” (Rumi) adlı albümü dünyayla aynı anda Türkiye’de piyasaya sunulacak. Albümün ilk konseri ise 6 Kasım saat 20.30’da Aya İrini’de gerçekleştirilecek.

İsviçre’deki Gallo International firması tarafından dünya çapında dağıtımı yapılan “Mevlana” adlı albümünün konserinde Kutluer “Mevlana Konçertosu”, “Yunus Emre Uvertürü” ve Dede Efendi’nin “Gülnihal”ini seslendirecek. Kutluer’in Çek şef Oldrich Vlcek yönetimindeki Bursa Devlet Senfoni Orkestrası eşliğindeki konserinin ikinci yarısında ise İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nca  sema töreni yapılacak.

Konserin, Şefika Kutluer’in yeni albümünden eserlerin seslendirilecek olmasının dışında bir önemli özelliği de UNESCO Pontes Müzik Festivali çerçevesinde yapılıyor oluşu. Şefika Kutluer, haziran ayında Prag’da UNESCO Pontes Müzik Festivali’nin açılışını yapmış ve Türkiye’de UNESCO koruması altındaki kentleri bu festival kapsamına aldırmıştı.

“Sihirli Flüt” olarak adlandırılan Şefika Kutluer’in bugüne kadar yayınlanmış ve bazıları ‘Altın CD’ ile ödüllendirilmiş 15 albümü bulunuyor. Sanatçı Prag’da Prag Virtüözleri Orkestrası eşliğinde doldurduğu “Mevlana” (Rumi) albümünde Azeri besteci İlyas Mirzayev’in “Mevlana’dan Günümüze” adlı flüt konçertosu ile “Yunus Emre Uvertürü” ve İsmail Dede Efendi’nin “Gülnihal”ini içeriyor. Ayrıca Arif Melikof’un flüt konçertosu ile Ekrem Zeki Ün’ün “Yunus’un Mezarında” adlı eserinin flüt ve orkestra versiyonları da albümde yer almakta.

Şefika Kutluer, Dede Efendi, Itri ve Tanburi Cemil Bey gibi dönemini olumlu etkilemiş Türk bestekârlarına hayran olduğunu ve onların eserlerini klasik müzik formunda tekrar canlandırmaktan mutluluk duyduğunu belirtiyor. Hem Türk bestekârlarını hem de onlara esin kaynağı olmuş Mevlana’yı, Yunus’u yurtdışında tanıtmayı amaçladığını belirtiyor:

“Onları tanıtmak aslında Türk insanının birçok başka konuda olduğu gibi müzik konusunda da dünyaya ne ölçüde katkıda bulunduğunu anlatmak anlamına geliyor.”

Yeni haftanın ve Kasım ayının bu ilk yayın gününde tüm müzik dostlarına iyi bir hafta ve sevgi ve barış dolu günler diliyorum.

Çarşamba günün buluşana değin esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör







http://www.sefikakutluer.com/




 

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.