ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Türkiye’de Modern Sanat...Sayı: 643 - 15.10.2008


Türkiye’de sanat dünyamız öncelikle “Moderncilik akımlarının” etkisinde kalmıştır. Modernleşme dünyayı oluşturan bireyselleşme, endüstrileşme, kültürel farklılaşma, kentleşme, estetik sekülerleşme, bürokrasileşme, rasyonalleşme akımlarının daima etkisinde kalmıştır. Kültürel farklılaşma, metalaşma akımlarını da birlikte getirmektedir. Bürokrasileşme ve rasyonelleştirme akımlarını da gündelik akımlarla birleştirmektedir. Modernleşme hepsi bir arada modern dünyayı oluşturan bireyselleşme, sekülerleşme, endüstrileşme, kültürel farklılaşma, metalaşma, kentleşme, bürokratikleşme, rasyonalleşme süreçlerini anlatan bir terimdir. Buna karşılık estetik modernlik, endüstrileşme ve rasyonelleşmenin yabancılaştırıcı boyutlarına karşı çıkarken kültürü dönüş- türmeye ve yaratıcı özgerçekleştirici sanatta bulmaya çalışan avangard modernist hareketlerde ve bohem alt kültürlerde ortaya çıktı. Modernlik, gündelik hayata modern sanatın, tüketim toplumunun ürünlerinin, yeni teknolojilerin, yeni ulaşım ve iletişim tarzlarının yayılması yoluyla girdi. Modernliğin yeni bir endüstriyel ve sömürgeci dünya kurduğu dinamikler “modernleşme” olarak betimlenebilir. Bu minvalde çağdaş sanat konuşmalarının 5. yılı, Türkiye’de modernlik ve modernizm olgusuna odaklanıyor. Disiplinlerarası bir konuşma ve katılımcı kimliği ile sanat, edebiyat, sinema, tarih, sosyoloji, politikalar ve benzeri alanlarda yaşanan dönüşümü tartışmaya açmak istiyor.

Fotoğraf sanatı ve eğitimi
Moderatör Merih Akoğul. Konuşmacı Doç. Dr. Melih Zafer Arıcan. Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki toplantıda fotoğraf sanatçısı sevgisini iletti. Bu sanat olayında ayrıca dans söyleşisi yer aldı. “Tüpte Uzay Dansı” başlığı altında, bedenin uzayla olan ilişkisine dayanan “Tüpte Uzay Dansı” adlı proje Butch dansçısı olan Fkuhara tarafından sunuldu. 1.5 metre yüksekliğinde ve 10 metre genişliğinde 6 farklı tüp kullanılarak gerçekleştirilen bir performans, bilimsel eğitim ve deneyimler ile yaşamak için bir şans sayıldı. 2006 Kasım ayında Tokyo’da Japon Bilim ve Teknolojik Ajansı’nın düzenlediği “Science Agora” projesini gerçekleştirdiği bir gösteri ile başarılı oldu. Japon bilim ve teknoloji ajansının bir gösterisini sundu. Monaco’da UNESCO’nun gerçekleştirdiği “Digital Sanat” projesinde başarılı oldu.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.