ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 15 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Yeni yetenekler aranıyorSayı: 640 - 10.10.2008


Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı 1994 yılında ilk öğrencilerini alarak müzik eğitimine başlamış genç bir kurum. Konservatuarın kurulmasında Mersinli olan değerli bestecimiz Nevit Kodallı’nın kuşkusuz büyük etkisi ve desteği var. Asıl büyük mucize ise yeni kurulan bu konservatuarın kadrosuna katılan idealist genç müzik eğitimcilerinin heyecanı, çalışkanlığı ve azimleri sonucunda ortaya çıkan ürünün niteliği.

Uzaktan da olsa tanıdığım genç eğitimciler arasında sivrilen keman hocaları Selahattin ve Ebru Yünkuş’un atılımları ile ilki 2004 yılında düzenlenen Gülden Turalı Keman Yarışması, Türkiye konservatuvarlarındaki keman öğrencileri için kendilerini gösterme ve sınama fırsatı yaratan çok önemli bir girişim.

Gülden Turalı, Ankara Devlet Konservatuarı’nda Lico Amar’ın keman sınıfından mezun olduktan sonra Münih Yüksek Müzik Akademisi’ni de bitirerek yurda döndüğü günden, neredeyse hasta yatağından kalkamayacak duruma gelene kadar kemanını elinden bırakmayan gerçek idealist sanatçılardan biriydi. Türkiye’nin ilk kadın başkemancısı olan Gülden, solo ve oda müziği konserlerinin yanı sıra  eğitimciliğiyle de ülke keman ekolüne büyük emek vermiş örnek bir müzisyendi.

Örnek bir müzisyendi

İşte Gülden Turalı anısına iki yılda bir tekrarlanan bu yarışmanın üçüncüsü bu yıl 11-15 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak. Yarışma jürisi üyeleri Ayla Erduran, Suna Kan, Çiğdem Yonat İyicil, Cihat Aşkın, Hazar Alapınar, Koral Çalgan, Saim Akçıl, Venyamin Varsavski ve Yusuf Güler Aksöz, yarışmanın ciddiyeti ve kalitesi hakkında hemen fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Üç kategoride yapılan bu yarışmaya 11 yaş ile altı, 12-16 ve 17-24 yaş gruplarındaki keman öğrencileri katılabiliyor. On bir yaş ve altındaki kemancıların da böyle bir yarışmaya kabul edilmeleri henüz hayatta ne yapacaklarının bilincinde olmayan küçük kemancılara cesaret vermesi bakımından çok önemli.

Mersin Devlet Konservatuvarı, 2009 yılında bir başka unutulmaz müzisyen ve eğitimcimiz olan piyanist Kâmuran Gündemir’in anısına bir piyano yarışması düzenliyor. 1933 yılında Ayvalık’ta doğan Kâmuran Gündemir de Ankara Devlet Konservatuvarı piyano bölümünü Ferhunde Erkin’in sınıfında bitirdikten sonra eğitimine Paris’te Ecole Normale de Musique’de ünlü piyanist Lazare Levy ile devam etmişti.
Çağdaş bestecilerin eserlerine yakınlığıyla tanınan bir piyanist olan Gündemir ülkeye döndükten sonra kendini yetiştiren eğitim kurumunda piyano öğretmenliğine başlamış ve başta Fazıl Say, Mühittin Demiriz, Emre Elivar ve Emre Can Yavuz olmak üzere çok sayıda yetenekli piyanisti ülkeye kazandırmıştı.

Seçkinlerden oluşan jüri

13–17 Nisan arasında yapılacak bu yarışmanın jürisi de ülkemizin yetiştirdiği piyanistlerin kremasından oluşuyor. Jüri Başkanı: Kamuran Gündemir’in eşi Selçuk Gündemir. Üyeler: Verda Erman, Gülsin Onay, Fazıl Say, Muhittin Dürrüoğlu Demiriz, Emre Elivar, Özgür Aydın, İbrahim Yazıcı ve Sanem Berkalp.

Kâmuran Gündemir Piyano Yarışması’nın da Gülden Turalı Keman Yarışması gibi ülkeye yeni yetenekler kazandıracağından hiç kuşkumuz yok.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.