ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Şaka değil gerçek...Sayı: 606 - 18.08.2008


TRT'nin Doğu'dan Sesler Korosu'ndan emekli 72 yaşındaki Temelli, bağımsız milletvekili adayı.  Erzurum'da TRT'nin Doğu'dan Sesler Korosu'nda uzun yıllar saz sanatçılığı yaptıktan sonra emekli olan 72 yaşındaki Kıyasettin Temelli, 22 Temmuz'daki genel seçimlerde bağımsız milletvekili adayı oldu. Siyasi partilere güvenmediği için seçimlere bağımsız olarak girdiğini belirten evli ve 5 çocuk babası Temelli, 50 ayrı unvanı bulunan özgeçmişini kartvizitlere sığmayınca, A- 4 büyüklüğündeki kağıda bastırdı. Seçim bürosu olarak kullandığı kendisine ait satranç kahvesinde misafirlerine eliyle çay servisi de yapan Temelli, “Yıllarca çeşitli partilerde görev aldım. Ama bu seçimde hiçbir partinin seçim beyannamesini beğenmedim. Seçilirsem kentteki sorunların çözümü için çalışacağım'' dedi.

İlkokul sıralarında babası Temel Temelli'nin Aşağı Yoncalık Mahallesi'nde işlettiği kahvede çalışmaya başlayan Kıyasettin Temelli, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. 62 yaşinda Azerbaycan Ilimler Akademisi'nden fahri doktora, iki yıl sonra da aynı akademiden fahri profesörlük unvanı aldı. Sırasıyla Erzurum Şeker Fabrikası, Valilik Köycülük Bürosu, Şehir kadastrosu, Erzurum Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Başkan Vekilliği, Belediye ESO İşletmesi Teknik Müşavirliği yapan Temelli, TZDK'da (Türkiye Zirai Donatım Kurumu) çeşitli görevlerde bulundu.

MEB Yüksek İslam Enstitüsü Mesleki Türk Müziği, TRT Erzurum Bölge Radyosu'nda profesyonel saz sanatçılığı ve Türk Sanat Müziği Koro Şefliği de yapan Temelli, bir süre Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölüm Başkanlığı'nı yürüttü. Bu görevlerinin yanı sıra siyaset yaşamını da devam ettiren Temelli, CHP'de başladığı siyaset hayatına daha sonra SODEP, DYP, MHP'de devam ettirdi.

En son 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı adayı olan Kıyasettin Temelli, aday listesine giremeyince bu kez seçimlerde bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Hazırlattığı 4 farklı özgeçmişiyle seçmenden oy isteyen Temelli, özellikle, kahveci, seyyar satıcı, bakkal ve taksici gibi küçük esnafın oyuna talip oldu.

Yıllardır siyasetin içinde olmama karşın bu seçimde tek başına mücadele etmeye karar verdiğini belirten Temelli, “Düzgün seçim programları olmayan partiler yerine seçmenden kendim için oy isteyeceğim. Meclise gitmem halinde Erzurum'un başta işsizlik olmak üzere, kötü imarlaşma, yetersiz ağaçlandırma ve ulaşım gibi problemlerine çözümler üreteceğim. Ayrıca dar gelirlinin konut ihtiyacını çözmek istiyorum'' diye konuştu.


Kartvizite sığmayan unvanlar:

Erzurum Bağımsız milletvekili adayı Kıyasettin Temelli'nin kartvizitine sığmayan unvanları şöyle:
“Emekli Öğretim Görevlisi, Fahri Müzik Profesörü, Fahri Müzik Bilim Doktoru, Müzik Bilim Uzmanı (mastır)- (yüksek lisans), Emekli TRT Saz Sanatçısı, Ziraat Yüksek Mühendisi, SODEP Erzurum Belediye Başkan adayı, TZDK Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı, TZDK Tarım Alet ve Makineleri eski Müdürü, Erzurum Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı, Erzurum Belediyesi Eski Zabıta Müdürü, Erzurum Belediyesi ESO İşletmesi Teknik Müşaviri, Erzurum Belediyesi eski Muhakkiki, Erzurum Belediyesi Konservatuvar Müdürü ve klarnet icra öğretmeni, Erzurum Şehir Kadastrosu Kâtibi, Erzurum Şehir Kadastrosu Posta Tapu Memuru, Erzurum Tapulama Müdürlüğü teknisyeni, Erzurum Tapu Sicil Müdürlüğü, Osmanlıca çeviri bilirkişi (çevirmen), Erzurum Ziraat Odaları eski Müşaviri, Emekli işçiler Derneği eski Başkanı, Erzurum Musiki Derneği eski Başkanı, TRT Erzurum Radyosu Türk Sanat Müziği Koro Şefi, Atatürk Üniversitesi Türk Sanat Müziği eski Koro Şefi, Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Mesleki Türk (Tasavvuf) Musikisi Öğretim Görevlisi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski kurul üyesi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü eski Kurul Üyesi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümleri eski Başkanı, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski Müzikoloji Ana Sanat Dalı Başkanı, Erzurum Şeker Fabrikası pancar muhasebe memuru, Erzurum Valililiği Köycülük Büro Memuru, müzikolog, akademisyen, teorisyen, ses mühendisi, notür, notist, eski bürokrat, şair, araştırmacı yazar, müzik eleştirmeni, kahveci, siyaset uzmanı, fotoğrafçı, bestekâr, derlemeci.''

Kaynak: Lifeinbursa.com

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.