ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


ALES konusunda lütfen Didem Gezek arkadaşımızın sesine destek olalım!Sayı: 595 - 18.07.2008


Kısaca ALES diye adlandırılan Akademik Kariyer ve Lisansüstü Eğitim  Giriş Sınavı hakkında çok fazla bir bilgiye sahip olmamamla birlikte öğretim üyesi arkadaşlarımdan ve üniversitede okuyan kardeşlerimden duyduğum kadarıyla gerçekten bir sınavlar cenneti ya da cehennemi olan ülkemizin bir sınav çeşidi olarak ALES’i değerlendiriyorum.

ALES’i açarsak kısaca şunları söyleyebiliriz. En azında bildiğim kadarıyla ben şunları söyleyebilirim:

Akademik Kariyer ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES), ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yükseköğretim kurulunca yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, araştırma görevlilerinin atamalarında ve bunlara benzer amaçların gerçekleştirilmesinde, ilgili kurumların yapacakları düzenlemelere göre kullanacakları puanları veren bir sınavdır. Her yıl Kasım ve Nisan dönemleri olmak üzere iki defa yapılmaktadır.

ALES'te sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek sınavı uygulanır.

120 saatlik ALES programı, bugüne kadar çıkmış soruların paralelinde deneyimli öğretim görevlileri ve branş hocalarıyla modern bir ortamda yürütülmektedir.

Program içeriğide şu şekilde oluşmaktadır:

Sözel (Türkçe) 50 Saat  : Sözcüklerin arasında ilişki kurabilme ve mantık yürütme, sözel problemleri çözebilme.

Sayısal (Matematik) 70 Saat  : Sayısal problemleri çözebilme, kavramlar arasındaki ilişkileri anlama, cebir ve geometri konularını pratik çözebilme

Gazetemizin üyelerinden ve okurlarından Sevgili Didem Gezek arkadaşımız, gazetemizin kısa mesaj panosundan bir çağrıda bulunarak ALES hakkında bir tartışma ortamı oluşturmayı amaçlayarak bu konuda herkesin düşüncesini ortaya koymasını istedi.

Ben de bu gazetenin editörü olarak böyle bir tartışmayı çok değerli bulduğumu belirterek kesinlikle bu tartışmanın açılmasını düşündüğümü açıkça söylüyorum.

Çok yakında gazetemizin yeni açılacak olan “forum” saygalarında bu tartışmayı çok daha rahat yürütebileceğinizi düşünüyorum.

Bunun içinr şu an çalışmalarıma hız vermiş bulunmaktayım.

Mavi Nota, günlük bir müzik gazetesi olmanın yanı sıra irteraktif bir ortamdır. Lütfen düşüncelerinizi yorum panolarımızda tartışınrız.

Bu siz okurlarımızın özellikle öğrenci olan okurlarımızın yararına olacaktır.

Sonuç olarak, böyle önemli bir adımı attığı için üyemiz ve okurumuz Didem Gezek arkadaşımıza teşekkür ediyor ve kendisini kutluyorum…

Pazartesi günü görüşene değin hepinize mutlu bir hafta sonu ve esenlikler diliyorum…



Müfit Semih Baylan
Editör
 

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.