ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 36 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bu müzisyenler ve konserler kaçmazSayı: 578 - 11.06.2008


Klasik müzik yazarımız Filiz Ali, 36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin programından müzikseverlerin kaçırmaması gereken müzisyenlerin ve yorumlayacakları eserlerin dökümünü yaptı.

36 yıldır takip ettiğim bir festival, Uluslararası İstanbul Müzik Festivali. 36. yıldaki yenilikler arasında konu başlıklı konserler ve konser öncesi konuşmalar öne çıkıyor. Müzik meraklısı dinleyici için aydınlatıcı olacağını düşündüğüm bu konuşmalar, yurt dışında yıllardır başvurulan bir yöntem.

Eskiden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın üniversite konserlerinden önce orkestra üyeleri arasında ağzından bal damlayanlar, eserler hakkında anekdotlu bilgiler verirdi. Yıllardır Cem Mansur da konserlerinden önce dinleyici ile böyle sohbetler etmeyi kendine şiar edindi. Bakalım bu yılın festival sohbetleri nasıl olacak?

Festival programında ilgimi çeken müzisyenlerin ve yorumlayacakları eserlerin bir dökümünü yapıp tamamiyle kişisel bir seçki hazırladım.

Ortaya aşağıdaki liste çıktı:

“3 Piyanist, 3 Konçerto”: Fazıl Say kadar popüler olmasalar da en az onun kadar önemli iki piyanistimizi dinleme olanağımız var bu konserde. Özgür Aydın (1972) ve Muhiddin Dürrüoğlu (1969) aynı Fazıl Say gibi Ankara Devlet Konservatuvarı kökenli olup yurtdışında kariyer yapabilmiş yetenekler.

Üçüncü piyanist ise 1973 Moskova doğumlu Alexander Melnikov. Programda Beethoven: “2 numaralı Piyano Konçertosu”, J.S. Bach: “2 Piyano için Konçerto” ve Mozart: “3 Piyano için Konçerto” yer alıyor. (12 Haziran saat 20.00 - Süreyya Operası)

“Bach, Şimdi ve Daima”: Bach ve flüt seviyorsanız bu konseri kaçırmayın. Bana soracak olursanız bu konsere sırf English Concert Topluluğu’nun kurucusu ve harika bir klavsen ustası olan Trevor Pinnock’u dinlemek için bile gidilir. Flütçü Emmanuel Pahud için de Jean Piérre Rampal’in mirasçısı diyorlar. (16 Haziran 20.00 - Aya İrini Müzesi)

“Aşk Düellosu & Andreas Scholl”: Program adını Handel’in “Il Duello Amoroso” adlı kantatından almış. Handel sevenlerin de bu konserden çok hoşlanacakları kesin.

Accademia Bizantina Topluluğu son zamanların pek beğenilen erkek altosu Andreas Scholl ve soprano Hélene Guilmette’e eşlik edecek “Aşk Düellosu”nda. (19 Haziran 20.00 - Aya İrini Müzesi)

“Kremerata Baltica & Gidon Kremer”: Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra kendi Baltık kökenine dönen, kurduğu Baltık Orkestrası ile Baltık kökenli bestecileri ve müzisyenleri tanıtan Gidon Kremer’i, en çok da çağdaş müziğe verdiği özel önem nedeniyle seviyorum.

Estonyalı minimalist/mistik besteci Arvo Part’in “Benjamin Britten Anısına Cantus” adlı eseriyle başlayacak konser, ardından bu kez Britten’in “Frank Bridge’in bir Teması Üzerine Çeşitlemeler”i ile devam edecek. Konser pastasının üzerine krema olarak da Gidon Kremer, Beethoven’ın “Keman Konçertosu”nu sunacak dinleyiciye. Tam bir ziyafet. (20 Haziran 20.00 - Aya İrini Müzesi)

“Eski Dünya, Yeni Dünya”: Çağdaş müzikten söz etmişken Hasan Uçarsu’nun arpist Şirin Pancaroğlu için bestelediği “Davetsiz Misafirler” adlı arp, çeng ve orkestra için konçertosunun ilk çalınışını tüm müzikseverlerin kaçırmayacaklarını umarım.

Bu konserde Tekfen Filarmoni Orkestrası’nı Saim Akçıl yönetecek. Saim Akçıl’ı da yıllardır yılmadan devam ettirdiği orkestra çalışmaları nedeniyle ayrıca kutlamamız gerek. (24 Haziran 20.00 - Aya İrini Müzesi)
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.