ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Unutmak kaybolmaktır...Sayı: 571 - 02.06.2008


Yaşanmış anıların zamanla aşınması ve geçmişe dair detayları yitirme, belli bir dönemde yaşanılan deneyimin veya öğrenilen bilginin akla gelmemesi, beyinden anın çekip gitmesidir.

Anneniz size sarıldığında "kim bu acaba" demek, bir arkadaşınız sizi aradığında ne diyeceğinizi bilememek, bir ay önce beraber olduğunuz kız arkadaşınıza sanki hayatınızda ilk kez onu görüyormuşsunuz gibi bakmadır. İnsanlar arasında soğukluğun ortaya çıkması ve önemsememektir. Sindirilmesi kolay olmayan deneyimlerimizi, acılarımızı, geçmişimizi parçalayıp un ufak etmek yani un haline dönüştürüp hazmedilir kılmaktır. Ümit Yaşar Oğuzcan ın Beni unutma şiirinde Bir gün gelirde unuturmuş insan en sevdiği hatırları bile saat 12 vurduğunda beni unutma” dizesinde sevginin kaybolmaması vardır. Geçmişe gömülmesiyle bugününüzden de silinmesi ve eksilmektir. Aklın, fikrin, elinde tuttuğu hikâyeyi suya düşürmesi ve erozyona uğramış düşünceler demetidir. Alışmakla birlikte kabullenmek ve geçmişi silmek bir kenara atmaktır. Unutmak yaşanılan acıların üzerine sünger çekmeye benzer. Kimi zaman kaçıştır bazen de kolaycılıktır.

Okulda ödev yapmadığımız zaman öğretmene bahane olarak sunulur

 ----“Ödevini niye yapmadın evladım”?

 ----“Unuttum”. 

Öğretmende kişiye “bende seni unuturum diyebilir”.

Buradaki duruma bakarsak konuya yeteri kadar ilgi göstermemektir. Hatırlamayı reddederek hafızasız bir yaşama biçimidir.

Yaşanan deneyimler ve sosyal olaylarda unutmak toplumu belleksiz yaparak duyarsızlığı beraberinde getirir.

Toplumsal hafızamıza bakarsak: Tarihinde devletler kurmasını 1453 İstanbul’un fethiyle ve Kanuni ile övünen toplumun hafızası zayıf olur mu yu sormadan edemeyiz.

Mevcut olan sistemin işleyişi ise “Dün dündür Bugün bugündür” üzerinedir. Oysa yapılması gereken Dünü unutmayıp bugünü iyi anlamaktır.
Ülkemiz Amerika’dan alınan borçlarla, Marshall yardımlarıyla bugünkü sürece geldi. Bu duruma uygun söz   ise “Hafıza i beşer nisyan ile maluldür.”

Uğur Mumcu’nun seslenişte toplumun hafızasını diri tutmaya dönük yazısı “Vurulduk ey halkım unutma bizi” idi. Yakın tarihimizde izleri duran 12 Mart, 12 Eylül, Maraş, Çorum, Sivas olaylarında ve faili meçhullerde bir adım mesafe dahi alınamamıştır.

Toplumumuz 17 Ağustos depremini yaşamasına rağmen mevcut iktidarlar hala ciddi önlemler almamaktalar.


E-Posta:ozgkara@hotmail.com



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.