ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Doktor Sanatçı Ali Rıza Kural eğitim için söyledi.Sayı: 523 - 24.03.2008


Dostum ürolog Prof. Dr. Ali Rıza Kural, pazartesi akşamı saat 20.30'da TİM Maslak Show Center'da Senfoni Orkestrası ve Türk Müziği Sazları eşliğinde, Türk müziğinin seçkin, sevilen bestelerinden oluşan bir konser verdi.

Ayrıca Kural, konserin bir de CD'sini yaptı. Adı; Hayál İçinde.

CD'nin yapımını Gzem Productions üstlendi.

Konserin ve CD'nin geliriyle; Endoüroloji Eğitim Laboratuvarı kurulacak.

ALİ RIZA KURAL KİMDİR?

Ali Rıza Kural, 1951 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. Musikiye, mandolin ve keman dersleri alarak başladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi, üroloji ihtisası yaptı.

Şimdi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi.

Üniversite yıllarında, Arif Sami Toker'den, Rüştü Eriç'ten ders aldı.

Süheylá Altmışdört'ün yönettiği İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi Korosu ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümü'nde öğrenimini sürdürdü.

Münir Nureddin Selçuk'un şefliğindeki İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyeti'nde korist olarak söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Atlığ şefliğindeki, Kültür ve Turizm Bakanlığı Klásik Türk Musikisi Korosu konserlerine misafir solist olarak katıldı.

TÜRK MÜZİĞİ BESTELERİ ÜZERİNE SOS

HAYÁL İÇİNDE ALBÜMÜ
'nün kapağında Senfonik Musiki yazılı. Türk müziği sazlarının da (kanun, tanbur, ney, kemençe) yer aldığı senfonik orkestrayı Oğuzhan Balcı yönetti.

Kural, yaptıkları bu çalışmayı şöyle özetliyor: Türk müziği bestelerine çok sesli sosu döktük.

Kural, eğitimli, iyi bir solist gerçekten. Besteleri, Türk müziğini bozmadan, yaymadan bir profesyonel ses sanatçısı gibi okudu.

Mes'ud Cemil, Rakım Elkutlu, Yesari Asım Aksoy gibi önemli bestecilerin az seslendirilen eserlerini çok güzel icra etti.

Biraz Türk müziği ile uğraşan biri olarak konseri beğendim.

Türk musikisi bestelerinin çok sesli icrasını alışık olamayan kulaklar yadırgayabilir ama genç kuşağa Türk müziğini sevdirmenin yollarından, yöntemlerinden birinin de bu olduğunu söylemeliyim.

CD'nin gerçekleşmesine emeği geçenler: Kámil Özler, Ahmet Kadri Rizeli, Osman Nuri Özpekel, Çağlar Kural.

Konserin sonunda Kural, kısa bir konuşma yaptı. Müzik alanındaki hocalarına teşekkür etti. Teşekkürün büyüğü Prof. Dr. Nevzat Atlığ'a yapıldı. Çünkü, tıp fakültesini bitirdiğinde ona gitmiş, o da üroloji bölümüne girmesini tavsiye edip Prof. Dr. Muzaffer Akkılıç'a göndermiş ve ihtisasa başlamış.

Kural, böyle bir çok sesli Türk müziği plağı yapmak için hocası Atlığ'dan müsaade almış. Atlığ da bir şartla bu müsaadeyi vermiş: Klasik tarzda bir başka Türk müziği CD'si yapma sözünü almış.

* * *

Gecede dinleyici çoğunluğu doktordu, müzisyen meslektaşlarını yalnız bırakmamışlardı.




E-Posta: dhizlan@hurriyet.com.tr

Kaynak: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8433372&yazarid=4


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.