ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1925
Şu an 27 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ben Asyalıyım, Afrikalıyım... Sayı: 502 - 22.02.2008


Dünyanın en önemli smooth caz piyanistlerinden Keiko Matsiu bu akşam Çırağan Sarayı'nda. Çırağan bu akşamdan itibaren ayda bir kez world music ve caz sahnesinin önemli isimlerini ağırlayacak. İlk konuk Keiko Matsiui.

Keiko Matsui, 1987'de 'A Drop Of Water' albümüyle yakaladığı başarıyı 'Full Moon And The Shrine' albümünün dünyanın en prestijli ödüllerinden 'Soul Train Music Awards / Best Jazz Album of 1995'i almasıyla sürdürdü. 'Deep Blue' ve 'The Ring' isimli albümleriyle cazseverlerin koleksiyonlarına giren Matsui, PORI JAZZ festivalindeki konserinden hemen sonra Amerika ve Japonya'nın ardından Avrupa'da da hızla tanındı. Doğu Avrupa ve Rusya'daki performansları her yıl binlerce dinleyici çekti. Kendinizde bir Keiko Matsui tiryakisi olma potansiyeli görüyorsanız Çırağan Sarayı'ndaki konseri kaçırmayın. Konser saat 21.00'de. Çırağan Sarayı'nın muhteşem manzarasından bahsetmeye artık gerek yok galiba. Keiko Matsui'den sonra 19 Mart'ta Mindi Abair, 16 Nisan'da Gabriela Anders, 5 Mayıs'ta flamenko gitarı ustası Alex Fox, 5 Haziran'da Ceseria Evora'nın manevi kızı Maria de Barros sahneye çıkacak.

Son albümüzde Güney Afrika etkisi çok büyük.

Evet, diğer albümlerime kıyasla yeni albümde Güney Afrika'nın etkisi çok büyük. Ve bütün enstrümanlar canlı çalındı. Davullar, baslar, gitarlar, üflemelilerin hepsi canlı. Bir çok arkadaşımı albüme davet ettim. Mesela Hugh Masakela, Waldemar Bastos, Güney Afrika'dan Paul Taylor, Gerald Albright ve Richard Bona.

Yıllar içerisinde stiliniz ne yönde değişti? Hangi müzik tarzı sizi daha çok etkiledi örneğin?

Kariyerim süresince stilim fazla değişmedi ama tabii ki zamanla bazı şeylerden ilham aldım. Örneğin yeni albümüm 'MOYO - Heart and Soul'da güney Afrika'dan ilham aldım. Şuana kadar albümlerimde ve yine yeni albümümde her şeyi ben yapıyorum. En son Güney Afrika'da vakit geçirdim ve bu yüzden yeni albümde Güney Afrika etkileri var. Bir çok Güney Afrikalı müzisyen de albüme katıldı. Onlarla çalışmak çok heyecan vericiydi.

Sizi en çok heyecanlandıran müzisyen kim?

Birçok müzikten heyecan alıyorum. En çok klasik müzik ve world müzik dinliyorum. Favori sanatçımı sorarsanız da Sting.

Klasik müzikte en çok etkilendiğiniz besteciler kimler?

Klasik müzikten Chopin, Bach ve Rachmaninoff. Diğer isimlerden de Chic Corea, Stevie Wonder ve Sting var tabii.

Download etkisiyle piyasa hareketleri değişti? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bu sizce gerçek müzik ve müzisyenleri nasıl etkiliyor?

Teknolojinin gelişmesiyle eski model müzik yapmak artık karşılık bulamıyor. Teknoloji sayesinde kayıt yapmak artık çok kolay ve bu sayede insanlar da müzik hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor. Bizim de bu yeni dünyayı öğrenip, ayak uydurmamız gerekiyor.

Daha önce de Türkiye'ye gelmiştiniz.

Türkiye benim dünyadaki en sevdiğim ülkelerden biri. Türkiye'deki insanları, kültürü ve yemekleri çok seviyorum. Türk dinleyici yeniliğe çok açık. Sözler olmadan enstürimental müziğe seyircinin inanılmaz iyi reaksiyonları var. Moskova, San Francisco'dan bir farkı yok. Tahmin ettiğimden daha yakınız. Konserlerde aynı 'mekanı' paylaşıp 'birlikte' olma duygusu çok özel bir duygu.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.