ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Eddie'nin siyah notalarıSayı: 444 - 27.11.2007


"Topu topu 7 nota var, kaç ayrı beste yapılabilir ki?" buyurmuştu Serdar Ortaç bir zamanlar, az çok müzik bilenler, müzikle uğraşanlar inanamayan gözlerle bakmışlardı muhtemelen o an kendisine. Türkiye'nin en önemli müzik adamlarından birinin, kendilerine özel bir isimleri olmayıp, kendinden önce veya sonra gelen notalara "diyez" veya "bemol" eklenerek oluşturulan bir terimle çağırılmaları dışında hiçbir suçu olmayan 5 notayı görmezden gelmiş olması değildi tek sorun -piyano'da "farklı renkte" olmalarını da polemik haline getirmemek için düşünmüyorum bile, düşünmek istemiyorum- daha önce doğru dürüst bir şekilde de söylenmiş olmasıydı 20. yüzyılın en iyi gitaristi seçilen Eddie Van Halen tarafından.

Kimseyi kimseye şikayet etmeden, bir gerçeği paylaşıyordu bizimle 1988'de yaptığı açıklamada, bunu yaparken çok büyük de bir anlayış farkını ortaya koyuyordu, yaptığı işe duyduğu sevgiyi ve saygıyı belli ederek ; "Sadece 12 nota var, ama onları bir araya getiriş şekliniz sizin nasıl biri olduğunuzu anlatır". diyordu bütün alçak gönüllülüğüyle.

Evet, inanılması zor ama insanoğluna bu güne kadar her çeşit duyguyu yaşatan, kimi zaman başka dünyalara götüren, kimi zaman doğduğuna pişman eden bu müzik evreni sadece 12 parçadan oluşan bir puzzle.

Ancak bu yazımda olaya farklı bir açıdan yaklaşmak niyetindeyim. İnsanoğlunun bugüne kadar milyonlarla ifade edilebilecek kadar çok çeşitli duygularını elindeki 12 veriyle muhteşem bir şekilde anlatabilmesi benim bugün aklımı kurcalayan. Space-dye vest 'de keskinliğinden can acıtan melankoli de, pembe panter'deki o muziplik hissi de, Billie Jean'deki o katıksız isyan ve özgüven duygusu da hep o aynı 12 puzzle parçasından yapılıyor.

Demek ki gerçekten istediğimiz zaman anlaşabilmemiz, kendimizi anlatabilmemiz için elimizde çok da fazla şey olması gerekmiyor. Elimizin altındaki yüzlerce dil, on binlerce kelimeyle bile tam olarak açılmayı hala öğrenemedik etrafımızdaki dünyaya. Tam da bu yüzden her renk ve her uzunluktaki notalara ihtiyacımız var, daha onlardan öğrenecek çok şeyimiz olduğu için



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.