ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 14 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bak bir varmış bir yokmuş.Sayı: 392 - 12.09.2007


‘Bak Bir Varmış Bir Yokmuş' albümünün ilkini defalarca dinlemiş ve onu arşivinin en nadide parçası olarak saklayan biriyim.

Aklıma estikçe de döner döner dinlerim. Bilirim ki o şarkıları eskitme ihtimalim yoktur. Birileri benden önce o işle yıllarca iştigal etmiş ve başarısız olmuştur.

Altmışlı yıllar. Kimler yoktu ki o albümde. Ajda, Nilüfer, İlham Gencer, Alagöz Kardeşler, Füsun Önal, Cici Kızlar, Bora Ayanoğlu, Hümeyra, Melike Demirağ, Şehrazat, Dario Moreno, Juanito.

Bu albüme emek veren Odeon, Hakan Eren ve Sony Müzik böylesi bir başarı bekliyorlar mıydı bilmiyorum. Ama ben kendi adıma bekliyordum. Hatta altmışlı yılları yapmışken peşi sıra yetmişler de gelir diyordum. Çok şükür geldi. Yine Nilüfer'le, Ayten Alpman'la, Lale Belkıs'la,Yaşar Güvenir'le, Hümeyra'yla, Tanju Okan'la, Ajda Pekkan'la, Ayla Algan'la, Füsun Önal'la, Ömür Göksel'le ve daha on şarkıyla geldi Türk pop müziğinin altın yılları.

Albümde dijital teknolojinin hakkını da vermişler. Hele hele zamanında Tanju Okan ve Ajda Pekkan'ın ayrı ayrı okuduğu ‘Hancı'nın teknolojinin yardımıyla düet haline getirilmiş hali var ki. O da meraklısı için bulunmaz Hint kumaşı.

Bu tür albümlerin o yıllarda gençliğini yaşamış müzikseverler için ne tür bir anlam ifade ettiğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Benim asıl önemsediğim yeni nesil tüketicinin de, müzisyenin de o yıllardan çıkarması gereken dersler. Orijinal kayıtların sound teknolojisine, düzenlemelere hatta şarkıların armonik yapısına bile burun kıvırabilir, bıyık altından gülebilirsiniz. Ancak bu; en zor olanın basit bir melodi yazmak; doğru ve kendine özgü şarkı söylemek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bence müzisyeni, aranjörü, tüketicisi tekrar tekrar dinlemeli. Emin olun bu tip projeler bit pazarına ticari anlamda nur yağdırmak için değil, gönülle ve saygıyla yapılıyor. Siz de alın ki, ticari olsunlar, sayıları artsın.

CD kitapçığının içeriğinden görselliğine; kayıt teknolojisinden parça seçimine dört dörtlük bir çalışma olmuş. Başta Hakan Eren, Naim Dilmener, Odeon ve Sony olmak üzere emeği geçen herkese şapka çıkartıyorum.

Yeri gelmişken kendinizi bu işlere kaptırın diye de birkaç bilgi vermek istiyorum:

Hakan Eren'in hazırlayıp sunduğu ‘Bir Zamanlar' adlı program her cumartesi 23.00-24.00 arası; ‘Geçmiş Bahar Mimozaları' ise her pazar 21.00-23.00 arası Radyo D 104'te. Murat Meriç ve Alper Fidaner'in sunduğu ‘Kırkbeşlik'; her pazartesi 00.25 ve her cumartesi 14.10'da TRT 2'de; yine her Pazar 12.00'de TRT INT'te.

Ve kapsamlı içerikleriyle her türlü talebinizi karşılayacak iki site:
www.birzamanlar.net
 ve www.eski45likler.eglencesi.com




Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.