ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 39 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Kültür Bakanlığı Ne İş Yapar? / 365. sayı...Sayı: - 09.07.2007


Haber Ajanslarından posta kutumuza düşen haberleri okuyunca insan bu soruyu ister istemez soruyor kendi kendine. Kendi kendine diyorum, çünkü yüksek sesle de sorsanız kimsenin umurunda ipinde değil bu sorular ve yanıtları.

Tabii ki duyarlı bir kesim var. Var da duyarsızlık had safhada olunca arada kaynayıp gidiyor duyarlıların duyarlılığı…

PETKİM ihalesi...

Borsanın 50 bin rekoru..

Anayasa Mahkemesi'nin sürpriz kararı...

Tüm bu haberler aynı güne rastladı.


Sıcak gündem hararet yaptı.

Ve bir haber arada kaynadı.

Ulu önder Atatürk'ün notları, İngiliz Christie's müzayede evinde Üç Bin Sekiz Yüz Kırk Sterlin'e satıldı.  Harf devrimine tanıklık eden, belge niteliği taşıyan el yazısı notlar, Bin Beş Yüz Sterlin'den açık artırmaya çıktı.

Ve yaklaşık On Bin Yeni Türk Lirası değerle satıldı.

Kime?

Bilinmiyor.

Aynen PETKİM’i yok pahasına alanların kim olduğunun bilinmediği gibi.

Çünkü "özel koleksiyoncu" adının açıklanmasını istememiş.

Buraya kadar!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel devrimlerinden olan Harf Devrimine tanıklık eden ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından İsviçreli antropolog Eugene Pittard'a gönderdiği, el yazısı notlar-belgeler,  kimliği belirsiz birinin-birilerinin elinde.

Peki, şimdi şu soruyu sormak gerekmiyor mu? Kültür Bakanlığı nerede?

Zira onun da yanıtı yok. Muhtemelen Bakan Atilla Koç seçim gezilerinde. Muhtemelen şu dönemde önemle dikkate alınan soru da şu: "Taban ne ister?". "Tabanı", harf devrimine tanıklık eden Atatürk'ün el  yazısı notlara sahip çıkmak ister mi, istemez mi?


Ya da Milli Eğitim Bakanlığı… Bu belgeler, Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alınıp,  harf devrimi anlatılırken öğrenciler ile buluşturulsaydı, olmaz mıydı? 

Hepi topu On Bin Yeni Türk Lirası.

Şimdi ironi yapıp kocaman bir geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden. Görüldüğü üzere kültürümüz ve tarihimiz müzayede salonlarında açık artırmada!...

Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı nerede?

Haydi, gelin yine ironi yapalım.

Adresi biliyoruz; Opera / Ankara… İşte o kadar…

***

Mavi Nota bugün 365. sayıya ulaştı. Geride kalan bir buçuk yılı aşkın sürenin tam bir yılında yani 365 günün her gecesinde en az dört saati bilgisayarın başında geçirerek yeni bir sayıyı hazırlamak, gelen mektuplara yanıt vermek, gelen yazıları elden geçirmek, internet bankası için tavsiye edilen elimize ulaşan yazıları yayına hazırlamak, yeni projeler üretmek (ki bu üretilen projelerin önemlisi sayılabilecek olanını yakın bir geçmişte faaliyete geçmiş olan Mavi Nota TV oluşuturuyor) sözün kısası müzik eğitimine katkıda bulunmak ya da en azından kendinize yetebilmek için kollektif bir çalışma uğruna karşılık beklemeden çalışmak, çalışmak ve çalışmak.

Tabii bu siz değerli okurların, müzisyenlerin ve müzik eğitimine gönül vermiş dostların sayesinde oldu.

Her geçen gün okur ve üye sayımızın artması, günlük izlenme sayımızın yukarılara doğru tırmanması bunun en önemli göstergesi oluyor.

Bugün 365. sayıya ulaştık. 365 gün bir yıl demek oluyor bilindiği üzere. Geride kalan bir buçuk yılı aşkın sürenin tatil günlerini çıkarırsanız elimizde her gün dolu dolu çalışılmış bir 365 günümüz var artık.

Dileğim daha nice 365 günlere ulaşmak sizlerle birlikte. Sağlığım buna elverdikçe, Tanrım "Müfit Semih Baylan yolunda yürümeye devam et" deyip bana bu yolu açık tuttuğu sürece daha nice 365. sayılara ulaşacağımızı biliyorum.

Teşekkürler Mavi Nota okurları, teşekkürler değerli müzik dostları, çok teşekkürler...

Çarşamba günü görüşene değin esen kalın…



Müfit Semih Baylan
Editör
   




Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.