ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ahmet Say: Bir ustanın yarım asrıSayı: - 28.06.2007


Evde ciltletip sakladığım dergiler var; 70'lerin sonundan...

"Türkiye Yazıları" bunlar...

Gündüz kalem çalıştıran, akşam da Tavukçu'da fikir yarıştıran "üç-beş edebiyatçı arkadaşın 30 bin lirayı denkleştirerek Ankara'da çıkardıkları bir edebiyat dergisi"...

Sahibi ve sorumlusu: Ahmet Say...

18 yaşıma ışık tutan o dergide kimler yazmıyordu ki:

Sevgili hocam Vecihi Timuroğlu...Tahsin Saraç... Ahmet Telli... Gülten Akın... Özdemir İnce...

Veysel Çolak'ın, Metin Altıok'un şiirleriyle de orada tanışmıştım.

Ahmet Say her sayının karton kapağında başlayıp arkada devam eden okkalı "sunu"lar yazardı. Çeyrek asır sonra bugün o eski sayfaları çevirince bazen hayranlık, bazen hayret sarmalıyor insanı: Nisan 79'da Sinan Çetin'le söyleşi var. İlk filmi "Halı Türküsü"nü çekmiş... "Benim gibi düşünen devrimciler, işçiler için, köylüler için, emekçiler için çok daha güzel bir dünya olabileceğini anlatacak filmler yapmalı" diyor.

Kasım 79'daki "TV Özel Sayısı"nda Ertuğrul Özkök "televizyonun yaşam biçimi önerilerinin, kapitalizmin istemleri yolunda etkiler yaptığını" yazıyor; dizilere ve reklamlara dikkat çekiyor.

Yalçın Küçük örnekliyor: "Türkiye'nin potansiyel olarak en ihtilalci sınıf ve tabakaları reklam tekerlemeleriyle konuşmaya başladı: 'Öğren de gel' veya 'köşeyi döneceksiniz', 'iyisiniz iyi' veya 'ya çıkarsa...'

Ahmet Say'ın kendisiyle değilse de uğraşıyla böyle tanıştım.

"Türk Solu" geleneğinden geliyordu. Milli Demokratik Devrim tezini savunan derginin Ankara temsilciliğini yapmıştı. Sonraları müzik yazıları ve kitaplarıyla çıktı karşımıza...

"Müzik Sözlüğü", "Müzik Tarihi" derken muhteşem bir "Müzik Ansiklopedisi" ile bu alana bir temel eser armağan etti.

Onu oğlu Fazıl Say'dan önce tanımıştım; ama onunla Fazıl aracılığıyla tanıştım. Ankara'da bir dost sofrasında baba-oğul birlikte nasıl tartıştıklarına, söyleştiklerine, eğlendiklerine tanık oldum.

Ve ondan derin izler gözledim Fazıl'da...

 Ankara'da Ahmet Say'ın 50'nci sanat yılı kutlandı. Yarım asır boyunca bize kazandırdıkları için buradan teşekkür etmek istedim.




Kaynak: www.milliyet.com.tr/.../27/pazar/yazdundar.html


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.