ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


İstanbul AKM yıkılıyor, Trabzon DT’de yıkılacak mı?Sayı: - 14.05.2007


Vatan Gazetesi’nin haberine göre Atatürk Kültür Merkezinin yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasını öngören İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanunu Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Demek ki İstanbul’un simgesi olan ve ülkemizin bir dönem Cumhuriyet mimarisinin tüm özelliklerini üzerinde taşıyan bir bina daha yok olup gidiyor. Hem de bu bina bir kültür merkezi!

Kültür Bakanı Atilla Koç, binanın tüm sistemlerinin iflas ettiğini söylemiş komisyon toplantısında. Tabii ki sevgili bakanım (size başka ne diyebilirim ki, nasıl hitap edebilirim ki, sonra mahkeme kapılarında sürünmek var!) elinde duvar delmek için kompresör ile binanın içinde gezinen işçiler, rasgele duvarları delerek kalbura çevirdiler koca binayı. Tabii ki binanın tüm sistemleri bu ahval ve şerait altında iflas edecek. Yani bunu siz bilerek yaptınız.

Hayırlı olsun yıkımınız, bu saatten sonra başka ne diyebilirim artık. Hoş desem ne olacak, benim gibi birinin sözünün ne kadar değeri vardır nazarınızda.

***

Şimdi Trabzon DT’de aynı durumları oynamakta. Benim on beş yılımı geçirdiğim o güzel salon AKM’nin kaderini paylaşabilir çok yakında. Nedeni ise önünden geçen yol. Şimdi yolu genişletmek için tiyatro festivalin bitmesini bekliyorlar. Festival bitecek ki zaten yok olan bahçemizi biraz daha küçültüp yarın kapımıza kadar dayanan yolun altında kalacak o güzelim binamız.

Trabzon’un en az yüz yıllık Atapark bulvarını bir yol genişletme çalışması uğruna yok ettikleri yetmiyormuş gibi şimdi Atapark ile özdeşleşmiş o güzelim kültür merkezini ya da Devlet Tiyatrosu sahnesini yok etmek için uğraşıyorlar.

Bir büyüğüm ne de güzel söylemişti bir zamanlar: Karayolları kentlerimizin hovardası oldu. İstediği gibi girip çıkıyor, istediği yeri istimlâk edip yıkıyor. Önünde hiçbir şey duramıyor artık.

Durmasın ne yapalım, bize kültür merkezi, tiyatro salonu, kentlerimiz güzelliği olan bulvar vesaire gerekli değil, otomobillerimiz için yol ve otopark gerekli

Öyle değil mi sevgili okurlar?

Çarşamba günü görüşene değin esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.