ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 24 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Fazıl Say'ı dinledimSayı: - 25.04.2007


AMSTERDAM ROTTERDAM
Cumartesi akşamı Turkey Now Festivali'nin kapanış konserinde iyi piyanist ve besteci Fazıl Say'ı dinledim.

Doelen Konser ve Kongre Salonu'ndaki konserde Fazıl Say'a Hans Leenders'in yönettiği Rotterdam Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Konserde önce orkestra Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operasının uvertürünü çaldı. Fazıl Say yine Mozart'ın 12 numaralı Piyano Konçertosu'nu ve kendi bestesi İpek Yolu'nu seslendirdi.

Artık uluslararası konser salonlarının aranan, seçkin bir piyanisti olan Fazıl Say'ı dinleyiciler dakikalarca ayakta alkışladılar.

Konserden sonra Lahey Büyükelçimiz Seláhattin Alpar'ın resepsiyonuna katıldık. Büyükelçi, bize, bu etkinliklerin sonbahardan itibaren sürdürüleceğini açıkladı.

Turkey Now Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile KULSAN Vakfı işbirliğiyle uygulamaya konuldu. Bu festivalin gerçekleşmesinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Hollanda Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın çok önemli katkıları bulunuyor.

Vakıf yetkilileri Fazıl Say'ın iki konserinin de -birincisi cuma günüydü- biletlerinin hemen tükendiğini açıkladılar.

* * *

SEZEN AKSU'nun konseri ile 29 Ocak 2007'de başlayan Turkey Now Festivali'nde bugüne kadar Amsterdam ve Rotterdam'da yirminin üstünde etkinlik gerçekleştirildi.

Bir özelliğe dikkati çekmek isterim:

Genel olarak yurtdışındaki konserlerde, gösterilerde, salonlarda çoğunluğu Türkler oluşturur. Bu, bizi bize tanıtmak gibi, dünyaya açılmamızda yararı olmayan girişimlerdir.

Fazıl Say konserinde salonun dörtte üçü Hollandalılardı. Festivalin yöneticileri bu oranın diğer programlarda da aynı olduğunu söylediler.

KULSAN Vakfı'nın başkanı Adnan Dalkıran 19 yıldır Türkiye ile Hollanda arasındaki kültürel, sanatsal bağı sağlamlaştırmak için çalışıyor.

Türkiye'den Hollanda'ya gruplar getirdiği gibi, İstanbul'da da kültür kesişmelerini sergiliyor. KULSAN, şimdiye kadar Hollanda'ya 200 topluluk, 2000 müzikçi getirmiş, 500 konser verdirmiş.

Adnan Dalkıran, sıfırdan başlayıp bir vakıf yarattığı gerekçesiyle, şövalye nişanı sahibi. Vakfın eşbaşkanı da sosyolog Veronica Direndal.

Vakfın danışmanı emekli konsolos Erkut Onart da bize Amsterdam ve Rotterdam'ı anlattı.

Frankfurt'tan aktarma yaparak geldiğimiz Amsterdam butik bir şehir. Yüzyılların geleneksel çizgisini, havasını, unsurlarını taşıyor. Rotterdam'da ise şehir İkinci Dünya Savaşı'nda yerle bir edildiğinden bütün binalar yeni.

* * *

AMSTERDAM notları bu kadar değil.

Daha yazacağım.


Kaynak:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=6382603&yazarid=4


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.