ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Güzel bir örnek...Sayı: - 09.04.2007


Dört yıldır Bodrum Gümüşlük’te klasik müzik festivali düzenleniyor. 30 Temmuz ile 15 Ağustos tarihlerindeki festivalin bu yıl önemli konukları var.

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği’nin başkanlığını tiyatro sanatçısı Ahmet Levendoğlu’nun piyanist kızı Eren Levendoğlu, sanat danışmanlığını da Gülsin Onay yapıyor.

Festivalde sahne alan sanatçılar aynı zamanda müzik öğrencileri için ustalık sınıfları düzenleyecek. 27 Temmuz-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek Eklisia Yaz Müzik Okulu’na yurtdışından da katılım sayısı her geçen yıl artıyor.

Eren Levendoğlu, ''Ustalık sınıflarını bir yaz müzik okulu formatına dönüştürdük. Gelen öğrenciler 23 gün süreyle okula devam edecekler ve festivale katılan sanatçıların tümüyle çalışma fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda oda müziği toplulukları oluşturarak birlikte müzik yapacaklar, konserler verecekler'' diyor.

* * *

Gelelim bu yıl festivale ve okula katılacak sanatçılara...

Albümleri pek çok ödül kazanmış, dünyanın önde gelen oda müziği topluluklarından Endellion Yaylı Çalgılar Dörtlüsü.

Üyelerinin her biri aynı zamanda Almanya’nın önemli orkestralarında görevli olan Alma Yaylı Çalgılar Dörtlüsü.

Ünlü piyanist Gülsin Onay.

Sonuncu Uluslararası Leeds Piyano Yarışması’nda bütün ödülleri kazanan İlya İtin.

Uluslararası arenada çok iyi tanınan Hırvat piyanist Kemal Gekic.

Genç yaşına rağmen hayatı ve müthiş yorumculuğu üzerine biri BBC’de yayınlamış iki film yapılan piyanist Francesco Libetta.

Büyükbabası David ile başlayan ve babası Igor’la devam eden büyük keman virtüözleri Oistrakh Ailesi’nin üçüncü nesil temsilcisi Valery Oistrakh.

Dünyanın önemli orkestraları eşliğinde konserler veren ve icracılığının yanı sıra eğitimciliğiyle de günümüzün önde gelen kemancıları arasında yer alan Vanya Milanova.

İsveç’te Camerata Nordica, İsrail’de Tel-Aviv Soloists topluluklarında sürekli ve pek çok topulukta konuk baş viyolacı olan, oda müziğinin aranılan ismi Guy Ben-Ziony.

İsveç Göteborg Senfoni Orkestrası üyesi, obua korangle sanatçısı ve ayrıca icracılar için nefes, rahatlama ve hareket teknikleri ''chigong'' uzmanı Bjorn Bohlin.

Gülsin Onay’ın Endellion Dörtlüsü eşliğinde vereceği konser, yüzüncü doğum yılı kutlanan Ahmed Adnan Saygun’un anısına yapılacak. Festivalde sahne alacak tüm sanatçılar programlarında Saygun’a da yer verecek.

* * *

Gerçekten de birbirinden ünlü ve dünyaca tanınan bu isimler, Bodrum’da Gümüşlük’te bir ay boyunca hem konser verecekler hem de yaz okulunda derslere girecekler.

Bütün bu organizasyonlar Bodrum’u dünya turizminde farklı bir noktaya konumlandırıyor.
Bazen Çeşme’nin geleceğiyle ilgili toplantılar yapılıyor, paneller düzenleniyor.

Hep söylüyorum; bir yeri marka yapmak istiyorsanız, birincisi uluslararası organizasyonlara sahip olmanız gerekiyor.

Bunun için de altyapınızı tamamlamalısınız. Otelleriyle, salonlarıyla, okullarıyla, hastaneleriyle dört dörtlük bir hazırlığınızın olması lazım.

Aksi takdirde iki-üç ay gidilen; yaz sonunda da terk edilen bir tatil beldesi olmaktan öteye gidemezsiniz.

Bodrum’daki festivaller, okullar Çeşme için örnek olmalı.

Çeşme on iki ay yaşanan bir yer olmalı.

Bodrum Gümüşlük’teki festivali de takviminize not düşün.



dsipahi@milliyet.com.tr

  

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.