ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 31 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


NYD Geri Dönerken, Grubun Zafer ve Trajedileri "One Day It Will Please Us To Remember Even This" Bahanesiyle Sayı: - 23.03.2007


Mary Lee (Telegraph) Çeviren Çağlar Şahin

Bundan 2 yıl önce, Morrissey “South Bank Meltdown” festivaline hazırlandığı sıralarda, festivalde en çok görmek istediği grup New York Dolls’tu. Ama bir problem vardı, efsanevi glam-punk grubu üyelerinin bazılarının uyuşturucu ve alkole yenilmiş ve bu nedenle grup 20 yıl önce dağılmıştı.

Morrissey büyük bir heyecan ve endişe içerisinde Dolls’un solisti David Johansen’i aradı ve grubu yeniden bir araya getirmesini önerdi. Morrissey bu konudaki görüşmeyle ilgili daha sonra konuştuğunda şunları söyleyecekti : “David’in gülüp telefonu yüzüme kapatacağını düşünmüştüm!

MORRISSEY : “Nedense, Dolls kurulduğundan beri ‘lanetlenmiş’ gibi. Dönüşleri de acı veren olayları beraberinde getirdi”

Şans eseri Johansen’i uygun bir zamanda aradı. Morrissey’le New York’ta yaptığımız bir sohbette bana kendisini geliştirmek için kaçırılmayacak bir fırsatın peşinden nasıl koştuğunu anlattı.

Her neyse, Dolls’un yeniden bir araya gelmesi fikrine Johansen’in ilk tepkisi, “Peki sen bunu yapar mıydın?” oldu. Yani Morrissey’in Smiths’i yeniden bir araya getirip getirmeyeceğini soruyordu. Morrissey ise “kesinlikle hayır” cevabını verdi. Johansen birkaç gün düşündükten sonra Morrisssey’in davetini kabul etti ve efsanevi rock grubu yeniden doğma yoluna girdi.

“Nedense, Dolls kurulduğundan beri ‘lanetlenmiş’ gibi. Dönüşleri de acı veren olayları beraberinde getirdi” diyor Morrissey. 1975’te grup dağıldıktan sonra Johansen ve gitarist Sylvain kariyerlerini farklı dış görünüşleriyle de olsa devam ettirdikler. Ama 90’ların başında diğer grup üyeleri ölmüştü ve Arthur Kane alkol ve ruhsal problemleriyle mücadele ediyordu.

Kane’in hayat hikayesi New York Dolls belgeseli şeklinde filme çekildi ve bu yıl vizyona girdi. Film, grubun birleşmesinden önceki ve sonraki dönemleri ve Kane’in kendisini ikinci kattan attığında aldığı ciddi hasarı anlatıyor. Kane bir Mormon (Hıristiyanlıkta bir tarikat) oldu ve Los Angeles kütüphanesinde çalışmaya başlayarak hayatını bir şekilde düzene koymayı başardı.

Film, aynı zamanda Dolls’un birleşmesinin Kane’in en büyük hayali olduğunu anlatıyor ama açık ki bunu Johansen’in başarmasına Kane içerlemişti ; eski grup arkadaşı Johansen’i tv’de gördüğünde intihar etmeye kalkıştı. Johansen, Kane ile olan bütün bağlarını koparmıştı. Kane’in bunu yapmasından da kendisini suçlu hissediyordu. “Ama o bir alkolikti” diyor Johansen, ve bir alkolik kendini öldürmek için birçok bahane üretebilir.

DAVID JOHANSEN : “Yaptığımız yeni şarkılar da Dolls şarkıları fakat yıllar önce ortaya çıkardığımız sound’u yakalamaya çalışmıyoruz çünkü artık zaman değişti ve bence müzik için yapılacak en iyi şey bu.”

Eskiye dönünce, Johansen, Kane’e nasıl hayran olduğunu hatırlıyor ; “Arthur’un bas’ı sound’umuzun en önemli parçasıydı.”

Johansen “kardeşleri”yle yeniden iletişime geçtiğinde, (2004’te) Kane kötü yaşantısından kurtulmuştu ama birleşmeden kısa bir süre sonra kendini kötü hissettiği için hastaneye kaldırıldı ve birkaç saat içinde kan kanserinden öldü.

Johansen’e Kane’le birlikte geçirdiği dönemlerle ilgili hislerini sorduğumda, sesini oldukça alçaltarak ; “bu konu hakkında söylenecek iyi bir şey varsa, o da Dolls’un birleşme konseri Arthur’un ajandasında en üstte yazılıydı ve ne yazık ki o amacına ulaştığında hastalık elindeki fırsatı aldı”, diyor.

Yeniden ortaya çıkan Dolls için şunları söylüyor Johansen ; “yaptığımız yeni şarkılar da Dolls şarkıları fakat yıllar önce ortaya çıkardığımız sound’u yakalamaya çalışmıyoruz çünkü artık zaman değişti ve bence müzik için yapılacak en iyi şey bu. Noel ağacında en üstlere konacak bir yıldız gibi.”


Not: Telegraph kaynaklı bu makalenin orijinal metnine

http://www.telegraph.co.uk/arts/main.jhtml?view=DETAILS&grid=P8&xml=/arts/2006/07/27/bmnewyork.xml


linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.