ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sanat Dünyasını Sarsan Haberler…Sayı: - 12.03.2007


Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılması ve yerine kongre merkezi yapılmasıyla ilgili söylentiler devam ederken sanat dünyası dün Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılmasıyla ilgili bir haberle sarsıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu böyle bir şeyden haberdar değildi. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılması ve Açıkhava Tiyatrosu'nun üzerinin kapatılarak alanın kongre vadisine dönüştürülmesi bugüne dek tiyatronun üzerinde kara bulut gibi dolaşan söylentilerden ibaretti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, siyasi iktidara yakınlığı ile de bilinen Zaman gazetesinde yayınlanan Fikri Türkel imzalı haberde, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun üstünün kapatılacağını, Radyo Evi'nin (TRT İstanbul Radyosu Müdürlüğü) müze haline getirileceğini ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılıp daha modern bir binaya çevrileceğini açıklayan kongre vadisi projesinden söz ediyordu. Üstelik Ulusoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek gördüğünü ve çalışmalara  dört ay içinde başlanacağını ifade ediyordu.

Haber,  sanat çevrelerinde özellikle Şehir Tiyatrosu'nda deprem etkisi yaptı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, bu konuda bir bilgisinin olmadığını; ama Ulusoy'un bakanla bizzat görüşmüş olabileceğini söylerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer ise binalarını birkaç ay içinde boşaltmaları gerektiğini Zaman Gazetesi’nin  dünkü "Muhsin Ertuğrul Sahnesi kongre merkezi yapılacak; ilk toplantı IMF'nin" başlıklı haberden öğrendi. Bu konuda uzun zamandır söylentiler olduğunu; fakat kimsenin kendilerini bilgilendirmediğini söyleyen Tuncer, "Binamız yıkılacak; ama bizim haberimiz yok. Üstelik yerine yeni bir tiyatro binası değil, kongre merkezi yapılacak. Çok ayıp. Tiyatroya ne kadar saygı duyulduğunu anlamış oluyoruz." diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmen ve yönetim kurulu üyelerinden Orhan Alkaya ise "Böyle söylentiler uzun zamandır vardı. Ama sorduğumuzda kimse duruma bir açıklık getirmiyordu. Şimdi ilk defa resmen açığa çıktı. Yıllardır gözleri vardı bu binada. Başaran Ulusoy bunu deşifre etti. Acaba şimdi de kaçamak cevap verebilecekler mi?" dediğini yine basında çıkan haberlerden öğreniyoruz.

Bu proje üzerinde sekiz yıldır çalıştığını söyleyen Başaran Ulusoy, Kongre Vadisi Projesi'ne en geç dört ay içinde başlanacağını, toplam 130 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek çalışma tamamlandığında, 17 bin kişinin aynı anda vadide ağırlanabileceğini söylüyor. Durumun Ulusoy'un “ileri geri konuşmasından” ibaret kalmasını uman Orhan Alkaya, "İstanbul şehrinin yöneticileri umarım Ulusoy gibi sadece paraya önem veren kimseler değillerdir. Başaran, inşallah başarısız olur." diyor. Tiyatronun yerine yapılacak kongre merkezindeki ilk toplantıyı IMF'nin yapmasının planlandığını hatırlatan Alkaya, "Mesleğimize ve Muhsin Ertuğrul ustamıza bundan daha büyük bir hakaret yapılamazdı." cümleleriyle üzüntüsünü dillendiriyor. Nurullah Tuncer ise 93 yaşındaki bir kurumun merkezi binasının ve en önemli sahnesinin yıkılıp yerine kongre merkezi inşa edilmesini ve ilk toplantının IMF için düşünülmesini "Allah yardımcımız olsun." cümlesiyle tamamlıyor.

İstanbul’da durum böyle de sanki Trabzon’da farklı mı? Trabzon Belediyesi en az elli yıllık geçmişi olan bir salonu yıkmak için faaliyete geçti yıktı ve yerine şimdi daha büyük bir kompleks inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının ise Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yeri yeşil alan yapılmak üzere yıkılacağı artık iyice yüksek sesle söylenir oldu.

Evet, bu ülkeye ve bu ülkede yaşayan halkımıza kültür salonlarından ziyade rant elde edilebilen ve her amaç için kullanılması uygun olabilecek salonlar daha gerekli sanırım.

Onun içinde uğraşılıyor zaten.

*

Mavi Nota’nın basılı yayın olarak 25 sayı yayımlanan dergileri artık internet gazetemizin ilgili sayfasında yerini aldı. Gazetemizin Mavi Nota Dergi ikonunu tıkladığınız zaman Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi’nin 25 sayı olarak çıkmış sayılarını PDF formatında görebileceksiniz. Tabii eğer isterseniz elimizde bir kısmı mevcut olan bu sayılarımızı satın da alabilirsiniz.

Çarşamba günü görüşene değin esen kalın…



Müfit Semih Baylan
Editör

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.