♪
Tüm Mavi Nota dostlarının ve ülkemizin Şeker Bayramını en içten dileklerle kutlar esenlikler dileriz!
editör - 02.05.2022
♪
8 Mart"ı kadın goygoyculuğuna çevirmeden, mana ve ehemmiyetinin taşıdığı öz yapıdan koparmadan kutlanması dileğiyle, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun
Mavi Nota - 08.03.2022
♪
Okurlarımızın ilgisine çok teşekkür ederiz!
Mavi Nota - 03.03.2022
♪
Mobildeyiz! Cep telefonu, tablet ve diğer mobil araçlarda bir tık uzağınızdayız!
editör - 17.01.2022
♪
17. yaşımız kutlu olsun!
editör - 24.11.2021
♪
20. yüzyılın en önemli birkaç sopranosundan birisi olarak görülen TC Devlet Sanatçısı Diva Leyla Gencer'in 93. doğum yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.
Mavi Nota - 10.10.2021
♪
Gazetemizin öğretmeni, eski danışma kurulu üyemiz, besteci ve akademisyen, hocaların hocası Sefai Acay'ı vefatının 5. yılında saygı ve özlemle anıyoruz!
Mavi Nota - 20.09.2021
♪
Mavi Nota şahane...
Can Çeliker - 18.08.2021
♪
Değerli dostumuz Keman sanatçısı Tuğrul Göğüş’ün beklenmedik anda vefatı bizleri derin bir üzüntüye sevketmiştir. Değerli arkadaşımıza Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Mavi Nota - 09.08.2021
♪
Harika bir kaynak, düşünüp, oluşturup, yaşatanlara minnet ve saygılar
oya kerimoğlu - 03.08.2021
(8 Temmuz 1909 - 11 Temmuz 2007)
Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın konser piyanisti Ferhunde Erkin, yirmiyi aşkın konçertonun Türkiye'de ilk seslendirişini yapmakla kalmamış eğitimci kimliğiyle de Türk müzik devriminin en önemli simalarından biri olmuştur.
Ferhunde Erkin, yaşamı boyunca eşi Ulvi Cemal Erkin ve diğer Türk bestecilerinin eserlerini sıklıkla seslendirdi, yurdun çeşitli yerlerinde verdiği konserler ve uzun sure müzikal ortaklık yaptığı Suna Kan ile birlikte verdiği oda müziği konserleri ile Türkiye'de klasik müziğin yaygınlaşmasına büyük katkılarda bulundu.
1931 yılında Ankara'da “Musiki Muallim Mektebi” olarak açılan ve daha sonra “Ankara Devlet Konservatuvarı”na dönüşen eğitim kurumlarının ilk hocalarından birisi olan Ferhunde Erkin, öğretmenlik görevine 36 yıl aralıksız devam etti ve pek çok piyanist yetiştirdi. Öğrencileri arasında Ferhunde Erkin'in piyano ekolünü devam ettiren ve daha sonra Fazıl Say, Muhittin Dürrüoğlu Demiriz, Emre Elivar, Emrecan Yavuz gibi piyanistleri yetiştiren Kamuran Gündemir, piyano tuşlarıyla onunla tanışan Hüseyin Sermet sayılabilir.
22 piyano konçertosunun Türkiye'de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Paul Hindemith, Ernst Praetorius, Hans Rosbaud gibi dünyaca ünlü şeflerin eşliğinde çaldı. Antonio Saldarelli, Martin Bochmann ve Gaspar Cassado gibi ünlü çellistlerle, kemancı Licco Amar ve kardeşi Necdet Remzi Atak ile çok sayıda oda müziği konseri verdi.
1999 yılında Ferhunde Erkin, "Cumhuriyet Dönemi" çağdaş sanat müziği yaşamımızın ilk büyük kadın temsilcisi olarak, Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın "Onur Altın Madalyası" ödülünü aldı.
2000 yılında Sevda Cenap And Müzik Vakfı Yayınları “Onur Ödülü Kitap Serisi” kapsamında “Ferhunde Erkin, Tuşlar Arasında” adlı kitabı yayınladı. Öğrencisi Filiz Ali'nin kaleme aldığı kitapta Ferhunde Erkin'in yaşam öyküsü, çaldığı eserler ve “Türk Müzik Tarihi” açısından önemi etraflı bir şekilde ele alınıyor.
Ferhunde Erkin’in adına, detaylı bilgi ve belgelerle dolu, özenle hazırlanmış resmi bir web sitesi bulunmaktadır: ferhundeerkin.com
Ferhunde Erkin 11 Temmuz 2007'de aramızdan ayrıldı...