ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 7 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Işın Metin

Işın Metin müzik eğitimine İstanbul’da küçük yaşlarda aldığı özel piyano ve solfej dersleriyle başladı. Kompozisyon alanında sergilediği yetenek neticesinde 1987 yılında Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne kabul edildi. Prof. Wojciech Szalinski ve Bujor Hoinic ile koro ve orkestra yöneticiliği, Prof. İstemihan Taviloğlu, Sami Hatipoğlu ile kompozisyon çalışmaları yaptı; Prof. Arif Melikov’un derslerine katıldı. Kompozisyon ve orkestra şefliği alanlarındaki eğitimini Bilkent’te “Yüksek Şeref” dereceleri ile sürdürdü ve son olarak 2001 yılında Sanatta Yeterlik diplomasını aldı. Aralarında Birinci ve İkinci Senfoni, Senfonik Bölüm “Sezgiler”, “Keman Konçertosu”, Skeçler, üç Yaylı Dörtlü, “Koro ve Yaylı Sazlar için Müzik”, “Minyatürler” ve “Piyano Defterleri” bulunan bazı eserleri yayınlandı. Metin kompozisyonları dışında akademik derlemelerden oluşan “İhsan Doğramacı ve Müzik” adlı kitabın yazarıdır.

Işın Metin, 1990’lı yıllarda Bilkent Gençlik Korosu’nun (2006 Avrupa Grand Prix Adayı) şefliğini yaptı. Ülkesindeki devlet ve özel orkestralara konuk şef olarak davet edildi, 2001 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın kuruluşunda danışman ve şef olarak görev aldı, orkestranın ilk konserlerini yönetti. 2005 yılından beri Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’nı yönetmekte olan Metin, bu orkestrada yer alan üstün yetenekli öğrencilerden oluşan “Bilkent Virtuosi” oda orkestrası topluluğunu kurdu.

İstanbul ve Ankara metropolleri dışında kalan şehirlerde ve Afyon Müzik Festivali, Bodrum D-Marin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Phaselis Müzik Festivali, İstanbul İş-Sanat Konser Salonu gibi konser mekanlarını da tercih eden Işın Metin, yurtdışında da orkestralarla konserler gerçekleştirdi. Orkestra yöneticiliği ile ilgili yabancı basında olumlu eleştiriler aldı. İçinde bulunduğumuz konser sezonunda davet edildiği ülkeler arasında Almanya, Portekiz, İspanya ve ABD bulunmakta.

Işın Metin 2003 yılında Türkiye’nin uluslararası daimi özel orkestrası olan Bilkent Senfoni Orkestrası’nın “Sanat Yönetmenliği”ne getirildi. Bilkent Senfoni Orkestrası 2005 yılında Işın Metin’in sanat yönetmenliğinde Japonya’ya ilk turnesini gerçekleştirdi. Orkestra bu dönemde Anadolu’nun çeşitli yörelerini ziyaret ederek kuruluş misyonunu da devam ettirdi. Metin çocuklara ve gençlere yönelik özel eğitim konserleri dizisi ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi projeleri yararına yapılan konserlerin yanı sıra, Türkiye Yardımsevenler Derneği ve Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı ile birlikte eğitim kampanyaları yararına, LÖSEV ile lösemili çocuklar yararına konserler düzenledi. BSO’nun sivil toplum örgütleri ile işbirliklerini pekiştirerek sosyal hayatın etken bir parçası olarak yer alması adına, bu konserlerin çoğunda orkestrayı bizzat yöneterek katkıda bulundu.

Bu yönelmelerle icra niteliği açısından uluslararası sanat platformunda adından bahsedilmeye başlayan Bilkent Senfoni Orkestrası, Metin’in sanat yönetmenliğinde uluslararası plak şirketleriyle kayıtlar yapmaya başladı ve EMI, CPO, Naxos, ALPHA ve Imaj-Naïve firmaları ile tüm dünyada CD’ler çıkardı. Bilkent Senfoni Orkestrası 2005 yılında EMI tarafından yayımlanan CD’si ile uluslararası ticari kayıt platformunda yer alan ilk Türk sanat topluluğu oldu.

Işın Metin’in evrensel sanat müziğinin geniş kitlelerle yayılmasına, müzik eğitimine ve sanata katkılarından ötürü başlıcaları “Sevda Cenap And” Müzik Vakfı Gümüş Madalyası ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali “Hanri Atat” ödülü olmak üzere çeşitli takdir ödülleri bulunmakta.
Portreler