ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 12 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Makoto Ueno

 

Makoto Ueno, Japonya’nın en çok yönlü piyanistlerinden biridir. İçtenlikli yorumları ve nefes kesici tekniği ile tanınan sanatçı, eleştirmenler tarafından “şairane ve göz kamaştırıcı, duygusal ve cesur, doğal ve iyi planlanmış” usta bir müzisyen olarak anılır. Merhum Jorge Bolet, sanatçıyı “kendi neslinin en  yetenekli piyanisti” ve “yüksek kalibreli bir piyanist” olarak addetmiştir.

2005 yılı Haziran ayında, Makoto Ueno, Moskova’da Birinci Sviatoslav Richter Uluslararası Piyano Yarışması’nda İkincilik Ödülü’nü kazanmış olmasına rağmen jüri üyeleri tarafından “müthiş keşif” olarak değerlendirilmiştir. Daha önce de Maryland (1985); Brüksel (Prix Alex de Vries, Prix. E.M.S., 1986); Cenevre (1988); Orleans (Prix Maurice Ohana, Prix Ricardo Vines, Prix Nadia et Lili Boulanger, 2002) gibi çeşitli yarışmalarda ödüller kazanmıştır. Japonya’da, 2005 yılında, Kyoto Şehri Yeni Sanatçı Ödülü ve Aoyama Barocksaal Ödülü kazanmıştır.

Ünlü Curtis Müzik Enstitüsü’nde master öğrencisi olarak Jorge Bolet, Gary Graffman, Mieczyslaw Horszowski ve Leon Fleisher ile çalışmış, daha sonra Salzburg Mozarteum’da Hans Leygraf, Andrzej Jasinski ve Jacob Lateiner ile çalışmalarına devam etmiştir. Daha dört yaşındayken Muroran’da başlayan müzik eğitimini, Tokyo’da Meiko Miyazawa ile çalışmaları izlemiştir.

Aktif bir soloist olarak Makoto Ueno, Shinsei-Japon Orkestrası ile (Grieg), Japon Filarmoni ile (Schumann), Orkestra Ensemble Kanazawa ile (Mozart No.25), Sapporo Senfoni Orkestrası ile (Brahms No. 2), Osaka Senfoniker ile(Tchaikovsky), Kyoto Senfoni Orkestrası ile (Bartok No.2), Tokyo Kosei Wind Orkestrası ile (Messiaen Oiseaux exotiques), ve Zurcher Oda Orkestrası ile (Mozart No.27) gibi eserlerle sahne aldı.

Makoto Ueno, Japonya genelinde, Tayland, ABD, Rusya, Almanya, Avusturya, Çekoslavakya, Belçika ve Hollanda’da, Beethoven Hammerklaviersonate, Liszt Transcendental Etudes, Debussy 12 Etudes, ve çeşitli 20.yy piano müziğinden oluşan birçok farklı programla resitaller vermiştir.

Genellikle modern büyük piyanolar çalmasına rağmen, Ueno tarihi enstrümanlara da aşinadır. 1820 yapımı bir Stein fortepiano ile Beethoven sonatları, 1846 yapımı bir Pleyel ile Chopin 24 etüdleri (2004 ve 2005’te), 1780 Stein replica modeli ve tarihi 1846 Streicher enstrumanları ile Viennese Klasik Çalışmaları, ve 1852 ile 1920 yıllarından Erard enstrümanları ile Liszt, Balakirew ve Debussy çalışmaları (2005 ve 2006’da) performansları arasındadır.

Yakın zamanda gerçekleşen kayıt çalışmaları içinde, 2006 ilkbaharında televizyonda canlı olarak ve takip eden 3 yıl içinde de birçok kez yayınlanan NHK Osaka Hall’daki bir konseri; 2004’te çıkan Liszt Transcendental Etüdleri CD’si ve 2005’te flütist Emily Beynon ile birlikte çıkardıkları bir CD vardır. Debussy, Bartok’un tüm etüdleri ile Stravinsky’nin “Three Movements from Petrouchka” sından oluşan yeni bir solo CD’si 2006 Ekim ayında piyasaya çıkmıştır.

Son yıllardaki etkinlikleri arasında, Kyoto Filarmoni ile Shostakovitch No.1 ve Gershwin Rhapsody in Blue, (1925’te yapılmış bir New York Steinway ile), Sapporo Senfoni ve Samara Filarmoni ile Rachmaninoff No.3, Norveç’te Stavanger Senfoni Orkestrası ile Beethoven No.5 ve tarihi enstrümanlarla performansları ile Rusya ve Litvanya’daki konserleri ve ayrıca, Tokyo, Kobe ve birçok diğer Japon şehrinde verdiği resitaller vardır. Sanatçı Japonya’nın önde gelen müzisyenleri ile ikili resitaller ve oda müziği konserleri vererek aynı zamanda Liederabend’de eşlikçilik ederek etkinliklerine devam etmektedir.

2009 yılında Meksika, Fransa ve Avusturya’da Saint-Saëns No.4 seslendirdiği resitaller ve konser programları olmuştur. Makoto Ueno, 1996 yılından bu yana, Kyoto Sanat Üniversitesi’nde piyano fakültesi üyesi olarak eğitim vermektedir. Eğitmenlik ve konser faaliyetleri dışında Ueno, birçok Japon müzik dergisine makale ve denemeler yazmıştır. Özellikle orta-format olmak üzere diğer türlerle de ilgilenen bir fotoğrafçı olarak, Ueno’nun gelecekteki planı, Kyoto ve Nara çevresindeki, halka açık, tarihi Japon tapınaklarının ve anıtlarının analog (non-digital) fotoğraflarını çekmektir.

Portreler