ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Serkan Çağrı

Serkan Çağrı, 1976 yılında Keşan’da doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Henüz 7 yaşındayken klarnetle tanışan sanatçı, 13 yaşına geldiğinde, geleneksel Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen ve katılımcıların yaş ortalamasının 40 olduğu En İyi Klarnet İcracısı Yarışması’ nda özel ödüle layık görüldü.

1995 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda lisans öğrenimine başladı. 1998 yılında İ.T.Ü. Devlet Türk Müziği Konservatuarı’na geçiş yaparak üniversite öğrenimini burada tamamladı. Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan sanatçı, burada  dört yıl klarnet eğitmeni olarak görev yapmış olup şu anda ise Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Bölümünde klarnet dersleri vermektedir. Ayrıca Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır.

Sanatçı akademik çalışmalarının yanı sıra yurtiçinde ve çeşitli uluslararası kültür ve müzik festivallerinde  Türk müziğinin tanıtılmasına yönelik olarak farklı müzik toplulukları ile konser ve dinletilerde yer aldı. 1998 yılında üyesi bulunduğu Grup Laçin, Yılın En İyi Müzik Grubu seçilerek, Altın Kelebek Ödülüne layık görüldü. Yine aynı müzik grubuyla Avustralya,Almanya, Amerika, Yunanistan, Belçika, Hollanda, İngiltere, Türkmenistan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konserler verdi.

Mercan Dede & Secret Tribe
grubunda da yer alan Serkan Çağrı, bu grup ile Montreux Jazz(İsviçre), Jazz a Vienne(Fransa), Rhythm Sticks(İngiltere), Moers Festival(Almanya), Etnomalaga(İspanya), Skobye Jazz(Makedonya) gibi birçok önemli festivale katıldı. Kervansaray Yarkın Ensemble ile Hollanda’nın çeşitli yerlerinde konserler verdi. Konserlerin yanısıra pek çok dizi ve film müzikleri ile bir tiyatro müziğine klarnetiyle katkıda bulundu. Yurtiçinde ve yurtdışında klarnet üzerine çeşitli söyleşilere ve workshoplara katıldı.

Ayrıca sanatçı kendi kurduğu orkestrası ile birlikte de yurtiçi ve yurtdışında çeşitli şenlik ve festival organizasyonlarında konserler verdi. Dünyaca ünlü ses virtüözü Yıldız İbrahimova ile oluşturduğu “Yıldız’a Çağrı” projesi ile yurtiçi ve yurtdışında pek çok konsere katıldı. Yine  dünyanın en iyi klarnet virtiözlerinden Vassilis Saleas ile “İki Yaka Tek Nefes” adlı konser projesini hazırlayıp sahneye koydu. Klezmer müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan klarnetist Giora Fiedman, İstanbul’da verdiği bir konserde kendisini sahneye davet ederek “O, klarnete benim şu an geldiğim noktadan başladı” dedi.

Konser çalışmalarının yanı sıra bir yandan da akademik faaliyetlerini devam ettiren sanatçı ”Klarnetin Avrupa ve Türkiye’deki Tarihsel Gelişimi” konusunda araştırmalarda bulundu. Bu araştırmaları sırasında rastladığı, klarnetin en eski atası olarak bilinen ve bir barok dönem enstrümanı olan “chalumeau” (şalümo) yu Türkiye’ye tanıtan, konserlerde ve albüm kayıtlarında kullanan ilk ve tek enstrümanist oldu. Ayrıca klarnet üzerine yazdığı makaleler çeşitli dergilerde yayınlandı. 

Dünyanın önde gelen nefesli enstrüman firmalarından AMATİ-DENAK, Serkan ÇAĞRI tarafından tavsiye edilen yeni perde tasarımını uygulayarak ürettiği yeni klarnet modeline “Serkan Çağrı Model” ismini verdi. Böylece ÇAĞRI,  klarnette bir dünya markası olarak da müzik literatüründe yerini aldı.

Geleneksel icradaki ustalığını, teorik birikimleriyle birleştiren sanatçı, değişik icra tekniklerinin bir arada sergilenmesi bakımından da günümüzün önde gelen icracılarından biri olarak dikkat çekmektedir.

Sanatçının Türk Müziği icrasında kullanılan sol klarnetin icra tekniklerini içeren “Sol Klarnet Eğitimi-1” adlı bir DVD li eğitim kitabı  ve 2005 yılında yayımladığı “Nefesim” adlı enstrümantal bir albüm çalışması bulunmaktadır. İkinci solo albümü “ÂL” ise 2008 yılında Sony-BMG tarafından yayımlanmıştır.

Ayrıca sanatçı TRT de yayınlanan “Dünyanın Türküsü” adlı müzik programını hazırlayıp sunmaktadır.

Portreler