ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1924
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Sıtkı Sahil

Sıtkı Sahil 24 Ağustos 1955 yılında Erzurum’da doğdu. Babasının tayinleri nedeniyle ilkokul, ortaokul ve lise tahsilini Erzurum, Adapazarı ve Erzincan’da yaptı. 1972 yılında Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı bir sınavı kazanarak mesleki eğitim aldı.

Müzik yaşamına önce Türk Halk müziğini tercih ederek başlasa da Türk Sanat Müziğine yönelerek çalışmalarını bu yolda gerçekleştirdi. Erzurum Halk Eğitim Merkezi’nde ve Erzurum Halk Oyunları Halk türküleri Turizm Derneği’nde gerçekleştirilen çalışmalara katıldı. Burada Ahmet Zeki Erdal ve Hüseyin Erbay’dan yararlandı. Bu çalışmalarla kendini yetiştirerek 1978 yılında TRT Erzurum Radyosu’nda akitli ses sanatçılı olarak görev yapmaya başladı. Bunun yanı sıra TRT’de üç yıl kadar nazariyat ve repertuar dersleri alarak dönemin önemli şeflerinden ve hocalarından olan Kıyasettin Temelli’den de yararlandı. 1981 yılında Balıkesir’e tayinen gelene dek TRT’deki görevi devam etti.

Balıkesir’e tayinen geldikten sonra sanat çalışmalarını askeri bir kurumda devam ettirdi. Bu yıl 40. yılını kutlayan Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun temeli bu şekilde atılmış oldu.

Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi’de öğretmen adaylarını müzik dersleri verdi. Daha sonra Balıkesir’deki orta dereceli bazı okullarda derslerine devam ederek bu okullardaki başarılı kişileri kurmuş olduğu Balıkesir Türk Müziği Korosu etrafında topladı.

Başarı adına eğitim ve öğretim müfredatından hiç taviz vermeyen Sıtkı Sahil, 40 yıldır Balıkesir’de bir güzide koroyu ayakta tutmayı başarmıştır.

Yılda ortalama altı ya da sekiz konser veren Balıkesir Türk Müziği Korosu’ndan ülkemize çok sayıda yıldız niteliğinde sanatçı yetiştiren Sıtkı Sahil’in gerçekleştirdiği bir başka faaliyette Balıkesir Türk Müziği Sempozyumlarıdır. 1997, 2017 ve 2019 yıllarında üç kez gerçekleştirilen ve ülkemizin birçok değerli müzik adamının katıldığı Balıkesir Türk Müziği Sempozyumları’nın basılı yayınları da yayınlanarak ülkemizin müzik yaşamına katkıda bulunması önemlidir.

Aynı zamanda bir besteci olarak Türk Sanat Müziğine müzikalitesi yüksek nitelikli besteler kazandıran Sıtkı Sahil, “… her şiiri bestelemiyorum, çoğunlukla yakın arkadaşım olan Dr. Hüseyin Balkancı’nın şiirlerini besteledim” demiştir. Bestekâr olarak da adını Türk müziğine yazdıran Sıtkı Sahil’in birçok makamda 600 kadar bestesi bulunmaktadır.

“Işığım” diye hitap ettiği eşi Yasemin Sahil ile 1981 yılında evlenmiştir.

Derya, Buğra Sercan ve Mert Sahil’in babası, Ali Ege’nin dedesidir.
Portreler