ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1929
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Suna Korad

1935 yılında İstanbul’da doğan Suna Korad, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan Ulvi Cemal Erkin'in piyano öğrencisi olarak mezun oldu ve sonrasında Prof. P. Savarosh, Madam E. de Hidalgo, Saadet İkesus ve Itallo Branducci ile şan çalışmalarına devam etti. Alman opera repertuvarını Hannover’de Dr. H.Thierfelder ve İtalyan Opera ve Repertuvarını da La Scala Operası’nda Maestro T. Tonini ile hazırladı. Güçlü koloratur soprano sesi, tekniği ve yorumuyla dünyanın her yerinde hayranlık uyandıran Suna Korad; Yehudi Menuhin, Tito Gobbi, Mario Del Monaco, Renate Tebaldi gibi dünyaca ünlü sanatçılar ile dünyanın bütün önemli merkezlerinde aynı sahneyi paylaştı.

1981 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanını alan Suna Korad’ın Belcanto türünde aryalardan olu
şan bir uzunçaları ve Hollanda AVRO Televizyonu Orkestra ve Korosu eşliğindeki Ave Maria yorumunun plağı bulunmaktadır. Suna Korad 1996 yılına kadar İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sanatçı olarak görev yaptı. Bölüm başkanı olduğu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde birçok başarılı opera sanatçısı yetiştirdi.

Ünlü sopranonun ba
şarılarla dolu yaşam öyküsünü anlatan; Gazeteci yazar Deniz Banoğlu’nun kaleme aldığı “Bir Yalnız Diva, Suna Korad" (Kitabın baskıda kullanılan adı “Bir Yalnız Diva, Suna Korat” şeklindedir, Doğan Kitap, 2.baskı-2005) ve Prof. Dr. Pars Tuğlacı’nın yazdığı “Suna Korad: Türk Operası’nın Sönmeyen Yıldızı” başlıklı kitaplar bulunmaktadır.

Suna Korad, 19 Mart 2003 tarihinde 67 yaşında aramızdan ayrıldı.

Portreler