ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Çok kanallı kayıt sistemini geliştererek kayıt teknolojisinde çığır açan Amerikalı gitar virtüözü ve ses teknisyeni Les Paul öldü. 18.08.2009


Rock müziğe damgasını vuran gitar virtüözlerinden Amerikalı Les Paul, 94 yaşında öldü.

Les Paul adlı gitarları üreten Gibson Guitars şirketinin açıklamasında, Les Paul’ün, New York eyaletindeki White Plains kentinde zatürreden öldüğü bildirildi.

Açıklamada, müzisyenin ölümü sırasında, ailesinin ve sevenlerinin yanında bulunduğu kaydedildi.

Gibson gitar şirketinin başkanı Dave Berryman yaptığı açıklamada, "Les Paul’ü doğru biçimde tanımlayacak bir sözcük yok. İngiliz dili, Les Paul gibi birisini hakettiği biçimde tanımlayacak kadar zengin değil" dedi. Les Paul’ün cenaze töreni New York’ta düzenlenecek.

-LES PAUL-

Waukseha’da 9 Haziran 1915’de dünyaya gelen ve gerçek adı Lester William Polsfuss olan Les Paul, gitar üretimi ve ses teknisyenliğiyle ilgilenmeden önce gitar virtüözüydü. Les Paul, 30 yaşlarındayken tarzı sayesinde Nat King Cole ve Louis Armstrong gibi müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu.

Les Paul’ün çaldığı Bing Crosby’nin söylediği "It’s Been a Long, Long Time" adlı parçası, 1945 yılında bir numaraya yükseldi ve bu şarkının plağı 1 milyondan fazla sattı.

Gibson firması, 1952’de Les Paul model gitarları üretmeye başladı. Gibson les Paul kullanan gitaristler arasında Pete Townshend (The Who), Steve Howe (Yes), Al Di Meola ve Jimmy Page (Led Zeppelin) yer alıyor.

-ÇOK KANALLI KAYIT-

Amerikalı virtüözün müziğe katkısı daha çok ses ve kayıt alanında oldu. Les Paul, çok kanallı kayıt sistemini geliştirerek, müzisyenlerin farklı enstrümanları farklı zamanlarda kaydedebilmelerini sağlamış ve kayıt teknolojisinde çığır açmıştı.

2. Dünya Savaşı’nın bittiği dönemde, müzisyenler parçaları tüm enstrümanları aynı anda çalarak kaydediyorlardı. Les Paul’ün bulduğu sistem, enstrümanların tek tek kaydedilmesine ve daha sonra bu kayıtların birleştirilmesine olanak tanıyordu.

Sesle ilgili ilk çalışmasına 13 yaşındayken imza atan ve ses düzeyinin beğenmediği akustik gitarında değişiklikler yapan Les Paul, elektro gitarın gelişimine de büyük katkı sağladı.

1940’da ses sistemleriyle ilgili çalışmalarından biri sırasında elektrik çarpmasının ardından ölümden dönen Les Paul, 1948’de de çok ciddi bir trafik kazası geçirmiş, müzisyenin sağ kolu ve dirseği kırılmıştı.

AA
Tüm Haberler