ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gümüşlük’te Ceren Necipoğlu’nun öğrencileri göz doldurdu. 08.08.2009


Eklisia Yaz Müzik Okulu 2009’da Arp Masterclass Katılımcı Konseri, Ceren Necipoğlu anısına 7 Ağustos Cuma günü gerçekleşti.

Eklisia Yaz Müzik Okulu’nda bu yıl, birbirini izleyen tarihlerde piyano, flüt, arp, gitar, obua, keman ve viyolonsel olmak üzere 7 enstrümanda masterclass çalışmaları yapıldı. Bu programa dahil olan genç müzisyenlerin verdiği arp konseri ise yine klasik müzikseverler tarafından ilgiyle izlendi. 

6. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde bu yıl 4. kez düzenlenen Eklisia Yaz Müzik Okulu’na katılarak festivale gelen dünyaca ünlü sanatçılarla çalışan genç müzisyenlerin Şirin Pancaroğlu eğitmenliğinde verdiği konser aynı zamanda değerli arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına düzenlendi.

Konser öncesinde duygularını dile getiren Ceren Necipoğlu’nun öğrencilerinden Mesude Elif Güngör, hocasının annesi kadar yakın olduğunu söyleyerek, “O hayatını bize göre ayarlardı, hep bizi düşünürdü. Beni yedi yıldır çalıştırıyordu, hakkını asla ödeyemeyiz. Çok üstün bir insandı. Zamansız kaybettik, onun Brezilya’dan dönüşünü beklerken, kayıp haberini aldık. Üzüntüm çok büyük” dedi.

Gümüşlük’teki konser öncesinde Ceren Necipoğlu’nun ailesi tarafından gönderilen mesajın okunmasıyla salonda duygu dolu anlar yaşandı. Brezilya’daki 4. Rio Arp Festivali’nde 2 resital verdikten sonra 1 Haziran 2009 tarihinde 4 öğrencisinin finallerine yetişebilmek uçağa binen Ceren Necipoğlu’nun Atlantik üzerinde kaybolduğu haberi gelmişti.

Eklisia Kilise’de gerçekleşen konserde 12 masterclass öğrencisi sahne aldı. İki saat süren konserde sırayla Emel Çelik, Zeynep Ablaş, Alif Dinçer, İlayda Sezen, İngrid Cornelisse, Frouke Leeuwendal, Nur H. Orak, Ece Yavaş, Senem Çine, Emilie Bastens, Pelin Arman ve Elif Güngör, Johann Sebastian Bach, Antonio Rosetti, Georg Friedrich Haendel, Alphonse Hasselmans, Domenico Scarlatti ve Claude Debussy gibi önemli bestecilerin eserlerine yer verdiler.

Saat 21.00’de başlayan konserde dinleyiciler, arpın benzersiz sesiyle doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşarlarken, 12 masterclass öğrencisi ise izleyicilerden büyük alkış topladı.

Ceren Necipoğlu biyografi

Müzik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Ceren Necipoğlu, konservatuvarın Arp Sanat Dalı İleri Devresi’nden ve bu kurumdaki eğitimiyle eş zamanlı olarak İstanbul Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümleri’nden mezun oldu. Bir süre arpist Şirin Pancaroğlu ile çalıştıktan sonra burs kazanarak gittiği ABD’de Louisiana Eyalet Üniversitesi’nin Arp Sanat Dalı yüksek lisans programını bir yıl içinde tamamladı. Hemen ardından dünyanın en saygın müzik fakülteleri arasında yer alan Cleveland Müzik Enstitüsü, Rochester Üniversitesi Eastman Müzik Fakültesi, Michigan Üniversitesi Ann Arbour Müzik Fakültesi ve İndiana Üniversitesi Müzik Fakülteleri’nin arp sanat dalı yüksek lisans programlarına burs kazanarak çağrı alan Ceren Necipoğlu, Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi’nin davetini kabul ederek dünyaca ünlü arpist ve pedagog Susann McDonald’ın sınıfında arp sanat dalında master derecesini elde etti. Susann McDonald’ın yanı sıra Judy Loman, Marie-Claire Jamet gibi virtüözlerle arp, Christian Lardé,  Dennis Parker, Thomas Robertello, Kate Lukas gibi tanınmış ustalarla oda müziği çalışan Necipoğlu öğrenimi süresince CRR Senfoni Orkestrası, Akdeniz Gençlik Orkestrası, Louisiana E. Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Opera Topluluğu, İndiana Üniversitesi Senfoni Orkestraları, Ohio Light Opera Orkestrası, Columbus İndiana Philharmonic ile ve yüksek lisans mezuniyetinin hemen ardından bir yıl boyunca Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nda Türk ve yabancı pek çok şef ile çalıştı, CD kaydı ve festival konserlerinde yer aldı. Aynı yıl Fransa’da Academie Musicale de Villecroze adlı seçkin kurumda arpist Marie-Claire Jamet’nin verdiği ustalık kurslarına o yıl çeşitli uluslardan davet edilen on iki arpistten biri oldu.  

2002-2003 akademik yılında aldığı davet üzerine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Arp Sanat Dalı eğitimini başlatma görevini üstlenerek bu kurumun ve Eskişehir’in ilk arp öğrencilerini yetiştirmeye başlayan Necipoğlu, katıldıkları uluslararası yarışmalarda dereceler alan öğrencileri ile yurt içi ve yurt dışında adından övgüyle söz ettirmektedir. Mayıs 2006’da 2.Türkiye Arpistler Buluşması’nı Anadolu Üniversitesi’nin desteği ve ev sahipliğinde organize eden Necipoğlu, bu organizasyonla üç kuşak arp sanatçısının ve geniş bir öğrenci topluluğunun bir araya gelmelerini sağlamıştır.

Eğitmenliğinin yanı sıra, arp dağarcığına kazandırılan yeni yapıtlara soluk vermeyi de kararlı bir tutumla sürdüren ve çağdaş yapıtları yorumlamasındaki duyarlılığıyla bestecilerin dikkatini çeken Necipoğlu, Türk besteci Hasan Uçarsu ile Amerikalı besteci Garrett Byrnes’ün solo arp için yazdıkları yapıtların dünya ve Avrupa prömiyerlerini ABD’de ve bu yapıtları icra etmek üzere davet edildiği İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşen 8. Dünya Arp Kongresi’nde seslendirdi. Buradaki performansı “Dinamik, üstün bir icra” sözleriyle nitelenen (World Harp Congress Review) Necipoğlu’nun gerçekleştirdiği kayıtla Byrnes’ün kendisine ithaf ettiği yapıt (Visions in Twilight) uluslararası en saygın arp yarışmalarından biri olarak kabul edilen USA International Harp Competition’ın (2004) çağdaş yapıt kategorisi için zorunlu program olarak seçildi.

Gerek solo gerekse çeşitli topluluklar ile verdiği konserlerde Avrupa, ABD, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da sesini duyuran Necipoğlu yine birçok yapıtın Türkiye’deki ilk seslendirilişlerini yaptığı 20.yy arp-flüt oda müziği konserleri, arp-ney buluşması ve ünlü korno sanatçısı Turgay Hilmi ile birlikte 20. yy’da bestelenmiş özgün korno-arp yapıtlarını seslendirdiği ikili konserler gerçekleştirdi. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestraları eşliğinde solist olarak konserler veren ve Türkiye’nin birçok bölgesine uzanan bir konser turnesi gerçekleştiren Necipoğlu, 2005-06 konser sezonunda Bilkent Senfoni Orkestrası ile birinci arpist olarak olağan sezon konserleri gerçekleştirdi ve aynı orkestra ile Galatasaraylı Besteciler CD’sinin kaydında yine birinci arpist olarak yer aldı. Uluslararası bir kariyere sahip olan, İranlı besteci Amir Mahyar Tafreshipour’un “A Persian Reflection” (2006) adlı arp konçertosunun Türkiye prömiyerini 2009 Ocak ayında Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası  eşliğinde seslendiren Necipoğlu, Brezilya’da Mayıs 2009’da düzenlenen 4. Rio Arp Festivali’ne iki solo resital verdi.
Tüm Haberler