ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Gümüşlük’te festivalin konuğu flüt sanatçısı Gülşen Tatu’ydu… 03.08.2009


Gülşen Tatu, Gümüşlük’te klasik müzikseverlere flütüyle unutulmaz saatler yaşattı.

6. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, kapsamında bir konser veren dünyaca ünlü flüt sanatçımız Gülşen Tatu’nun konserini 500 civarında sanatsever izledi. Gülşen Tatu’ya genç piyanist Osman Özgür Ünaldı eşlik etti.

Uzun yıllardır ülkemizi yurtdışında verdiği konserlerle ve eğitimci kimliğiyle de temsil eden flüt sanatçısı Gülşen Tatu, konserine Johann Sebastian Bach’ın si minör Sonat’ını seslendirerek başladı. Bach’ın oda müziğinde geldiği son nokta olarak nitelendirilen eser Tatu’nun yorumuyla büyük alkış topladı. Sanatçı daha sonra Friedrich Kuhlau’nun La minör Grande Sonate Concertante adlı eserini seslendirdi. Gülşen Tatu programının ikinci yarısında Claude Debussy’nin Prelude a l’apres midi d’un faune ve Jules Demersseman’ın Sixieme solo de concert op.82 adlı eserlerine yer verdi.

Her geçen gün Avrupa’nın önemli klasik müzik festivalleri arasında yerini pekiştiren Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl Brezilya’da katıldığı bir festivalden dönerken geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden arp sanatçımız Ceren Necipoğlu’nun anısına adandı.

1971’de İzmir Devlet Konservatuarını bitirerek 1972’de DAAD bursu ile Almanya’ya giden Tatu, Essen ve Freiburg Müzik Yüksek Okullarında Prof. Rütters ve Prof. Nicolet’in asistanlığını yaptı. Aynı zamanda Güney Batı Almanya Radyo Senfoni Orkestrası’nda solo flütçü olarak da yer aldı.

1986’da Trossingen Müzik Yüksek Okulu’na profesör olarak atanana kadar Karlsruhe ve Stuttgart Müzik Akademilerinde eğitmen olarak çalıştı. Aynı sene İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’na solist olarak atanan Tatu, halen bu görevi İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda sürdürmekte.

1998’de dünyaca ünlü opera sanatçısı ve Prag Devlet Operası Müzik Direktörü Eva Randova’nın daveti üzerine gittiği Prag’da, orkestra ile seslendirdiği “Carmen Fantezi” performansı büyük yankı uyandırmıştı. Pek çok Avrupa ülkesiyle, Uzak Doğu’da başarılı konserler, kayıtlar ve flüt kursları vermekte olan sanatçının birçok uluslararası flüt yarışmasında almış olduğu ödüller de bulunuyor.

Gülşen Tatu Kaliforniya Sacramento Üniversitesi, Cardiff ve Trömsö Müzik Akademilerinde de misafir profesör olarak ders vermektedir.

Gülşen Tatu’ya Gümüşlük Eklisia Kilise’de piyanoyla eşlik eden genç sanatçı Osman Özgür Ünaldı, 1984 yılında Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi’nde Prof. Seçkin Gökbudak’tan özel dersler alarak başladı. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu’nu burslu kazanarak Gülnara Aziz ile piyano çalışmalarını sürdürdü. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitimi boyunca birçok ulusal yarışmada ödüller kazandı ve İş-Sanat’ın açtığı solist seçmelerini kazanarak İstanbul’da İş-Sanat Konser Salonunda “Parlayan Yıldızlar” aktivitesi içinde bir resital verdi. 2004’te Roma’da düzenlenen 15. Uluslararası Piyano Yarışmasında seçilen 6 yarı-finalistten biri oldu.

Yaz okullarında ve çalıştaylarda Sebastian Benda, Dmitri Sgouros, Micheal Markov, Kamerhan Turan, Robert Roux, Micheal Roll, Walter Groppenberger, Muhittin Dürrüoğlu Demiriz, Daniel Gortler,
 Aaron Shorr, Hüseyin Sermet, Kemal Gekic, Stefan Gutman, Gülsin Onay gibi piyanistlerle çalıştı. 2006 Mart ayında Işın Metin yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasıyla solist olarak bir konser, 8 Nisanda ise İstanbul’da, Onay Sanat’ta bir resital verdi. Aynı yıl Mayıs ayında Burak Tüzün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Çaykovski’nin 1 numaralı Piyano Konçertosunu seslendirdi.

Piyano Bölümünü Gülnara Aziz’in sınıfından Lisans derecesi alarak tamamlayan O. Özgür Ünaldı, 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden “Bölüm ve Fakülte Birincisi” olarak mezun oldu. Aynı yıl Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’nın doktora öncesi eğitimini kazandı. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okuyan O. Özgür Ünaldı, 2007 Haziran ayında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’nın doktora sınavını da kazanarak doktora öğrencisi olma hakkını elde etti, Moskova’da farklı salonlarda birçok sınıf konserinde yer aldı ve solo konserler verdi. 2008 Temmuz ayında 5. Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında kemancı ve şef Hakan Şensoy ile bir resital verdi. Aynı yıl Aralık ayında Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’yla piyanist Gökhan Aybulus ile Yuri Soboyev yönetiminede Saint-Saens’in Hayvanlar Karnavalını, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Filarmonia İstanbul ile şef Hakan Şensoy yönetiminde S. Rachmaninoff’un 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi.

O. Özgür Ünaldı halen Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’nda Prof. İrina Plotnikova ile piyano çalışmalarını sürdürerek doktorasına devam etmektedir.
Tüm Haberler