ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 9 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Fazıl Say, Naive Classics imzasını taşıyan albümüyle ikinci kez 'Echo Ödülü'ne layık görüldü 02.07.2009


Piyanist ve besteci Fazıl Say’ın keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile birlikte çalıştığı 2007 tarihli albüme Avrupa’da yılın başarılı klasik müzik çalışmalarına verilen prestijli bir ödül geldi. Say-Kopatchinskaja ikilisi, Alman müzik kurumu Deutsche Phono-Akademie’nin her yıl başarılı yapımlara verdiği "Echo Ödülü"nü "En İyi Oda Müziği" dalında elde etti.

Say, söz konusu ödülün müzik şirketleri üst birliği olan Deutsche Phon-Akademie tarafından her yıl 7-8 dalda verildiğini söyledi. Bu ödülün Avrupa’daki en tanınmış klasik müzik kompakt disk ödülü olduğunu ifade eden Say, "Bir nevi Avrupa’daki klasik müzik Grammy’si de sayılabilir. Ben ödülü, 2009 yılı en iyi oda müziği dalında aldım" dedi.

Say, albümün içinde 1997 tarihli bestesi olan "Sonat Op7"nin yanı sıra, Ludwig van Beethoven’ın "Kreutzer Sonatı", Maurice Ravel’in "sol majör sonat"ı ile Bela Bartok’un "Romen Dansları"nın yer aldığını söyledi.
Albümün kayıt tarihinin Ekim 2007 olduğunu belirten Fazıl Say, Naive Classics imzasını taşıyan albümle ikinci kez Echo ödülünü elde ettiğini kaydetti. Say, "Benim bundan önceki Echo ödülüm ’En İyi Solo’ dalındaydı. Bu ödülü de 2001 yılında Igor Stravinski’nin ’Bahar Ayini’ isimli yapıtını yorumladığım CD ile kazanmıştım" sözleriyle ödüle ilişkin bilgi verdi.

"KOPATCHINSKAJA İLE YENİ KONSER HAZIRLIĞINDAYIM"

Ödülü kazanan sanatçıların farklı etkinliklerde de yer aldığını anlatan Fazıl Say, "Bu ödülü 7-8 dalda kazananlar sonbaharda Alman ikinci kanalı ZDF’de cuma akşamı canlı olarak yayınlanan programda röportaj ve 10 dakikalık konser de yapıyorlar" diye konuştu.

Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile 5 yıldır birlikte uyum içinde çalıştıklarını ve dünyanın çeşitli yerlerinde de 100’den fazla konser verdiklerini anlatan Say, Türkiye’de verdikleri son konseri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına 2 Mayısta İstanbul’da Türkan Saylan’ın da katılımıyla gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Konserlerini yıl içinde sürdüreceklerini belirten Say, "Birlikte vereceğimiz bundan sonraki ilk konser 31 Temmuzda Salzburg Müzik Festivalinde olacak. Ayrıca, Kopatchinskaja, benim bestem olan ’Haremde 1001 Gece’ isimli keman konçertosunu İsviçre’deki ilk seslendirilişinden sonra, Ankara, İstanbul, İzmir’de seslendirdi" dedi.

Türk müziğinden esintiler taşıyan yapıtın dünyanın değişik yerlerinde de seyirci karşısına çıktığını ifade eden sanatçı, yapıtın Kopatchinskaja tarafından Japonya ve Fransa’da yorumlandığını, eserin bu yıl Ekim ayında Avusturya’da, 2010 yılında da Almanya’da seslendirileceğini bildirdi.

ECHO ÖDÜLÜ, GRAMMY İLE EŞDEĞER KABUL EDİLİYOR

Her yıl Alman müzik şirketleri birliği olan Deutsche Phono-Akademie tarafından verilen ve albüm satışları da gözetilerek verilen Echo ödülleri, değişik müzik dallarında belirleniyor. Klasik müzik dalında olduğu gibi pop müzikte de verilen Echo ödülleri, kendi dalında Avrupa’nın Grammy ödülü ile eş değer bir ödül sıfatını taşıyor.
Echo ödüllerini şimdiye kadar pop müzik dalında dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklardan Madonna, Mariah Carey, Robbie Williams, Amy Winehouse, Depeche Mode, Celine Dion, Shakira, Celine Dion, Bon Jovi, Queen ve geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden pop müzik ilahı Michael Jackson da elde etmişti.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, 2001 yılında "Bahar Ayini" isimli çalışmasıyla ödülü "En İyi Solo" dalında kazanmıştı

AA
Tüm Haberler