ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 20      Sayı: 2018
Şu an 18 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Değerli okurlarımız, gazetemizin her geçen gün artan okuyucu ilgisinden dolayı sizlere müteşekkiriz. Varolun!
Mavi Nota - 16.08.2026


♪ Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik. 

Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 08.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


İnternetteki Müzik Sitelerinin En Çok Hangi Sayfalarını Takip Ediyorsunuz?

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et ♫




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz


Haberler


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Afife Jale'nin Özgürlük ve Cesaret Hikâyesini, Modern Bale ile Sahneye Taşıyor... 30.09.2026


İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği modern bale “Afife”, 10 Ekim 2026 Cumartesi akşamı, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda prömiyer yapıyor…

 

Afife, yalnızca bir modern bale gösterisi değil; tutkuyu, özgürlüğü ve sahnede var olma cesaretini anlatan büyüleyici bir yolculuk. Zarafetin ve gücün aynı bedende buluştuğu bu etkileyici eser, izleyiciyi Afife’nin dünyasına davet ediyor.

 

1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkması yasak olan bir dönemde bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını olan Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu olan ve modern bale prodüksiyonu olarak sahnelenecek eserin bestecisi Turgay Erdener. 

Beyhan Murphy’nin libretto ve koreografisi ile sahnelenecek olan “Afife” nin, bir kadının cesaretiyle başlayan, sanatın gücüyle büyüyen etkileyici hikâyesi şöyle;

 

Hayatını yitirmeden önce Bakırköy Akıl hastanesinde geçirdiği son dönemde, tüm yetilerini kaybetmiş, yıpranmış bir durumda; ‘gölgeler’ olarak nitelendirilen hasta bakıcıları tarafından bakılıp, tedavi edilmekte ve hayatının dört dönemini hatırlamaktadır. Her dönemin bir rüyası vardır. En son dönemde bu rüya bir kabusa; bitmekte olan hayatı artık bir trajediye dönüşmüştür ve seyirci Afife’yi, sefalet ve yalnızlık içinde, ilk aşkı Ziya’nın kollarında hayata veda ederken bulur. 

 

Afife Jale, dünya sahnesinden çekilmiş olsa da başardığı eylem, günümüze kadar yüzlerce belki binlerce kadını etkilemiş ve Türkiye’nin ‘sahne’ tarihinde bir mihenk taşı olmuştur.

 

Afife’nin hayatındaki dört ayrı dönem, dört farklı dansçı tarafından canlandırılıyor. Eser, izleyiciyi heyecan, zorluklar ve aşkla örülü bir ‘geçmişe dönüş’ yolculuğuna çıkarıyor.

 

ilk defa 1998'de Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından AKM’de sahnelenen “Afife” balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği yeni prodüksiyon ile yeniden hayat buluyor. Prömiyerin ardından eser, 14, 15, 17, 29 Ekim 2026 tarihlerinde de sahnede olacak.

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Bahar Korçan, Işık Tasarımı Cem Yılmazer, video tasarımı ise Aisha Hajiyeva imzalı. 

 

Eserde dönüşümlü sahnede olacak dansçılar; 

 

Afife                            : İlke KODAL – Melike MANAV

3 Gölge  (Bakıcılar) : Emre KARACA, Ahmet ŞAHİN, Taner GÜNGÖR –  Mert AKSU, Tuğrul SAVAŞÇI

Altın Afife              : Berin GÜNAY - Aslı ULU

Kırmızı Afife                : Gizem ATİK TUNCAY – Büşra AY – Nisa Deniz EKMEKÇİ

Mor Afife              : Deniz KILINÇ TUNÇELİ – Büşra AY- Aslı ULU

Gümüş Afife       : Berfu ELMAS – Berin GÜNAY – Naz KURTULUŞ

Ziya (Kuzeni)       : Berkay GÜNAY – Matthew SOLOVIEFF

Mehmet Ali (Nazır)       : Mustafa ÖZMEN – Alican GÜÇOĞLU – Oliver SPENCE

Dr.Suat (Doktor)       : Arda ERKARA – Berkay GÜNAY

Selahattin Pınar (Eşi)       : Batur BÜKLÜ - Arda ERKARA

Methiye (Anne)              : Ayşe KIRAN 

Hidayet (Baba)              : M. Nuri ARKAN

Elisa Binemeciyen (Aktris)  : Zuhal KARACA – Şeyda DURAN – Eda Y. DÜRÜM

Behiye (Abla )                      : Eda Y. DÜRÜM - Melis GÜLMEN 

 

 

10 Ekim 2026 – Prömiyer

14 - 15 -17 -29 Ekim 2026

Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu

 

Tüm Haberler