♪
Değerli okurlarımız, gazetemizin her geçen gün artan okuyucu ilgisinden dolayı sizlere müteşekkiriz. Varolun!
Mavi Nota - 16.08.2026
♪
Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik.
Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025
♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, dünyaca tanınan Royal Philharmonic Orchestra'yı (İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası) İstanbul ve Ankara'da ağırlayacak. İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 25-27 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenecek üç konserde klasik müziğin seçkin eserlerini farklı solistlerle seslendirecek.
İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin açılışı öncesinde 25 Eylül 2026 Cuma günü saat 20:30'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşecek ilk konserde, genç keman virtüözü Liya Petrova orkestraya solist olarak eşlik edecek. "Petrova ile Romantizmin Derinlikleri" başlıklı konserde Nikolai Tcherepnin'in "La Princesse Lointaine (Uzak Prenses)," Jean Sibelius'un Keman Konçertosu ve Pyotr İlyiç Çaykovski'nin 5. Senfonisi seslendirilecek.
Geç romantik dönemin atmosferinden Sibelius'un tutkulu keman ezgilerine ve Çaykovski'nin güçlü senfonik anlatımına uzanan program, farklı dönem ve bestecilerin eserlerini aynı sahnede buluşturacak.
Royal Philharmonic Orchestra, 26 Eylül 2026 Cumartesi akşamı saat 20:30'da İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin açılışında yeniden sahne alacak. Vasily Petrenko'nun yöneteceği konserde, klasik müziğin önemli yorumcularından Elisabeth Leonskaja solist olarak yer alacak.
"Leonskaja ile Anıtsal Klasikler" başlıklı programda Ludwig van Beethoven'ın "İmparator" olarak anılan 5 No'lu Piyano Konçertosu ile Richard Strauss'un görkemli senfonik şiiri "Ein Heldenleben (Bir Kahramanın Yaşamı)" seslendirilecek.
İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, İstanbul'daki iki konserin ardından 27 Eylül 2026 Pazar günü Ankara'da müzikseverlerle buluşacak. Saat 20:00'de CSO Ada Ankara'da gerçekleştirilecek konserde orkestrayı yine Müzik Direktörü ve Şefi Vasily Petrenko yönetecek.
Dünyanın saygın orkestraları arasında gösterilen Royal Philharmonic Orchestra, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştireceği üç konserle İstanbul ve Ankara'daki klasik müzik dinleyicilerine farklı repertuvarlardan seçkin eserler sunacak.
Fotoğraf: Şef Vasily Petrenko
ENews