♪
Değerli okurlarımız, gazetemizin her geçen gün artan okuyucu ilgisinden dolayı sizlere müteşekkiriz. Varolun!
Mavi Nota - 16.08.2026
♪
Bir 24 Kasım günü çıktığımız yolda, uzun sayılabilecek bir yolculuğun ardından 20. yılımıza ulaştık. Sosyal Sorumluluk Projesi olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirerek, ilgi görerek, takdir toplayarak bugüne geldik.
Mavi Nota e-Müzik Gazetesi bugün 20. yaşını kutluyor.
editör - 24.11.2025
♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022

Londra’daki dünyaca ünlü Royal Opera House’un seçkin müzisyenlerinden oluşan Covent Garden Sinfonietta, Rus şef Philippe Chizhevsky yönetiminde Türkiye’deki ilk konserleri için Bodrum’a geliyor. Orkestra, 4 ve 5 Eylül 2026 günlerinde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde müzikseverlerle buluşacak.
Klasik müzik dünyasının prestijli topluluklarından biri olarak öne çıkan Covent Garden Sinfonietta, Türkiye’deki ilk performanslarını Bodrum’un tarihi atmosferinde gerçekleştirecek. İki konseri Maestro Philippe Chizhevsky yönetecek. Programın solistleri ise piyanist Adam Gutseriev ve çellist Dali Gutserieva olacak.
Royal Opera House bünyesindeki sanatçılardan kurulan orkestra, bugüne kadar Avrupa’nın önemli klasik müzik sahnelerinde konserler verdi. Topluluk son dönemde Paris’teki Salle Gaveau ve Versailles Sarayı’ndaki Royal Opera’da sahne alırken, Viyana’nın dünyaca ünlü Musikverein konser salonuyla da uzun soluklu bir iş birliği yürütüyor. Orkestra, kasım ayında Musikverein’da üst üste dördüncü yıl konser verecek.
Bodrum’daki konserlerde orkestranın şefliğini Rus şef Philippe Chizhevsky üstlenecek. Yevgeny Svetlanov Devlet Akademik Senfoni Orkestrası’nın Müzik Direktörü ve Baş Şefi olan Chizhevsky, Barok, Klasik ve Romantik dönemlerin yanı sıra 20'inci ve 21'inci yüzyıl repertuvarına hakimiyetiyle tanınıyor.
Konserlerin solistleri, uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle dikkat çeken kardeş sanatçılar Adam Gutseriev ve Dali Gutserieva olacak. Piyanist Adam Gutseriev ile çellist Dali Gutserieva, Amsterdam, Londra, Paris ve Viyana gibi Avrupa’nın önemli kültür merkezlerinde sahne aldı.
İki sanatçı, bu yıl ilkbaharında Paris ve Versailles’da Covent Garden Sinfonietta ile birlikte konser verirken, sonbaharda orkestrayla yeniden Viyana’daki Musikverein sahnesine çıkacak.
Covent Garden Sinfonietta’nın Bodrum programında Richard Strauss ve Pyotr İlyiç Çaykovski’nin eserleri yer alacak. Konserde Strauss’un piyano ve orkestra için bestelediği “Burleske” ile Çaykovski’nin çello repertuvarının öne çıkan eserlerinden “Rokoko Varyasyonları” seslendirilecek