ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1934
Şu an 11 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Can Yücel sokağına tabela dayanmıyor 28.12.2005


Ünlü şair Can Yücel'in adının verildiği, Eski Datça'daki evinin bulunduğu sokağa tabela dayanmıyor. Altı yılda 8 ‘Can Yücel Sokağı’ yazılı tabela yerinden sökülürken, Can Yücel'i sevenler, yerine yeni tabela yaptırıp koyuyor.

Yaşadığı Datça'da 12 Ağustos 1999'da yaşamını yitiren ve burada toprağa verilen Can Yücel'in evi ziyaretçi akınına uğradı. Can Yücel'in evine gelenler, hatıra olarak saklamak amacıyla evin içinde ve çevresinde bulduklarını yanlarında götürürken, Can Yücel Sokağı yazılı tabela da Can hayranlarının bu davranışından nasibini aldı. Altı yılda sekiz sokak tabelasının çalındığını belirten Can Yücel'in eşi Güler Yücel “İşin ilginç yanı tabela çalınıyor, sokak bir veya iki gün tabelasız kalınca bu kez bir başka Cansever yeni tabela yaptırıp getiriyor” dedi. Güler Yücel, şunları söyledi:
“Günde 200 civarında Can hayranı geliyor. Herkes Can Evi'ni gezmek istiyor. Gezmek bir yana Can'dan hatıra bir şeyler götürmek istiyorlar. Bahçede ne bulurlarsa götürenler var. Örneğin limon ve portakal, bahçedeki çakıl taşları devamlı gidenler arasında. Ayrıca toprak götüren, bahçede bulduğu çöp varili de dahil, ne bulursa alıp saklayan var. Ben de hiç değilse üzerinde Can'ın şiiri olan kitap ayracı bastırdım. Çok ısrar edene onu veriyorum. Binlerce dağıttım. Yenilerini bastırmam gerekiyor. Bir hatıra götürme, tutku oldu.”

ŞİİR SOKAĞI’ PROJESİ
Güler Yücel, ziyaretçilerden ilginç öneriler geldiğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kişi büyük bir mermer üzerine Can'ın şiirini yazdırıp sokağın bir köşesine koymak istediğini söyledi. Bir başkası da tahta üzerine yazıp sokağa asmak istemişti. Bu bende ilginç bir çağrışım yaptı. Sokağı bir şiir sokağı haline getirebiliriz. Örneğin Diyarbakır'da Cahit Sıtkı Tarancı’nın evi var. Ama içinde iki tane kalemden başka hiçbir şeyi yok. Tevfik Fikret'in Aşiyan'daki evini Hasan Ali Yücel yaptırmış. Bir de Can'ın evi var. Bu evde Can ile ilgili her şey var. Yani Can'ın giysisinden kullandığı kül tablasına kadar her şeyi. İnsanlar evi gezerek bunları görüyor. İsterim ki bizim Can Yücel Sokağı'na giren bir kişi eve gelene kadar başta Can olmak üzere tanınmış birçok şairin şiirlerini sokaktaki taşlar üzerinde okusun. Bu harika bir şey olur.”

Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, Güler Yücel'in şiir sokağı önerisine sıcak baktıklarını belirterek, “İstek gelirse tabii ki değerlendiririz. Bir sakınca olacağını sanmıyorum” dedi.
Tüm Haberler