♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Gümüşlük sahilindeki etkinlikler kapsamında, 22. Gümüşlük Müzik Festivali'nin açılış konserini çevreci bir grup olan Fungistanbul üstlendi.
“Son çivi, ilk nota” mottosu, Bodrum’da inşaat sezonundan turizm sezonuna geçişi simgesel olarak temsil ederken, açılış günü sahneye son çivi törenle çakıldı. “Son Çivi; İlk Nota” buluşması kapsamında ilk önce dönüştürülmüş veya doğal malzemelerle üretilmiş ürünlerin satıldığı tezgahlar açılmaya başlandı. 22. Gümüşlük Müzik Festivali, Bahar Uygur’un yönettiği Enstrüman yapım atölyesi ve MisGibi1Bodrum yönettiği Gazoz kapağı ve resim atölyesi ile devam etti. Akşam 20.30’a gelindiğinde ise Festival Koordinatörü Dilan Küçük’ün sunumuyla Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk’ün açılış konuşması gerçekleşti.
Dilan Küçük konuşmasında tüm sponsor, destekçi ve festival dostlarına, organizasyon adına teşekkürlerini sundu. Festivale bu yıl ileri dönüşüm yaklaşımıyla, Bodrum genelinden toplanan atık malzemelerle inşa edilen sahne hakkında bilgi veren Küçük, “Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmek istiyoruz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti ve şöyle konuştu; “İnanıyoruz ki, Bodrum’un daha yaşanabilir, daha çevreci bir yer haline gelmesi için hep birlikte, küçük adımlarla büyük etkiler yaratabiliriz”.
Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk sahneye geldi. Türk, konuşmasında festivalin Bodrum için önemine değinerek, “Burada festivali selamlıyoruz ama aynı zamanda bir ruhu selamlıyoruz. Çünkü tam anlamıyla Bodrumlu olmak, Bodrum'un değerlerini savunmak adına yıllardır her türlü maddi manevi olumsuzluklara rağmen inatla amaçlarından vazgeçmeyen arkadaşların düzenlediği bir festival…” dedi. Gamze Türk, “Bodrum'un bugünkü durumu hepimizin içini acıtıyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “buna dur diyecek bilinci bugün burada atölyelere katılan küçük dostlarımıza bu yaşta vermemiz gerekiyor ki, içselleştirsinler”. Türk, doğru yapılaşmayı bulmak için çok uzağa değil Bodrum'un geçmişten gelen mimari özelliklerini örnek almamızın yeterli olacağını belirterek sözlerini sonlandırdı.
Sahnede tekrar yerini alan Dilan Küçük “Bugünün konseptini “Son Çivi, İlk Nota” olarak belirledik” diyerek şunları söyledi; “Bunun anlamı şu: Bodrum’da inşaat sezonu sona eriyor. Ve biz, bu dönüşümün bir simgesi olarak geri dönüştürülmüş çivimizi, geri dönüştürülmüş çekicimizle yerine çakacağız. Sonrasında da, çocuklarımız geri dönüştürülmüş enstrümanlarla ilk notayı çalacaklar ve böylece festival sezonunu hep birlikte açmış olacağız” Daha sonra Dian Küçük, son çiviyi çakmak üzere Mis Gibi 1 Bodrum ve PEKDER’in çocuklarını, ardından da, ilk notayı çalmak üzere Bahar Uygur ve çocuklarını sahneye davet etti.
Akşam güneş batarken festival ilk konserle başladı. Fungistanbul, konserlerinde atık malzemelerden ürettikleri enstrümanların çıkardığı sıra dışı seslerle izleyiciyi Gümüşlük’te de şaşırtmayı sürdürdü. Grubun seslendirdiği enstrümantal eserler, doğa ve çevreyle ilgili çeşitli konulara değiniyordu. Ayrıca grup, tamamen atık malzemelerden yapılmış farklı kostümler giyerek festival sahnesinde bir de performans sergiledi.
Gümüşlük Müzik Festivali’nin bu yıl “Sınırsız Sahneler” başlığıyla hayata geçirdiği atık malzemelerden üretilmiş sahnenin ilk konuğu Fungistanbul oldu. Festivalin çevreci duruşuna paralel, Fungistanbul’un üstlendiği çevreci mesaj çok açıktı: atık malzemeler kullanılarak yapılan aşırı tüketim sorununa dikkat çekmek ve fosil yakıtlardan elde edilen malzemelerin doğa ve insan yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerini sanatsal bir dille vurgulamak... İzleyiciden büyük ilgi ve beğeni toplayan grup üyeleri, ürettikleri müzikle, “İnsanlığın geçmişte olduğu gibi doğayla daha uyumlu bir yaşam sürmesi gerektiği fikrini sanat yoluyla ifade ediyoruz” diyor… Fungistanbul’un konserini, DJ Deniz Doğançay’ın performansı izledi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden müzik gösterisinde, festival katılımcıları dans ederek saatlerce eğlendi.
Festivalde bir sonraki konser Adem Gülşen trio’nun olacak. Gümüşlük Festival Merkezi-Suda sahnesindeki konser 22 Temmuz Salı akşamı müzikseverlerle buluşacak. 23 Temmuz Çarşamba akşamı İpek Göztepe kuartet yine Gümüşlük Festival Merkezi-Suda sahnesinde izlenecek. Festival, 25 Temmuz Cuma akşamı Suda sahnesinde ÜÇ’ü konuk edecek.
Gümüşlük Müzik Festivali’nin resmi açılışı, 27 Temmuz Pazar akşamı Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek.
Lizst Enstitüsü Macar Kültür Merkezi İstanbul’un destekleri ile ülkemize davet edilen Macaristan’ın çok sevilen viyolonselcilerini bir araya getiren MAV Cellists, Türk kemancı Özcan Ulucan ile klasik müzikseverin karşına çıkacak.
22. Gümüşlük Müzik Festivali Programı
22 Temmuz 2025 Adem Gülşen trio (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
23 Temmuz 2025 İpek Göztepe kuartet (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
25 Temmuz 2025 ÜÇ (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
27 Temmuz 2025 MAV Cellists & Özcan Ulucan (Macaristan - Türkiye) Antik Taş Ocağı
31 Temmuz 2025 Katya Apekisheva (Birleşik Krallık) Antik Taş Ocağı
04 Ağustos 2025 Jean-Phillipe Collard (Fransa) Antik Taş Ocağı
10 Ağustos 2025 Gümüşlük Festival Akademisi-Piyano Konseri 1 Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
12 Ağustos 2025 “After-Life Öteki Dünya” // Tez - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Sergi
15 Ağustos 2025 Istvan Szekely (Macaristan) Antik Taş Ocağı
19 Ağustos 2025 Deli Bakkal (Türkiye) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
21 Ağustos 2025 Congyu Wang (Singapur) Antik Taş Ocağı
22 Ağustos 2025 Gümüşlük Festival Akademisi-Piyano Konseri 2 Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
24 Ağustos 2025 “After-Life Öteki Dünya” // Mehmet Tekin - ‘Junk Poetica’ - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Sergi
2 Eylül 2025 Rebekka Hartmann & Atakan Sarı (Almanya-Türkiye) Antik Taş Ocağı
3 Eylül 2025 Escarteen Sisters (İspanya) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
4 Eylül 2025 Ruda Krua (Hollanda) Gümüşlük Festival Merkezi-Suda Sahnesi
5 Eylül 2025 “After-Life Öteki Dünya” // Eşref Yıldırım - Armonia Bodrum Evleri Şapeli - Enstalasyon
6 Eylül 2025 Gümüşlük Festival Akademisi-Keman Konseri Gümüşlük Festival Merkezi-Toprak Ev
9 Eylül 2025 Gülsin Onay (Türkiye) Kapanış Konseri - Antik Taş Ocağı
Tüm Haberler