ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1933
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Büyülü ses CSO sahnesinde! 23.02.2009


İnsan sesine en yakın enstrüman olarak bilinen "keman ailesinin hüzünlü ferdi" viyolonselin büyülü tınısı sahnede çınlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) viyolonsel sanatçılarından Çağla Katırcıoğlu, ilk solo konseriyle bu akşam seyirciyi selamlayacak.

Orkestrayı CSO Genel Müzik Direktörü, Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği konserde, Çağla Katırcıoğlu tarafından İspanyol asıllı Fransız besteci Edouard Lalo’nun tanınmış re minör "viyolonsel konçertosu" yorumlanacak.

Orkestranın yarınki programında da keman sanatçısı Domenico Nordio izleyici karşısına çıkacak. Konuk sanatçı Nordio, konserde Ahmet Adnan Saygun’un "keman konçertosu"nu seslendirecek.

Konserlerde, ayrıca Giuseppe Verdi’nin "Nabucco Uvertürü" ile Johannes Brahms’ın "3. Senfoni"si CSO tarafından seslendirilecek.

KÜÇÜK YAŞTA BAŞLAYAN TUTKU-

Viyolonsel sanatçısı Çağla Katırcıoğlu, küçük yaşta viyolonsel ile tanıştığını ve kısa sürede çok severek enstrümanıyla adeta özdeşleştiğini söyledi.

Viyolonsel çalışmalarına orkestranın eski sanatçılarından Prof. Engin Sansa ile başladığını anlatan Katırcıoğlu, bu büyülü müzik aletiyle tanışmasını, "Aslında teşvik sonucu oldu demek daha doğru olur. Çocuk olduğum için küçük boyutta olanıyla başladım ve onu çok sevdim" sözleriyle aktardı.

Viyolonseli tercih etmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı, "Çok yumuşak, çok güzel bir sesi var. Zorlukları var. Ancak elbette her enstrüman kadar çok. Bu zorluklara rağmen beni çok etkiliyor" dedi.

Fransız besteci Eduard Lalo’nun tanınmış eserlerinden olan "viyolonsel konçertosu"nun kendisinin de severek dinlediği yapıtlar arasında yer aldığını anlatan Çağla Katırcıoğlu, çok duygusal bir yapıt olan eseri özellikle seçtiğini ve ilk solo konserinin programında yer almasından da mutluluk duyduğunu ifade etti.

İLK KONSER HEYECANI

Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile ilk kez solo konser vereceğini ve bunun heyecanını duyduğunu belirtti.

Geçen yıl Haziran ayında Eskişehir Oda Orkestrası eşliğinde CSO keman sanatçılarından Tuğba Tamer ile seyirci karşısına çıktıklarını anlatan Katırcıoğlu, "Ancak solo konserin heyecanı bambaşka ve çok daha fazla" sözleriyle duyduğu heyecanı özetledi.

Kendisinin dışında ailesinde müzisyen bulunmadığını ancak ailesinin desteğinin sürekli arkasında olduğunu ifade eden Çağla Katırcıoğlu, "Ailem bana çok destek oldu. Ben de ileride çocuğum, benim gibi viyolonsel çalmak isterse bunu onun tercihine bırakırım ama isterse de teşvik ederim" dedi.

Gelecekte de enstrümanını en iyi biçimde çalmayı ve bu yöndeki kariyerini başarıyla sürdürmeyi hedeflediğini aktaran Katırcıoğlu, hem orkestrayla, hem de oda müziği konserleriyle seyirci karşısında olmayı hedeflediğini söyledi.     
 
Tüm Haberler