ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 7 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, NDS gösteri salonunda gerçekleşecek Nil Kocamangil & Cem Babacan konserine dinleyicilerini davet ediyor! 20.11.2024


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Nil Kocamangil & Cem Babacan konserini 28 Kasım 2024 Perşembe günü saat: 19.30’da NDS gösteri salonunda dinleyici ile buluşturacak!

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

PROGRAM

A. Ginastera: «Pampeana no.2» Viyolonsel ve Piyano için Rapsodi Op.21

A. Hoinic: Viyolonsel ve Piyano için Sonat
*Sonate: Moderato assai
*Passacaglia: Largo
*Rondo: Allegro molto

***ARA***

L. Boëllmann: Viyolonsel ve Piyano için Sonat Op.40
*Maestoso - Allegro con fuoco
*Andante
*Allegro molto

A. Piazzolla: Le Grand Tango

Cem Babacan, piyano

İsveç basınında şef Howard Griffiths’in «genç yaşına rağmen enstrümanına hâkim ve muhteşem bir yorumlama gücüne sahip bir müzisyen», Fazıl Say’ın ise «olağanüstü bir icracı, virtüöz ve şiirsel» olarak tanımladığı Cem Babacan 1988 yılında doğdu. Babacan, Fransa’da düzenlenen Yves Nat Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü aldıktan sonra ilk resitalini Uluslararası Serignan Piyano Festivali’nde verdi. Daha sonra 2008 yılında New York Steinway Hall’da düzenlenen bir konsere davet edildi ve aynı yıl “Yamaha Burs Ödülü”ne layık görüldü.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından kendi bölümünde ve fakültesinde en yüksek dereceyle mezun olduktan sonra Moskova’da Çaykovski Konservatuvarına kabul edildi ve Alexander Mndoyants’la çalı
ştı. Moskova Çaykovski Konservatuvarından en yüksek derece olan «kırmızı diploma» ile mezun oldu. Cem Babacan katıldığı yarışmaların hemen hemen hepsinde birincilik ödülü aldı. Bu yarışmalar arasında İkinci Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması (2011), Birinci Ulusal Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması (2012) ve Gümüşlük Uluslararası A.A. Saygun Piyano Yarışması (2013) yer almaktadır.

2012 baharında Avrupa’nın en önemli mekânlarından biri olan Zürih Tonhalle’de verdi
ği resital, özellikle İsveç basınında büyük beğeni topladı. Bu resitalin ardından Brandenburgisches Staatsorchester’a (Almanya) solist olarak davet edildi ve konserler verdi. Babacan, şefler Francesco La Vecchia, Alessandro Cedrone, Antonio Pirolli, Francesco Di Mauro, Raoul Grüneis, Alparslan Ertüngealp, Can Okan yönetiminde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası gibi seçkin orkestralarla solist olarak sahne aldı.

Cem Babacan, Londra Steinway Salonu, Moskova Konservatuvarı Rachmaninov Salonu, Paris 3. Bölge Konser Salonu, Lozan Renens Belediyesi Konser Salonu, Vendome’da Auditorium Assurances, Festival Classics (
İsviçre), Antalya International gibi birçok prestijli konser salonu ve festivalde sahne aldı. Piyano Festivali (Türkiye), Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivali (Türkiye), İKSEV Uluslararası İzmir Festivali’nin yanı sıra Celine Moinet, Rui Lopes, Ellen Jewett, Nikita Mndoyants, Başar Can Kıvrak, Gökhan Aybulus, Deniz Toygür ve Nil Kocamangil gibi sanatçılarla birlikte sahne aldı. Babacan, 2018 yılında İzmir Festival Orkestrası ile Cem Oslu Piyano Konçertosu ve Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Ateş Pars 2. Piyano Konçertosu’nun dünya prömiyerini ve kayıtlarını gerçekleştirdi. Aynı yıl piyanist Başar Can Kıvrak’la birlikte Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Max Bruch’un İki Piyano ve Orkestra Konçertosu’nun Türkiye prömiyerini yaptı.

Sanatçı
şu anda İstanbul Maltepe Üniversitesi Konservatuvarında ders vermekte olup aynı zamanda Londra’da Keyboard Charitable Trust üyesidir. Kariyerine hem solist olarak hem de oda müziğiyle devam ediyor.

Nil Kocamangil, Viyolonsel

“Çok iyi bir çellist ve çok fazla müzikal hayal gücü ve duyarlılı
ğı var; müziği konuşmak için her zaman farklı olasılıklar arıyor.” — Gautier Capuçon

1989 yılında
İstanbul’da doğan, neslinin önde gelen çellistlerinden Nil Kocamangil, hem solist hem de oda müziği sanatçısı olarak güçlü, yoğun ve virtüöz çalışıyla hem kamuoyunu hem de basını ikna etti. On beş yaşında bir orkestra ile solist olarak verdiği ilk konserden bu yana, Concertgebouw Oda Orkestrası, Kurpfälzisches Kammerorchester, Bilkent Senfoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni, Sandnes Symfoniorkester, Mannheimer Filarmoni Orkestrası, Sinfonietta Köln, Olten Filarmoni, Oberbergisches Kreises Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla çello repertuvarının önemli eserlerini seslendirdi. 2015 yılında The Holland International Music Sessions’ın “New Masters on Tour” konser serisine seçilen sanatçı, Hollanda’da “Concertgebouw Amsterdam” dâhil olmak üzere resital turnesi gerçekleştirdi. Ayrıca Kasım 2015’te çıkan “Träumereien” CD’si için C. Saint-Saens’in “Kuğu”sunu Boian Videnoff yönetimindeki Mannheimer Filarmoni Orkestrası ile solist olarak kaydetti. 2012 konser sezonunda J. S. Bach’ın Hagen Tiyatro Balesi yapımı “Bach Tanzt”ın Almanya’daki performansları sırasında canlı olarak çello süitlerini seslendirdi. Geçtiğimiz günlerde, Temmuz 2023’te Hollanda’da düzenlenen Wonderfeel Festivali’nin açılış konserinde, Maestro Johannes Leertouwer ve Wonderfeel Festival Orkestrası ile birlikte Marie Jaëll’in Çello Konçertosu’nun Hollanda’da ilk çıkışını yaptı. Nil Kocamangil, Hırvatistan’da düzenlenen “Antonio Janigro Uluslararası Çello Yarışması”nda üçüncülük ödülü ve Jüri Özel Ödülü, 2015 yılında düzenlenen “Uluslararası Avusturya ve Alman Müzik Yarışması”nda birincilik ödülü ve Alman Dostluğu Özel Ödülü gibi birçok uluslararası ve ulusal yarışmada çeşitli ödüller kazandı. Bulgaristan, İtalya’da düzenlenen “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması”nda birincilik ödülü ve Jüri Özel Ödülü, “Canetti Uluslararası Müzik Festivali”nde birincilik ödülü, Türkiye’de “Ulusal Çello Yarışması”nda ikincilik ödülü, “Liezen Uluslararası Müzik Festivali”nde üçüncülük ödülü Avusturya’da Çello Yarışması” ve Almanya’da “Leipzig Oda Müziği Yarışması”nda birincilik ödülü bu ödüller arasındadır. Ayrıca Fransa’da “Maurice Ravel Uluslararası Müzik Akademisi”ne katıldığı iki farklı yılda Prix du Musée Bonnat ve Saint Jean de Luz - Rotary/Lions Kulübü ödülünü aldı.

l’Auditorium de Fondation Louis Vuitton Paris, Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie im Gasteig München, Tonhalle Düsseldorf, Cité de la Musique Paris, Gewandhaus Leipzig, Rosengarten Mannheim, Theatre Odeon Zwolle, Theatre de Vest Alkmaar ve Théâtre du Châtelet Paris’in yanı sıra “Verbier Festivali”, “
İstanbul Müzik Festivali”, “Ankara Uluslararası Müzik Festivali”, “Euregio MusikFestival”, “Norveç Gençlik Festivali” gibi seçkin festivallerde solist ve oda müzisyeni olarak sahne aldı. Oda Müziği Festivali”, “Amsterdam Oda Müziği Festivali”, “Dvorak Festivali”, “Hollanda Müzik Oturumları ve Festivali”, “Sommer-Schlösser Virtuosen”, “D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali”, “Atina ve Epidaurus Festivali” Avrupa ve Amerika’da birçok konser verdi. Ayrıca Tedi Papavrami, François-Frédéric Guy, Isabelle van Keulen, David Grimal, Oliver Triendl, Ludmil Angelov, Calidore Quartet ve Alexander Hülsoff gibi ünlü sanatçılarla da iş birliği yaptı.

Ünlü akademi ve atölyelerde Nil, Gary Hoffman, Frans Helmerson, Yo-Yo Ma, Jens Peter Maintz, Laurence Lesser, Lluis Claret, Amit Peled, Maria Kliegel, Giovanni Sollima, Steven Isserlis, Philippe Müller gibi ünlü çellistlerle çalı
şma fırsatı buldu. Ayrıca tutkulu bir oda müzisyeni olarak Gábor Takács-Nagy, Pavel Gililov, Natalia Prischepenko (eski Artemis Quartet), Hortense Cartier-Bresson, Paul Katz, Klaus Hellwig, James Buswell, Vladimir Mendelssohn, Ebène Quartet’in üyeleri gibi seçkin sanatçılarla çalıştı.

Nil Kocamangil, dokuz ya
şında çello çalmaya başladı ve o günden bu yana Dilbağ Tokay’ın (MSFAUSC, İstanbul) çello derslerinde eğitimine devam etti; Claus Kanngiesser (Hfmt Köln); Marc Coppey (CNSM de Paris); ve Gautier Capuçon (FLV, Paris). Ayrıca Itamar Golan (CNSM de Paris) ve Miguel Da Silva (Ysaye Quartet-CRR de Paris) sınıflarında piyano üçlüsü ve yaylı çalgılar dörtlüsü ile oda müziği yüksek lisans derecesini aldı. 2019 yılında Leipzig’deki Hochschule für Musik und Theatre “Felix Mendelssohn Bartholdy”de Prof. Peter Bruns’un sınıfında “Meisterklassenexamen” (müzik doktorası/solo çello) derecesiyle mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından 2019-2020 yılları arasında aynı kurumda çello öğretmenliği yaptı ve yurt içi ve yurt dışında ustalık sınıfları verdi.

Ö
ğrenimi sırasında Türk Eğitim Vakfı, Tekfen Vakfı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, Borusan Kocabıyık Vakfı, Sinfonima Vakfı/Mannheim (enstrüman), gibi birçok vakfın burslusu ve ödülü sahibi oldu. Yehudi Menuhin Live Music Now, ProQuartet, Association des Jeunes Talents, Werner Richard - Dr. Carl Dörken Foundation, Villa Musica Rheinland-Pfalz/Almanya ve özel sponsorlar tarafından da desteklendi.

Nil Kocamangil, 2021 yılından bu yana düzenlenen “
İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali” ve “İstanbul Uluslararası Müzik Akademisi”nin Kurucusu ve Sanat Yönetmenidir. Solo kariyerinin yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar’da çello ve oda müziği dersleri vermektedir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Borusan Quartet’in üyesi olarak sahne alıyor. Nil, cömert bir özel sponsorun kendisine sağladığı 19. yüzyıldan kalma bir çello çalıyor.

Tüm Haberler