ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Bestekâr, Kânuni, Şair ve Ressam Trabzonlu Osman R. Aksu bugün İstanbul’da vefat etti. 09.11.2024


Trabzonlu Râzi Aksu Bey’in oğlu Bestekâr, Kânuni, Şair ve Ressam Osman R. Aksu bugün İstanbul’da 86 yaşında vefat etti.

1950li yılların ortalarında Trabzon’da ba
şladığı müzik yaşamını daha sonra İstanbul’a taşıyarak Geleneksel Türk Müziği’ne büyük katkıları olan Osman R. Aksu’nun vefatı, memleketi Trabzon’da ve müzik camiasında büyük üzüntü ile karşılandı.

Mavi Nota Müzik Gazetesi olarak de
ğerli Osman R. Aksu büyüğümüze tanrı’dan rahmet kederli ailesine, dostlarına ve müzik camiasına başsağğı dileriz.

Osman R. Aksu’nun cenazesi 11 Kasım 2024 Pazartesi günü Kadıköy Tüccarba
şı Böcekli Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Aile Kabristanlığına defnedilecektir.


Osman R. Aksu (Trabzon: 27 Ocak 1938 –
İstanbul: 9 Kasım 2024)

27 Ocak 1938 tarihinde Trabzon’da do
ğdu. Babası Süleyman Razi Bey, Annesi Emine Beyhan Hanımdır. İlkokulu Trabzon İskenderpaşa İlkokulunda, orta ve liseyi Trabzon Lisesi’nde, yüksek tahsilini de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yaptı. Tuzla piyade okulunda başladığı askerlik görevi sonrası bir buçuk yıllık kıta hizmetini, teğmen olarak Trabzon’da tamamladı.

1965 yılında Trabzon Liman
İşletmesi’nde çalışmaya başladı. 15 yıllık hizmeti takiben çocuklarının tahsili için 1980 yılında İstanbul’a taşındı.

İSMMMO mensubu olarak 1990 – 2000 yılları arasında Mâli müşavirlik bürosu açarak aktif olarak mesleğini icra etti.

Bu alandaki mesleki çalı
şmalarına, 2008 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nde yedi yıl boyunca Finansal Muhasebe dersleri vererek devam etti.

1955 yılında katıldı
ğı Trabzon Türk Musikisi Derneği hocalarından Mehmet Erkmen ve Temel Şükrü Doğru’dan müzik dersleri aldı. Derneğin üyeleri arasında Devlet Sanatçısı Dr. Teoman Önaldı ve Udi Kenan Yomralı gibi değerli müzisyenler de yer alıyordu. Ayrıca Ahmet Selim Teymur hocadan müzik dersleri aldı. Üniversite yıllarında Şef Dr. Abidin Gerçeker yönetimindeki Üniversite Korosu’na korist olarak katıldı. Dayısı Cihangir Camii imamı Neyzen Mustafa Tüzün’ün 1960lı yıllarda tertiplediği müzik toplantılarına katıldı. Zeki Ârif Ataergin, Haydar Tatlıyay, Rıdvan Lale gibi üstadlarla tanıştı.

Temel
Şükrü Doğru ve Arkadaşları Topluluğu’nun kurucularındandır!

1965 – 1980 yılları arasında görevli olarak gitti
ği Trabzon’da yerel mûsıki çalışmalarına katıldı.s Daha sonra Temelli olarak döndüğü İstanbul’da 1982 yılından itibaren Anadolu Yakası Müzisyenler Derneği’nde tam 25 yıl Nuri Şenneyli ve İsmail Şençalar hocalardan kanun ve fasıl dersleri alarak bilgisini artırdı.

1984 – 1989 yılları arasında Rebabî-Bestekâr Sabahaddin Volkan Beyle birlikte birçok me
şk toplantısına katıldı. Bu çalışmalar her Cuma akşamı bir evde tamamıyla klâsik bir faslın icrası şeklinde yapılıyordu.

Udi Cahit Gözkan hocanın musıki toplantılarına katıldı. Her Hafta Hocanın evinde yapılan mûsıki toplantılarını tam anlamıyla tanınmı
ş müzisyenlerin katıldığı çok kaliteli icraları içeriyordu.

1990 yılında intisap etti
ği Galata Mevlevileri Mistik Müzik ve Semâ Grubu’nun kanun sanatçısı olarak dış ülkelerdeki birçok konser ve semâ törenlerine katıldı. Grubun plâk ve CD kayıtlarında yer aldı.

Mevlevi grubundaki görevinin yanı sıra, Anadolu Yakası Müzisyen ve Müzikseverler Derne
ği’nde yapmakta bulunduğu nazariyat ve repertuar hocalığının yanı sıra, yönettiği dernek korosu ile 1995 -2003 yılları arasında  muhtelif konserler verdi.

University of Mayarland, Duke University, University of Nort Carolina, NC State University, University of Arkansas gibi Amerikan üniversitelerinden konferans ve konserler verdi. 2007 yılında gitti
ği Amerikan Birleşik Devletleri’nde Michigan, Wisconsin, İllinois ve Minnesota şehirlerinde yönettiği Semâ gurubu ile Semâ törenlerini başarı ile icra etti.

İstanbul’da çalıştırdığı bazı topluluklar şunlardır:

*
İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti.
*
Şefik Can Uluslar arası Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği, Türk Sanat Müziği çalışmalarını 10 yıl devam ettirdi.
*Kâzım Karabekir Kültür Merkezi.
*Feneryolu gönüllü evinde aktif Türk Sanat Müzi
ği şeflik görevini yaptı.
*Kadıköy Ramazan Calay Atölye/Sanat salonunda her Cuma muhtelif fasıllar yönetti.

Bestekârlık alanındaki çalı
şmaları da ilgi görmüş olup, Türk Müziği’nin pek çok formunda besteleri bulunmaktadır. Muhtelif şarkı ve saz eserleri besteledi. Bunların yanı sıra Türk Müziğinin en büyük formu olan Mevlevi Ayini için: “Suzidil Makamında Mevlevi Âyin” besteledi.

Genelkurmay Ba
şkanlığı’nın açtığı yarışma için Çanakkale savaşlarını konu alan, müzik ve metinleri de kendisine ait olan ses ve ışık gösterisi senaryosunu hazırladı.

Galata Mevlevihânesi, Hollanda ve Amerika Birle
şik Devletleri’nde 1997 – 2006 yıllarında açmış olduğu 11 adet resim sergisinde, çalışma ürünü olan resimlerinin birçoğu yerli ve yabancı resim meraklılarının koleksiyonlarında yerlerini almıştır.

Üç kız babası olup kızları
İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı mezunları olarak babalarının yolunda müziğe hizmet etmektedirler.

Tüm külliyatı Zeki Yılmaz tarafından 2017 yılında "Geçmişten Geleceğe Bir Ses" adıyla 232 sayfalık bir otobiyografi olarak yayımlanmıştır.

Tüm Haberler