ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1956
Şu an 6 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, NDS gösteri salonunda gerçekleşecek Gülsin Onay & Orchestra'Sion konserine dinleyicilerini davet ediyor! 25.10.2024


Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Gülsin Onay & Orchestra'Sion konserini bu 1 Kasım 2024 Cuma saat: 19.30 NDS gösteri salonunda dinleyici ile buluşturacak!

Program

F. Chopin: Piyano Konçertosu No. 2

***ARA***

J. Haydn: Veda Senfonisi no 45.

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Gülsin Onay

2018 baharında yurt içinde, KKTC, Cambridge ve Londra’da resitaller, orkestra konserleri ve ustalık sınıfları gerçekle
ştirdi. 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Süreyya Operası’nda bir Dünya Prömiyeri’ne imza attı. “Yolda” isimli bu çok disiplinli festival konseri için, J.S.Bach’tan M.Ravel’e uzanan, “gitmek” üzerine çağşımlar taşıyan, pek çoğunu ilk kez seslendirdiği bir program ve yönetmen Murathan Özbek’in özel olarak hazırladığı film, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Aynı proje 8 A
ğustos 2024 günü Bodrum Müzik Festivali’nin kapanışında D-Marin Turgutreis sahnesinde müzikseverlerle buluştu. 14. Bodrum Müzik Festivali bu yılki Onur Ödülü’nü Gülsin Onay’a takdim etti.

Sanatçı 10 A
ğustos 2024 günü, kuruluşundan bu yana Sanat Danışmanlığını yürüttüğü Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılışını dünyaca ünlü keman sanatçısı Alexander Markov’la yaptı. 20-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında masterclasslar verdi.

2018-2019 konser sezonunu, Ocak 2019’da bir turne ile döndü
ğü Almanya’da açan sanatçı, Neustadt kentindeki Landestrost Şatosu’na alınan Steinway piyanonun 25.yılı kutlamalarında bir resital verdi. Ekim ve Kasım aylarında Eskişehir, Bursa, İstanbul, İzmir ve Antalya’da konserler, masterclasslar verdi, sık sık okul ziyaretleri ve söyleşileri gerçekleştirerek çocuklar ve gençlerle buluştu. Aralık başında, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması finalini de içine alan 4.Gülsin Onay Piyano Günleri’nin açılışını Alexander Markov’la gerçekleştirdi. Ocak 2019’daki Avrupa turnesinin durakları Cambridge, Essen, Köln, Hannover, Mannheim, Aachen ve Berlin oldu.

Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir co
ğrafyada beş kıta seksen ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı; Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükûmeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir.

Piyano e
ğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuarında eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesinin de Sürekli Sanatçısıdır. Yurt içi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Millî Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti Ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” ve 2018 Bodrum Müzik Festivali “Onur Ödülü” Gülsin Onay’a verilmiştir. Tekirdağ’da bir sokağa Gülsin Onay’ın ismini veren Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2015’ten bu yana, sanatçının adına "Gülsin Onay Piyano Günleri” ve ayrıca 2018 sonunda finali gerçekleştirilen “Bisante Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması” düzenlenmektedir.

Onay, 2017’den bu yana, TRT Radyo-3’te, “Gülsin Onay’la Radyo-3 Atölyesi” adlı bir program sunmaktadır.

Orçun Orçunsel, Orkestra
Şefi

İstanbul’da doğan Orçunsel, dört yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuvarına girerek ilk piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı piyano bölümünden, Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu. Kompozitör Ali Darmar ve Devlet sanatçısı Piyanist Prof. Ayşegül Sarıca ile çalışmalarının yanı sıra dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich başta olmak üzere, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü.

Çe
şitli uluslararası yarışmalarda dereceler alan sanatçı, 2007 yılında ALV Bursu ile Salzburg Yaz Akademisine giderek Karl---Heinz Kammerling ile çalışştır. Özellikle transcription-düzenleme alanında kendisini yoğunlaştırarak çalışmalar yapmaktadır. İlk kompozisyon çalışmalarına sekiz yaşında başlamış, bu yönde kendini geliştirmiş ve hâlen dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok konser için kompozisyon ve düzenleme yapmakta, film müzikleri bestelemektedir.

Orkestra
şefliği çalışmalarına Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal ile M.S.G.S.Ü.D.K. yüksek lisans programında başlamış, 2007 yılında Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası’nı yönetmiş, aynı yıl CRR Senfoni Orkestrası ile Muhsin Ertuğrul Sahnesinde perde açan Yalçın Tura’nın “Leyla ile Mecnun” Operasında şef yardımcılığını üstlenerek temsillerden bazılarını yönetmiştir. 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın şef yardımcılığını üstlenmiş, daha sonra da Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası ve Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası’nı yönetmiştir.

2017 yılında Andante Dergisi tarafından düzenlenen, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında “Yılın Orkestra
Şefi” ödülüne layık görülmüştür.

2008 yılından bu yana,
İstanbul’da kurmuş olduğu Orchestra’Sion ile düzenli konserler veren Orçun Orçunsel, bu orkestranın daimi şefliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaktadır.

Orchestra’Sion ile, Dünya çapındaki büyük piyanist Paul Badura-Skoda ba
şta olmak üzere, Andrei Gavrilov, Dimitri Ashkenazy, Aleksander Rudin, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın, Toros Can, Borusan Quartet, Bülent Evcil ve Özcan Ulucan gibi solistlerle aynı sahneyi paylaşştır.

Bu orkestra ile Mahler 4 ve 5. Senfonilerin oda orkestrası versiyonu gibi eserlerin Türkiye’deki ilk seslendirili
şini yapan Orçunsel, bir yandan Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük virtüözleri ağırlamaya devam etmekte, konuk şef olarak davet aldığı orkestraları yönetmekte, kompozisyon çalışmaları, düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, aynı zamanda da konser piyanisti olarak kariyerini sürdürmektedir.

Orchestra’Sion

Orchestra’Sion’un ortaya çıkmasında, genç bir orkestra
şefi ve piyanist ile kapılarını ve eğitimini müziğe açmak isteyen Frankofon bir kurumun bir araya gelmesi rol oynamıştır.

Notre Dame de Sion’un deste
ği ve daimî şefi Orçun Orçunsel’in girişimi ile kurulan NDS Oda Orkestrası, ilk konserlerini 2008 yılında verdi. Konserlerin başarısından, müzisyenlerinin coşku ve yeteneğinden, sanatseverlerin desteğinden cesaret bulan NDS Oda Orkestrası, «Orchestra’Sion», adını 2010 yılında resmen aldı. Başta Konzertmeister Nilay Sancar olmak üzere, seçkin ve profesyonel genç müzisyenlerden oluşan orkestra; oda müziğinden senfonik orkestraya genişleyen kadrosuyla,Türkiye’nin en ilginç repertuvarına sahip orkestrası olarak kültür sanat yaşamındaki yerini almıştır.

Alı
şılmış orkestra eserlerinin yanı sıra, Orçun Orçunsel’in düzenlemeleriyle başka orkestralarda bulunmayan bir renge sahip olan Orchestra’Sion, bugüne dek Andrei Gavrilov, Dimiri Ashkenazy, Ayşegül Sarıca, Ali Poyrazoğlu, Borusan Quartet, Toros Can, Bülent Evcil, Özcan Ulucan, Cihat Aşkın gibi Türkiye’nin ve dünyanın en önde gelen sanatçılarını, İstanbul’daki müzikseverlerle buluşturmuş bir topluluk olarak konser yaşamını sürdürmektedir.

Tüm Haberler