ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1932
Şu an 7 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Etnomüzikolog Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı, Mesleki Sürecin Prekaryalaşmasına İsyan Etti. 30.11.2023


Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Doğuş Varlı sosyal medya hesabından yaptığı “Bir Akademisyenin İsyanı” başlıklı paylaşımıyla mesleki sürecin *Prekaryalaşmasına İsyan Etti.

“Bir akademisyenin isyanı
Emek sömürüsü, akademisyenin eme
ğinin prekaryalaşması….
Bu yazdıklarım uzun bir sabır sürecini ta
şıran son damlanın bozduğu fırtınanın sesidir…

Önce bilmeyenlere açıklayayım. Üniversite ö
ğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak girdiği derslerin dışında aldığı ek ders 20 saati geçemez. Geçerse ücretini alamaz. Ancak öğrenci söz konusu olduğunda ‘ben o derse girmem, yapmam’ gibi bir lüksünüz de olamaz. Uzun lafın kısası her yıl gitgide artan (yüksek lisans, doktora programının açılması) ders yüküm  44, 50, 52, 42 gibi haftalık ders saatimin fazla kısmını alamamaktayım. Ki, takdir edersiniz ki bunun için iki öğretim üyesinin daha kadroya alınması gerekiyor. Tabi hiç bir karşılık beklemeden (maddi manevi) görevi sırtlandım. Ancak sistem gereği her ay düzenli elimize geçmeyen ek ders ücretlerini aldığımız şu son üç gün bir baktım ki en fazla derse giren hoca olarak en az ek ders ücretini ben almışım. Neden? “Kıdeminiz yüksek hocam, bundan dolayı vergi matrahınız da yüksek, o yüzden kesintiniz de öyle”. E be kardeşim zaten konulmuş saçma bir kural yüzünden yaklaşık haftalık 18 saatin ücretini alamıyorum, bir de alacağımı neden buduyorsunuz!? Ayrıca bu durumun herhangi motive edici sözlü, yazılı bir takdiri de yok! Bu emek ve akıl sömürüsü değil de nedir sorarım size?! Bir de projeleri, makaleleri tamamlayamamak, yorgunluk kaynaklı tansiyon hastalığı ile mücadele etmek de cabası. Haydi adını birlikte koyalım: Emek cezası, yıldırma politikası, hamisi olmayan akademisyen portresi, prekarius Özlemus!

Prof. Dr Özdem Doğuş Varlı’nın bu haklı isyanı sosyal medya sayfasında yorum ve beğenilerle karşılığını buldu ancak akademik sistem içinde karşılığını buldu mu? Onu bilmiyoruz!

*Prekaryala
şmak; “herhangi bir mesleki gelişme hissi olmaksızın performans odaklı hayat tarzlarıyla bağlantı halinde olmak”tır Prekaryalaşma sürecinin diğer bir yönü de kurgusal mesleki hareketliliktir.

Tüm Haberler