ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 17 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Sultan Abdülaziz'in Almanya’nın Bayreuth Operası'nın inşası için dünyaca ünlü opera sanatçısı Richard Wagner'e 900 gümüş sikke tutarında büyük bir bağışta bulunduğu ortaya çıktı. 24.08.2023


TV100 yazarı gazeteci Hacı Yakışıklı'nın, “Ben ‘Devlet Opera ve Balesi’ diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor” ifadeleriyle başlayan “Türk kültüründe opera var mı” tartışması devam ediyor. Yakışıklı’nın sözlerine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’dan yanıt geldi.

Dr. Batuhan Mumcu, sanatı ve sanatçıyı himaye etmenin Osmanlı devlet gelene
ğinin önemli bir unsuru olduğunu hatırlatarak, “Düşündüğünüzün aksine köklü bir opera ve bale geleneğine de sahibiz. 1800’lü yıllardan itibaren Osmanlı padişahlarımız, dünyaca ünlü bestecileri kadim kültür başkentimiz İstanbul’a davet ederek pek çok opera ve bale eserinin bu topraklarda sahnelenmesinin önünü açmıştır. Kıymetli kurumlarımızla sanat ve sanatçıları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu tartı
şmalar devam ederken, Osmanlı İmparatoru Sultan Abdülaziz'in 19. yüzyılda dönemin en önemli opera ve klasik müzik sanatçılarından Richard Wagner'e, Bayreuth Operası Binası'nın inşası için yaptığı 900 Thaler'lik bağışın belgesi gündeme geldi. Habsburg Monarşisi için basılan gümüş bir sikke olan Thaler ile yapılan bağışın miktarı Alman İmparatoru'nun yaptığı bağışın bile üzerindeydi. Söz konusu belgeyi ortaya çıkaran müzikolog, besteci ve orkestra şefi Emre Aracı, İstanbul'da Alman bestecilere yönelik ilgiyi ve özellikle Wagner eserlerine hayranlığı da detaylarıyla anlatmıştı.

Haberglobal’ın haberine göre; Emre Aracı söz konusu çalı
şmasında Sultan Abdülaziz'in bağışlarıyla ilgili şu ifadelere yer veriyor: “...Raporlara göre Sultan Abdülaziz 1872'de Wagner'in Bayreuth Festival Tiyatrosu'nun inşaat fonlarını desteklemek amacıyla her biri 300 Thaler değerinde bağışta bulunmuştur. Liszt, Prenses Carolyne'e yazdığı bir mektupta Sultan'ın cömertliğini över, ancak biraz da üzüntüyle ekler: '... şu ana kadar, Alman İmparatoriçesi, Weimar Kraliyet Ekselansları, Württemberg Kraliçesi Olga ve pek çok saygıdeğer kuzeni, projenin kendisine karşı kötü niyetleri olmasa da, bunu yapmaktan kaçınıyorlar.”

Almanya'nın Bayreuth
şehrinde inşa edilmiş olan Barok Opera salonu Margravial Opera Binası, 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edildi.

Tüm Haberler