ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1931
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiği marşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 23.04.2023


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiği marşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Fazıl Say, Cumhuriyet’in kurulu
şunun 100. yılı için bestelediği '100. Yıl Marşı'yla gündemin en çok konuşulan ismi oldu.

Sözleri
şair Ayten Mutlu’ya ait olan 100. Yıl Marşı, ses ve video olarak pek çok dijital platformlara yüklendi.

Yeni bestesini sosyal medya hesabından takipçileriyle payla
şan Fazıl Say şu ifadeleri kullandı:

'Dostlarım, 23 Nisan gibi özel ve anlamlı bir günde 100. Yıl Mar
şımızı paylaşmak benim için mutluluktur. İyi dinlemeler diliyorum, güzel enerjiler getirsin size bu müzik. Bir gün hep beraber söylemek umuduyla. İçtenlikle, sevgiyle. Fazıl.'

Ancak Fazıl Say’ın bestesi 100. Yıl mar
şı sosyal medyada olumlu mesaj alırken çok sayıda olumsuz mesaj da aldı. Devlet Tiyatroları Eski Genel Müdürü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni, yönetmen ve çevirmen Yücel Erten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 100. Yıl marşı hakkında:

“100. Yıl Mar
şı üzerine:

İzlenimim: Söz zayıf, tarz bulanık, prozodi aksıyor, dramaturgi yok. Bunları geçelim; çünkü müzik alanında uzman değilim. Uzmanlar değerlendirir; seve seve dinler ya da okur, öğreniriz. Düğünde damat vuranlardan değilim; emeğe saygı duyarım.

Ama
şu ‘lalaralla lalaralla’ nedir yahu?

Of var, oy var, hay var, hoy var, hoyhoy var, hoyda var, hey var, heyhey var, hayhay var, hele var, hele hele var, ha var, hadi var, haydi var, haydin var, haydindi var; Türkçe’mde bunların sürüsüne bereket! Yetmedi mi, söz yazarsın.

‘Lalaralla lalaralla’ pek çocukça!”

ifadelerini yazdı.

Devlet Opera ve Balesi ile çe
şitli korolarda görev almış şan sanatçıları ise, “Marş herkesin yani sadece müzisyenler sanatçılar değil tüm ülke halkının söyleyebileceği sadelikte ‘Söz ve Müzik’ bütünlüğü içermelidir ki herkes 7’den 70 ‘e kolayca öğrensin, dillerden düşmeden yıllarca söylensin. 10. Yıl Marşında olduğu gibi... Ama bu yeni marşta ne yazık ki sözler açısından bu mümkün değil.. Özellikle sözler !” ortak noktasında fikir beyan ettiler.

Dünya sanatçımız Piyanist Fazıl Say’ın bestesi olan 100. Yıl Mar
şı ile sosyal medyada yer alan yorumlardan bazılarını burada yayınlıyoruz.

Fazıl Say ~ 100. Yıl Marşı

Tüm Haberler