ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1930
Şu an 26 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 23.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 14.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


♪ 4bliler kadro bekliyor başlıklı yazınızda sanki 4 bliler devre dışı bırakılmış gibi izlenim doğuyor obür kamu kurulrşlarında olduğu gibi kayıtsız şartsız kadroya geçecekler yıllardır sanat kurumlarımızı sırtlayan bu sanatçılarımıza sınav istemek yapılacak en büyük kötülüktür bilginize
CÜNEYT BALKIZ - 12.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Kültür Emek Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya bakanlığa bağlı orkestra ve tiyatrolarda yaşanan çifte standart ile ilgili olarak isyan etti! 29.03.2023


Kültür Emekçileri Sendikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı orkestra sanatçıları ve Devlet Tiyatroları oyuncularıyla ilgili yaşanan çifte standart sorununu gündeme taşıdı. Sendikanın Genel Başkanı Yavuz Demirkaya yaşanan sorunun ayrıntılarını ve taleplerini Sözcü Gazetesi’ne açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlı
ğı Senfoni Orkestrası sanatçılarının yasal ek görev ücretlerinin yıllardır ödenmediğini kaydeden Demirkaya şöyle konuştu: Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm senfoni orkestralarının bağlı bulunduğu 6940 sayılı yasaya göre, kurum müdürü, müdür yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri, her yıl sanatçı personel arasından seçimle göreve getiriliyor. Bu göreve seçilen orkestra sanatçısı müdürler ve müdür yardımcıları, bir yandan orkestradaki sanatçılık görevlerini sürdürürken, bir yandan ise, ikinci bir yük alarak, eğitimli personel eksikleri, muhtelif olanaksızlıkları bulunan bir çok orkestrada, ağır idari ve sanatsal görevleri bir arada eksiksiz yürütmeye çalışıyorlar. Orkestralarda iki görev yürüten bu sanatçı idareciler, yıllardır giderilmeyen uzman personel eksikleri nedeniyle, her gün prova sonrası idari eksikler için çalışıp, sonra da ayrıca çalgısıyla konsere çıkmaktadır. Çoğu sanatçı müdür, çift hatta üç-dört farklı görev yaparak fedakârlıkla bu eksikliği gidermeye çalışmaktadır. Oysa 6940 sayılı yasanın 10 ve 11.maddeleri açıkça bu iki göreve seçilen sanatçı personele ek görev ücreti ödenmesine hükmetmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatrolarında, kendi atadığı sanatçı müdürlere ek görev ücreti ödemekteyken, orkestralarımızda seçimle göreve gelen sanatçı müdürlere ise, yasada yer almasına karşın bu görev ücretlerini ödememektedir. Tiyatro ile Senfoni Orkestraları arasında bu ayrımın yapılması, hakkaniyetsiz çalışma koşullarına yol açmaktadır. Bu durum, bir yandan orkestra sanatçılığı görevini sürdürüp, öte yandan idarecilik yapan, yani iki personelin görevini tek başına sırtlanan, bu personel, uzun yıllardır 6940 sayılı yasanın 10. ve 11. Maddelerinde yer alan yasal ek görev ödemesini alamamaktadır. Mevcut yasa, iki görevi birden sırtlanan bu liyakatli çalışanlara, ek görev ücreti ödenmesini öngörmekte ise de, çalışanlar bu haktan dayanaksız ve sebepsiz yere mahrum bırakılmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu görevde bulunan sanatçı personele, yasal haklarını ödemesi konusunda sendikamız konunun takipçisi olacaktır.

Tüm Haberler